Widok

Jak pokonać ból kręgosłupa? fizjoterapeuta Michał Laskowski

Witam,
Podczas pracy z pacjentami często spotykam się z pytaniem " co robić z bólem?"

Założeniem Terapii Manualnej jest użycie jak najmniejszej siły do uzyskania efektu leczniczego.
Przed zabiegiem wskazane jest wykonanie badań.

Polecam zdjęcie czynnościowe RTG odcinka szyjnego w:
-pozycji stojącej
- w pochyleniu głowy
-w odgięciu głowy
- na ząb obrotnika przez otwarte usta

następnie wykonujemy kilka testów, ocenę sylwetki i szczegółowy wywiad medyczny.

Terapia jest wykonywana w bezpieczny sposób. Pacjenci mają od 2 miesięcy do 92 lat.

Zapraszam do gabinetu w Rumii ul. Derdowskiego 24
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Walczę z bólem sporą część życia, po zabiegu Pana Michała czuję radykalną poprawę, polecam i pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może warto zapisać się na zajęcia na zdrowy kręgosłup? Organizowane są na siłowniach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ich nic nie boli bo się ruszają https://www.cda.pl/video/44333992c
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że warto! Aktywność fizyczna jest medycyną jutra. Terapia manualna jest pierwszym krokiem, w celu sprawdzenia i ewentualnie poprawienia zakresu ruchu. Podobnie jak u sportowców, prawidłowa mobilność zmniejsza ryzyko kontuzji.
W drugim etapie zalecam aktywność dobraną do danej osoby, najlepiej na świeżym powietrzu. Bardzo dobre są szybkie marsze, basen, treningi stabilizacyjne z obciążeniem własnego ciała itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

Środki na przedwczesny wytrysk (7 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

Przedwczesny wytrysk u niego (9 odpowiedzi)

Proszę pomozcie mi ponieważ mój związek rozpada się przez kiepski seks. A w zasadzie przez jego...

do góry