Widok

Jak sie pozbyć problemu wrstajacego paznokcia?

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Kochani mam nastepujace pytanie jak się pozbyć problemu wrastajacego paznokcia? macie jakieś sposoby? Ja chyba wybiore się aż do specjalistów a mam tu na myśłi Centrum Podologiiczne w Łodzi bo tam się zajmują tym problemem w szczególności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli jesteś z trojmiasta to po raz kolejny polecam panią Vivianne Kopeć, ma gabinet w Gdańsku przy ul. Ciasnej. Naprawdę kobieta z ogromną wiedzą, cały czas się dokształca. Ja miałam przez 4 miesiące klamry na paznokciach, po tym czasie już 2 lata spokój. Nie daj tylko sobie nigdy nacinać paznokcia. Spróbuj jedna wizyta wyjdzie taniej niż podróż do Łodzi. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

całego wyrwać u slusarza lub stoczniowca. Poważnie - niechrzanić się tylko ostro siostro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja bym się umówiła do lekarza rodzinnego, pokazała w czym problem i on już pokieruje do odpowiedniego specjalisty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opcja1) Szukać podologa. On zajmuje się takimi sprawami.

Opcja 2) Kupić sobie dobry zestaw do pedicure oraz antybiotyk w aptece (doradzą i taki do zewnętrznego stosowania przez kilka dni na stope w żelu sprzedadzą bez recepty). Wyciąc sobie wrośniętą część samemu i smarować przez kilka dni antybiotykiem (symbolicznie). Jeśli miejsce jest mocno obolałe i czerwone, lepiej najpierw kilka dni stosować antybiotyk, potem wyciąć i później znów antybiotyk. Dodatkowo kupić sobie klamry na paznokcie i stosować (jednorazowe są w aptekach i w rossmanie, solidniejsze metalowe widziałem na allegro).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

Jakie afrodyzjaki polecicie? (4 odpowiedzi)

Mianowicie zbliża sie rocznica ślubu moja i żony. Planuę specjalinie to jakoś przygotowac (...

do góry