Widok
Jak długo mleko modyfikowane?
Dziewczyny zastanawiam się jak długo dawałyście swoim dzieciakom mleko z puszki. Moja pije NAN3 obecnie ale niebawem kończy 2 latka i chciałabym jej odstawić i zacząć dawać zwykłe np. z kaszką żeby się najadała.
Jak to było u was? Karmiłyście swoje pociechy do 2 lat czy może trochę dłużej?
Jak to było u was? Karmiłyście swoje pociechy do 2 lat czy może trochę dłużej?
A po co odstawiać?Jeśli dziecko lubi i pije to niech pije jak najdłużej.Mój syn odrzucił mleko zaraz po skończeniu 1 roku życia,pewnie dlatego że ze względu na alergię pił wstrętny nutramigen,jeszcze go pomęczyłam z tym mlekiem tak do około 1,5 roku a od 2 roku życia zwykłe mleko pił i nic się nie działo.
Moja starsza córka przestała pić regularnie mm jak miała ok 2 lata i10m-cy potem piła coraz mniej i niedługo po skończeniu 3 lat przestała. Mleko krowie wprowadziłam jej ok 1,5roku, robiłam jej płatki kukurydziane na nim i było ok. Młodsza (ma teraz rok i 10m-cy) pije bebiko 3 a płatki, tez robię jej na krowim.
Widziałam gdzies nawet ostatnio chyba Łaciate dla dzieci z wyższą zawartościa tłuszczu chyba 3,5% albo 3,8%.
Widziałam gdzies nawet ostatnio chyba Łaciate dla dzieci z wyższą zawartościa tłuszczu chyba 3,5% albo 3,8%.