Widok
Jak sobie poradzic z chlocem manipulujacym meska czescia rodziny?
Samotnie wychowuje 8letniego syna, wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że mój ojciec wtrąca się do jego wychowania.
Kupuje mu przy każdej okazji prezenty, zabawki, słodyczę mimo tego że ja sobie nie życzę tego.
Mój brat jest ode mnie 5 lat starszy, rozwiódł się z żona z powodu swojej bezpłodności i jeszcze bardziej zainteresował się moim synem i zaczął mu kupowac różne zabawki. Teraz ja i mój syn mieszkamy z nimi a on dziecko wykorzystuje to przeciwko mnie bo nie słucha mnie tylko słucha dziadka czy wujka.
Kupuje mu przy każdej okazji prezenty, zabawki, słodyczę mimo tego że ja sobie nie życzę tego.
Mój brat jest ode mnie 5 lat starszy, rozwiódł się z żona z powodu swojej bezpłodności i jeszcze bardziej zainteresował się moim synem i zaczął mu kupowac różne zabawki. Teraz ja i mój syn mieszkamy z nimi a on dziecko wykorzystuje to przeciwko mnie bo nie słucha mnie tylko słucha dziadka czy wujka.
porozmawiaj z bratem i ojcem...
wytlumacz, ze sa wazni dla niej i synka itd. ale to Ty decydujesz co mozna a co nie.
Niech Cie wspieraja!np. jesli mowisz do synka "za kare nie dostaniesz batonika"
on idzie do dziadka, to niech dziadek wtedy wesprze Cie mowiac, ze musi sie sluchac mamy i nie moze batonika...
i tyle. powodzenia w rozmowie z bliskimi! bo to od nich wszystko zalezy!
wytlumacz, ze sa wazni dla niej i synka itd. ale to Ty decydujesz co mozna a co nie.
Niech Cie wspieraja!np. jesli mowisz do synka "za kare nie dostaniesz batonika"
on idzie do dziadka, to niech dziadek wtedy wesprze Cie mowiac, ze musi sie sluchac mamy i nie moze batonika...
i tyle. powodzenia w rozmowie z bliskimi! bo to od nich wszystko zalezy!
Dziękuje ci ale to jest raczej nie możliwe, tym bardziej że moj tata nikogo nie slucha. W dziecinstwie ja i brat tez rzadzilismy ojcem, o ile ja tych genow po ojcu nie odziedziczylam ze daje sobie wejsc na glowe dziecku o tyle moj brat tak. A moj syn to dokladnie wykorzystuje. Zostawilam raz dziecko na dwa dni z nimi, to syn nawet nie odczul mojej nieobecnosci w domu.