Odpowiadasz na:

no to standardy barmańskie są słabe

bo w zależności od wielkości kieliszka i rodzaju wina nalać należy 1/4-1/3 kieliszka, max 1/2... 3/4 to nowobogaccy i niemający pojęcia o podstawach savoir-vivre'u nalewają :D
czy dziećmi?... rozwiń

bo w zależności od wielkości kieliszka i rodzaju wina nalać należy 1/4-1/3 kieliszka, max 1/2... 3/4 to nowobogaccy i niemający pojęcia o podstawach savoir-vivre'u nalewają :D
czy dziećmi? nie wiem, ale gdy zaprasza się kogoś na kolację, omawianie przy tej osobie cen jest w złym guście (dobre restauracje powinny mieć karty bez cen dla zaproszonej/zaproszonych osób, a z cenami tylko dla zapraszającego), z czego kelnery korzystają... ale tak, wmawiaj sobie, ze Ty po prostu jesteś taki światły i przedsiębiorczy i nie dasz sobie w kasz dmuchać;)

zobacz wątek
7 lat temu
~ja

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry