Widok

Jak długo karmiłyście piersią??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak długo karmiłyście albo macie zamiar karmić piersią? Wiem ze są zalecenia aby robić to min pół roku i jestem ciekawa czy dużo osób po pół roku kończy swoją przygodę czy może karmicie dłużej albo nie daliście rady i zrezygnowaliście wcześniej?? Proszę nie oceniajmy nikogo bo karmił krótko albo długo bo to jest sprawa tej osoby. A ja pytam tylko z ciekawości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I to mocno niehalo. Świadomość płci zaczyna się ok. 3rż, karmienie piersią 4latka, to zakrawa o czyn pedofilski.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No nie wiem, mimo wszystko dla mnie to jednak też trochę "chore". Każda skrajność nosi jakieś miano "chorobowe", mam 4letniego syna. Wyobrażenie, że miałby ssac moją pierś...jest dla mnie, hmm, delikatnie mówiąc...jakąś formą sexualizacji...przecież to dziecko już ma na tyle dużą świadomość cielesności, że nie wiem czemu miałoby to słuzyc? wg mnie z matkami, które to robią jest coś nie halo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pierwsze 20 m-cy, drugie jeszcze karmię (ma 11 m-cy). Planuję odstawić małego za ok. miesiąc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pierwsze dziecko karmilam 15 mcy, drugie 13 mcy, a teraz mam zamiar karmić max do 12 mcy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko w porządku. Do wieczora jeszcze nie raz zostanę obrzucona gawnem.
Świadomie wypowiedziałam się w Twoim wątku :)
Mogłam, chciałam, karmiłam.

Ps
https://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja karmie na zmiany raz jedna raz druga i wystarczy ze młoda pośpi dłużej to ten jeden cycek wyglada jak by w nim były kamienie :)

Już bez przesady. Sadze ze każdy powinien karmić swoje dziecko tak długo jak chce lub jak może. Niektórzy karmią pare lat inni wychodzą ze szpitala i przestają. Po co z tego powodu na kogoś naskakiwać i obrażać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

anonim, mam tutaj (__) Twóje poglądy :)))
"ewidentny" clownie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oj tak ;) jak ambrozja.
Najlepsze było wyrównanie się kształtów (Syn karmił się z jednej piersi).
Już nie wyglądam jakbym w jednej miseczce nosiła parę zapasowych skarpet albo trzos na zakupy zamiast portfela.
Przeminęło!!! O yes!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

4 lata karmić piersią!!!! Masakra, ani nie ma to uzasadnienia zdrowotnego ani żadnego, tylko tyle że matka na ewidentny problem ze sobą. I jeszcze się tym chwili, no naprawdę gratuluję głupoty. Obrzydliwe 4-latek uwieszony cyca
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja niestety teściów mam dwie ulice dalej, ale już przestałam tłumaczyć ze teraz tak się nie robi po prostu mówię nie i wychodzę na niedobra synowa :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

HAha super pewnie smakował niesamowicie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skąd ja to znam.. Ciągłe rady od najbliższych. Ja mam dziadków na odległość więc czasem dla świętego spokoju przytakuje, a później i tak robię swoje.

Córka 3 lata. Syn 4 lata.
"Odzyskanie" piersi świętowałam szampanem!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Karmiłam dzieci, 11,15 i 13 miesięcy.
No ja tez karmie wyłącznie piersią i już mam dość pytań teściowej a dlaczego nie dasz jej wody? A dlaczego nie dasz jej herbatki?
Ale myśle aby skończyć karmić ok 8 miesiąca
Zalecenie to karmienie wyłącznie piersia przez pół roku, później kontynuacja wzbogacona o dodatkowe produkty. Ja mam zamiar karmić ok rok.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry