Widok

Jak "robi" żyrafa???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moje dziecko ma ulubioną zabawkę - żyrafkę. I jak tu się bawić tą żyrafą? Piesek robi hau hau, kotek miau, mucha bzz, a żyrafka?????;)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a żyrafka ma długą szyję ;) Też córka pytała kiedys i miałam mały problem żeby odpowiedzieć ;) więc powiedziałam, ze żyrafa ma bardzoooo długą szyję ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wyskoczyłam z kapci ze smiechu
:):):)
twoje dziecko ma 3 m-ce !, powiedz ze żyrafa nie żyje,wandale sie o to postarały!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
hahahahahhahaha:-)))))))))))))))))))))))))))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciężkie pytanie ;p
żyrafy to zwierzęta nieme ;) i jedyny dzwiek co wydaja to mlaskanie-przezuwanie liści ;)
image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam ten sam problem z królikiem i żółwiem :P
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
~tututururu mnie to nie śmieszy, też przeglądam z moim małym książeczkę i mnie zatkało przy żyrafie :P w końcu też stwierdziłam że ma długą szyję :)
moje dziecko mnie ciągle pyta jak coś robi, jak nie wiem to mówię ,że nie wiem.Nie musimy być wszechwiedzący, a sporo zwierząt nie ma jakiś odgłosów. Jak dziecko sie pyta jak robi ryba to mówię-bul bul. A jak robicie słonia?;) mi to ciężko, wiadomo trąby nie mam:)))))
słoń robi "turuuu" :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
żyrafy mrucza ale nei jak koty tylko tak bardziej gardłowo - można tez powiedziec ze mlaskaja jak jedza ;)
co do królika to u nas jest kic kic i Córa kica :-)
u nas tez zyrafa ma dlugą szyje, królik czy tam zając robi kic kic, lew robi ła i rozdziawia paszcze i straszy rekoma maly to lubi powtarzac he:)) slon ma wielką trąbe he no i tak jak nie wiem jak jakies zwierze robi to mówie charakterystyczna cehce dla niego i juz:)
z tego co wiem to żyrafy są jedynymi zwierzętami które będąc zaatakowane nie wydają odgłosów więc na co dzień też raczej cisza..
no tak, królik robi kic kic, ale to nie jest przez niego wydawany dźwięk, a mi chodziło o dźwięk i w końcu ruszamy nosem i głośno niuchamy. Mozna by też powiedziec że królik robi "chrup chrup" bo zawsze coś tam chrupie ;)
no ale jak ja nie wiem jaki wydaje dzwiek to juz mowie co robi albo co ma charakterystycznego bo ciezko tak nasladowac wszystkie zwierzaki hehe:))
trzeba wypracować jakieś standardy, bo potem dzieci pójdą do przedszkola i bedą rozbieżności w edukacji ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brrrrrr
Brrrrr

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

do góry