Odpowiadasz na:

Re: Jak robicie spaghetti bolognese?

Mamma mia! ;> Nie wiem ile mleka bo na oko leję, myślę że mnie więcej szklanka - tyle ile byś wlała wody np. do gulaszu. Chodzi o to by się to mięso w mleku dusiło. Po godzinie powinno go być tyle,... rozwiń

Mamma mia! ;> Nie wiem ile mleka bo na oko leję, myślę że mnie więcej szklanka - tyle ile byś wlała wody np. do gulaszu. Chodzi o to by się to mięso w mleku dusiło. Po godzinie powinno go być tyle, co nic :>
Tylko trzeba mieszać co jakiś czas więc ogień (lub poziom nagrzania płyty) nie powinien być duży - taki średni.

Zamiast przecieru naszego dodaję albo Tomaterę bo jest bardziej płynna, albo taką gęstą pulpę z pomidorów (np.w butelkach- passata di pomodoro) - można ją samemu zrobić, ale mi się przeważnie nie chce. Lubię jak widać w tym pestki pomidorów.

zobacz wątek
12 lat temu
mammamia

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry