Widok

Jak restauracje naciągają klientów?

Opinie do artykułu: Jak restauracje naciągają klientów?.

Trudno wymienione poniżej działania nazwać (jeszcze) plagą, ale stołujący się na mieście szybko odnajdą w tym tekście znajome wątki. Nie podajemy też nazw restauracji, które stosują takie praktyki, choć nasz czytelnik - częsty bywalec trójmiejskich lokali, również tych z wyższej półki - mógłby je wyliczyć na palcach więcej niż jednej dłoni.

Większość osób pewnie nie zwraca na to uwagi, część machnie ręką i powie: "takie są koszty jedzenia na mieście". Są też jednak tacy, którzy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak mi pani w barze mlecznym mówi że nie ma puree ze smalcem za 3,50 zł tylko z dżemem są puree za 5,50 to mówię stanowcze 'NIE'. Trzeba być twardym a nie miętkim.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 4

CENA

ja nie mam problemu z zapytaniem o cenę, jeśli czegoś nie widzę w karcie. albo pytam o pojemność / masę. jeśli mam być zadowolony, to koniec języka za przewodnika.
czego tu sie wstydzić? to kelner jest dla mnie a nie odwrotnie.
popieram tę opinię 105 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polska oszustwem i cwaniactwem stoi. Działa to w obie strony.

..............
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobre

dajcie jeszcze jakieś przykłady, jak to klient może naciągnąć restaurację...
nie mówię o wynoszeniu sztućców czy szklanek :P
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Buahaha tu już piszą tylko słoiki i odpisują słoiki co za wiocha, wydaje 600 zł na obiad w Sopocie i się sądzi o 4 zł.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak ktoś zamawia butelkę 750 ml i chce to rozlać na 12 osób, to niech przy okazji słomkę z butów sobie wyciągnie. 12 osób to bez cwaniakowania 2 butelki. Może autor prędzej niech się stołuje w foodtrucku i Macu a nie dobrych restauracjach.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 12

W niektórych miejscach butelka wody 0,3 l droższa niż bro...

...poprosiłem o wodę z kranu, przecież czysta musi być?
nie chcieli mi nalać, bo mówili, że nie mają do tego szklanek :))))
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polak = cwaniak

Wszędzie, zawsze...
W każdym wydaniu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ludzie sa śmieszni... nie rozumiem jeśli zamawiam drinka przy barze to patrze barmanowi na ręce skoro masz wątpliwości ze za mało alkoholu ci wlał porozmawiaj z nim.. Boshe język w gębie masz. Nie raz na imprezie jeśli nie mogłam wyczuć alkoholu zgłaszałam sie do barmana z reklamacja... No kurde płace to wymagam... bez przesady to tez sa ludzie.. oni sa rozliczani tez z alkoholu. I pamiętacie nie każdy barman to złodziej serio ludzie pracujący w tych fachu to czasem mistrze smaku alkoholu:D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

ale tu nie ma mowy o standardzie gdzie cena wina jest zawsze za 100ml tu kupujemy butelkę i nic kelnerowi do tego ile wleje do kieliszka.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

był czas gdy pracowałem jako barman i nie do pomyślenia było żebym nie dolewał alkoholu nawet do przesady na oczach klienta odmierzałem menzurką szczególnie przy drogich alkoholach .natomiast zarabiało się na wstawieniu swojego alkoholu lub puszczał szef bez faktury i tyle nigdy nie tracił klient.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stek Bzdur

Mam do czynienia z gastronomia 18lat i powiem krótko: stek bzdur w tym artykule.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ta golonka kilo osiemdziesiąt ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie ty jadasz mości panie ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry