Widok

Jak długo czeka się na auto z salonu?

Opinie do artykułu: Jak długo czeka się na auto z salonu?.

Zdecydowałeś się kupić wymarzone auto, którym niebawem wyjedziesz prosto z salonu? Doskonale, ale będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. Czynników wpływających na długość oczekiwania na nowy samochód jest przynajmniej kilka. Ile trwa realizacja zamówienia u trójmiejskich dealerów?

Zmotoryzowani, którzy doświadczyli przyjemności wyjechania z salonu pachnącym świeżością pojazdem, wiedzą, że po złożeniu zamówienia entuzjazm nieco opada. Wszystko z powodu stosunkowo długiego czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolega ma służbowego Logana. Mówi, że w życiu nie jechał gorszym samochodem - słabo wykończony, słabo spasowane materiały kiepskiej jakości, głośny, mizerne osiągi, prestiż -10. Też widzisz jezdnię w szparze między drzwiami, a nadwoziem? Dodam, że kolega dostał nowy samochód.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

to jest swietna wiadomosc

cale trojmiasto gratuluje ci zakupu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

czas to pieniądz

Współczuję. Ja miałem szczęście i kupiłem sprawdzonego, 15-letniego opla dostępnego "od ręki" i "pod blokiem".
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

lepiej kup

slownik ortograficzny, moze byc nawet uzywany
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chyba foteli...w każdym razie jak masz chrapkę to polecam sprawdzać co jakiś czas ofertę Premium Selection, zazwyczaj sprzedaję samochody w tym programie. Po 3 latach nie widać zużycia, skóra jest jak nowa - zero przetarć, zagięć, odbarwień. Częsta pielęgnacja dobrymi kosmetykami + brak nadwagi + jazda w garniturach/dresach (delikatne materiały) robi swoje. Najgorzej kupić po kimś kto jeździł w jakichś ćwiekach, w mokrej skórze albo był upaćkany betonem - tak traktowana skóra już po kilku miesiącach wygląda nieciekawie i pierwsze co bym zrobił po zakupie takiego samochodu (o ile bym go kupił) byłoby obszycie foteli nową skórą.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja na nowego Passata czekałem od sierpnia, dostałem dopiero tydzień temu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nowym czy uzywanym, drogim czy tanim ( aby sprawnym-nowe tez sa awaryjne )

tak samo dojedziesz do celu, i po to jest samochod a czy ma to czy tamto to akurat mi la.... .... i co z tego ze ma to i tamto bo wtedy wydaje ci sie ze lepiej sie czujesz ze dla ciebie skonfigurowane ....jak nie dojedziesz do celu ?! pomoze ze masz " fajny kolor skore " itp. ?! auto to pojazd do przemieszczania sie i tyle ... no ale dla snobow ...nie .. a to z kolei zjawisko dla psychologow ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

kierowco BMW

a jaki jest stan wypierdzenia twoich fotelow (znaczy czy widac zacieki), bo mam chrapke na twoje autko
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko mnie nie zjedzcie

kupiłem Dacie Logan sedan 1.2 teraz, czekałem ale i nie czekałem bo byłem w pracy na morzu, 34 tys. kumpel kupił meganke uzwana 2012 1.6 w tej samej cenie

ja jade on nie
jak wariat bo na gwarancji
jego zekome 53tys km wyszlo 153 i cos tam piepszlo w srzyni

co 3 lata kupuje nowe do max 45 tys zl
facet co ma takie dochody co ja kupuje merasie e i zawsze zal d. sciska jak sprzedaje po 3 latach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

jesteś trzeci

ja siódmy :D :D :((
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdybyś nie zauważył "wypierdziane fotele" to jest taki skrót myślowy, ironia, sarkazm. Chociaż przyznam, że zwłaszcza w materiałowych fotelach jest w tym ziarnko prawdy. Skórę wyczyścisz, szmatę nie do końca. A co do kłopotów - do gastrologa wysłałbym raczej tego kto nie wydala gazów jelitowych.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Powinieneś iść do gastrologa

często piszesz o wypierdzianych fotelach. Masz chłopie kłopoty
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 10

Oczywiście, samochód to normalny towar, ale... jest tyle opcji wyposażenia, wersji silników, kolorów wnętrza, kolorów nadwozia itd., że nie sposób mieć to wszystko na stanie w salonie. Jak idziesz po garnitur szyty na miarę to też nie dostaniesz go od ręki, bo musisz poczekać aż Cię pomierzą i go uszyją. Tak samo z samochodami - diler przyjmuje zamówienie na określony model z określonymi opcjami pod konkretne zamówienia, następnie idzie zlecenie do fabryki i dopiero montują pojazd, który w 100% spełni oczekiwania. Od razu z półki możesz sobie wziąć produkt, który nie ma zbyt wielu wersji czy wariantów. A jeśli chodzi o samochody to od ręki możesz dostać takie, które zostały skonfigurowane domyślnie lub na potrzeby zupełnie innej osoby co przy kupowaniu nowego samochodu wydaje mi się słabym rozwiązaniem - lepiej poczekać na samochód, który Ty konfigurowałeś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kilkudziesięciu tygodni??

No to chyba będzie on dopiero montowany w fabryce :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ciągle nie rozumiem dlaczego samochód nie jest traktowany jak normalny towar?

Powinien być sprzedany w każdym sklepie chociażby w Biedronce.. Pewnie cena mocno by spadła wtedy.. Prawda jest taka, że samochód to całkowicie zwykły towar jak każdy inny, tym bardziej że cywilizacyjnie idzie to ciągle mocno do przodu i robi się to ogólnodostępne, zwyczajne i dalej pójdzie. I nie zwiększysz swojego prestiżu w rzeczywistości a może to najbardziej boli.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wniosek faktycznie prosty - za 90tys. zł (cena nowego Passata w bieda wersji) nie kupię nawet wyposażenia dodatkowego do swojego BMW, bo zabraknie. Poza tym nie każdy chce jeździć samochodem używanym z fotelami wypierdzianymi przez jakiegoś Janusza. Gdyby każdy był takim dusigroszem jak ty to byś nie miał od kogo kupować tych swoich "używek".
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zależy o jaki salon chodzi (markę) oraz jaki model wybierzemy. Jak salon ma samochód na stanie to czeka się krótko albo i wcale (kwestia formalności, płatności, ubezpieczenia itp.). Jak nie zadowalamy się tym co akurat diler ma i bierzemy na zamówienie (najczęściej) to się czeka nawet kilka miesięcy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

mówimy o salonie, a nie komisie, nowy ma mieć to co JA chcę
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry