Widok
Ten wątek to jakaś podpucha albo kolega źle się wyraził. Chce jeździć na rowerze ale nie chce mieć umięśnionych nóg. Proponuję jeździć SKM. Z wysiłkiem fizycznym zawsze w parze idzie poprawa sylwetki no chyba że wprowadzisz dietę redukcyjną i twoje mięśnie staną się mniejsze ale nie koniecznie mniej widoczne, powiedziałbym że nawet bardziej. Nikt Ci nie pomorze, musisz przestać jeździć!
ludzie spokojnie... jeśli ktoś zadaje takie pytania to raczej nie szykuje się na wielkie pedałowanie więc tym bardziej przerost jakiegokolwiek mięśnia mu/jej nie grozi :P BLUE - jeździj sobie więc bezstresowo - co najwyżej już w sezonie pedałowym grozi Ci uwidocznienie rzeźby a jeśli to jest dla Ciebie także straszną perspektywą to kup sobie rower elektryczny :)
Panowie-jakie treningi, jaka regeneracja i przetrenowanie? ;) Ja sobie rekreacyjnie pomykam ścieżynami po lasach, zimą wymyśliłam sobie jakąś alternatywę dla roweru, a piszę bo nie chcę dalej budować mięśni nóg w nowym sezonie...Może dla rowerzystów nie stanowi to żadnego problemu, dla rowerzystek-nie-kulturystek i owszem...:)
nie zapominaj o przerwie bo się przetrenujesz i zbrzydnie ci ten sport, zalecane jest po 4 tyg treningu tydz. przerwy, a trening musisz najlepiej dopasować do siebie, zalecam wypróbowanie przez 2 tyg typu 2:1 i 4:2 czyli dwa mocne treningi i jeden dzień przerwy, lub cztery mocne treningi i dwa dni na regeneracje i będziesz widział kiedy się czujesz lepiej co Ci bardziej służy, bo z tego co piszesz to masz pierwsze objawy przetrenowania