Widok

Jak pozbyć się zapachu ryb z ciuchów?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mój mężczyzna kupił ryby i przyniósł je do domu w mojej sportowej torbie. Torba ubrudziła się od ryb i cała śmierdziała. Wrzucił ją do pralki, dorzucił prania i włączył planie.

I teraz nie tylko moja torba śmierdzi ale całe pranie. Prałam wszystko już 3 razy i nadal śmierdzi.

Może znacie jakieś sposoby na pozbycie się tego zapachu?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiewioreczka czy o takie mydło ci chodzi https://elixirzdrowia.pl/theme/img/produkty/14812/img.jpg ?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kup sobie kostke mydla z jonami srebra. włóż tą kostkę do pralki i wypierz tylko w tym mydle. bez płynów do płukania i proszku. jakis czas temu mialam taka sama sytuacje z moim facetem. to mydlo kupilam w rosmannie za ok. 3 zlote.
ups wędzone,a myślałam,że surowe....hmmm to nie wiem jak pomóc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym spróbowała wyprać wszystko jeszcze raz w roztworze wody z sodą oczyszczoną.

SODA OCZYSZCZONA pierze nie gorzej niż mydło i detergenty. 5—6 łyżek sody wsypać do ciepłej wody, zamieszać, poczekać aż się rozpuści, zanurzyć brudną odzież i pozostawić na 30-—40 min. Wygnieść, wypłukać i wysuszyć,ew. wrzucić do pralki na płukanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm ... dokładnie nie wiem. ale o ile dobrze pamiętam to flądra, makrela i dorsz wszystkie były wędzone.
image
wielkie sorki,ale co to za ryby ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem, że nie spotykany problem. bo szukałam już w googlach i nic nie mogłam znaleźć na ten temat. :/

a jakoś nie uśmiecha mi się wyrzucić mojej torby i jeansów (reszta ciuchów jest akurat mojego faceta)
image
ja bym spróbowała namoczyć pranie w soku z cytryny...
nie zaszkodzi, a może pomoże?

w sumie niespotykany problem....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tego co wiem sól i mleko usuwa zapach ryb ale prać w mleku chyba bym nie prała
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

mąż uzależniony od pokera internetowego. (15 odpowiedzi)

Mam problem i nie potrafię sobie z nim poradzić. Mój mąż jest uzależniony od pokera...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry