Widok
Jak mieszka się w Wejherowie?
Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą ofertę pracy. Powiedzcie jak mieszka się w Wejherowie? Sama nie wiem o co konkretnie mi chodzi... Chyba boję się przeprowadzi i potrzebuję kilku słów na temat tego miasta, żeby być bardziej przekonaną...
samo miasteczko fajne.
Ja przeprowadziłam się do Wejherowa z Gdyni. Po około 2 latach wróciliśmy.;)
Wszędzie miałam daleko-jeśli chodzi o studia, znajomych, kino (chociaż teraz juz jest w Rumii:) ). No i w ogóle, od urodzenia w Gdyni więc nie dałam rady sie przestawić.
Ja jeszcze miałam tego pecha, że mieszkałam na niefajnym osiedlu:/ Sąsiedzi mnie wykończyli:P
W Wejherowie uwielbialam to, że łatwo się jeżdziło autem, były zawsze miejsca by zaparkwoać, taniej niż Trójmieście, wszystko blisko (sklepy duże, małe, przychodnia itp).
No i piękny deptak:))
Ja przeprowadziłam się do Wejherowa z Gdyni. Po około 2 latach wróciliśmy.;)
Wszędzie miałam daleko-jeśli chodzi o studia, znajomych, kino (chociaż teraz juz jest w Rumii:) ). No i w ogóle, od urodzenia w Gdyni więc nie dałam rady sie przestawić.
Ja jeszcze miałam tego pecha, że mieszkałam na niefajnym osiedlu:/ Sąsiedzi mnie wykończyli:P
W Wejherowie uwielbialam to, że łatwo się jeżdziło autem, były zawsze miejsca by zaparkwoać, taniej niż Trójmieście, wszystko blisko (sklepy duże, małe, przychodnia itp).
No i piękny deptak:))
a ja uwielbiam urok takich miasteczek. Wejherowo jest bardzo zadbane. Piękna, wyremotowana kalwaria, duży też wyremontowany park z ogromnym plkacem zabaw dla dzieci, ścieżkami do trekingu ( w nocy oświetlone), są tam nawet stanowiska do ćwiczeń. Piękny rynek i deptak. Niedługo zostanie też otwarte nowe Centrum Kultury. Wszędzie w miasteczku jest blisko, ceny niskie i nie ma korków. Na zakupy do centrum handlowego nie jeżdzimy codziennie, więc nam to nie przeszkadza a kino jest teraz w Rumi, więc całkiem blisko. No cóż , nie chciałabym tego zamienić na Gdańsk, czy Gdynię. Pozdrawiam
Ja mieszkam na osiedlu 1000lecia od półtorej roku i nie mam się do czego przyczepić:)) No chyba ze przeszkadzają Ci dziecięce krzyki:)) Bo tu na osiedlu jest szkoła podstawowa:) A nawet teraz w wakacje dużo dzieci się bawi :)) Stąd wszędzie jest w sumie blisko, także ja naprawdę polecam :)
A co do przeprowadzki, to my przeprowadziliśmy się z sopotu i za żadne skarby świata bym tam nie wróciła:)) Jest jeden minus- nikogo tu nie znamy:P
A co do przeprowadzki, to my przeprowadziliśmy się z sopotu i za żadne skarby świata bym tam nie wróciła:)) Jest jeden minus- nikogo tu nie znamy:P
Witam.Widzę że ostatni wpis jest z2012.To troszkę dawno.Ja się przeprowadziłam z mężem i dziećmi w maju tego roku.Jesteśmy wszyscy z pod Lęborka.Bardzo podoba nam się Wejherowo.Jest ładne i czyste.Centrum Wejherowa jest piękne i te kamieniczki,ale nie tylko to.Tylko że nie mamy tu żadnych znajomych.Może więc ktoś się do mnie z tego forum odezwie?Pozdrawiam:}
Ja całe życie mieszkałam w Rumi i powiem szczerze, aż wstyd się przyznać, zawsze mialam jak najgorsze zdanie o Wejherowie. Teraz, po rozwodzie (a mialam piękny dom w Rumi), byłam niejako zmuszona się tu przeprowadzić, bo nie ukrywajmy, jest taniej. Teraz po prawie 3 latach w Wejherowie, ze wstydem muszę się przyznać, że nie miałam racji - Wejherowo to fajne miasto, takie samo jak każde inne, jest gdzie pójść na spacer, a to już coś, sklepy są, lekarze są, szkoły są...
Wkurzają mnie teraz opinie, że W-wo to jakaś patologia i wieśniaki. To nieprawda. Na kazdym osiedlu i kazdym miescie są ludzie i taborety. Będziemy szukać większego mieszkania też w Weju. :)
Pozdrawiam koleżanki z sąsiedniego osiedla ;)
Wkurzają mnie teraz opinie, że W-wo to jakaś patologia i wieśniaki. To nieprawda. Na kazdym osiedlu i kazdym miescie są ludzie i taborety. Będziemy szukać większego mieszkania też w Weju. :)
Pozdrawiam koleżanki z sąsiedniego osiedla ;)