Widok

Jak stać się niezależnym energetycznie?

Ze względu na wzrost cen energii elektrycznej, paliw. Pojawił się pomysł inwestowania w energię odnawialną. Problem w tym, że nie wiem od czego zacząć i w którą stronę pójść. Byłbym wdzięczny za wszelkie pomysły i propozycje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również nie tak dawno temu stanąłem przed tym problemem. Przejrzałem wiele materiałów na ten temat. Co jest w ofercie? Turbiny wiatrowe, panele słoneczne, akumulatory ciepła. Zatrzymałem się na panelach słonecznych. I znów pojawia się pytanie, jaki panel wybrać i jakiego producenta użyć. Po wielu wahaniach wybrałem amerykańskiego producenta https://a1solarstore.com/florida-solar-information.html. Wszyscy dokonali obliczeń i przygotowali projekt mojego praktycznie gotowego domu niezależnego energetycznie. Jestem z nich bardzo zadowolony i mogę ich polecić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jesteś tak niezależny, jak, Anjey od Anatola, natomiast zauważyłem w waszym przypadku doskonałą odnawialność :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupno paneli słonecznych to chyba jedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić, aby uniezależnić się od sieci energetycznej i przy okazji zaoszczędzić pieniądze. Ja na przykład mam duży basen, więc pompy i filtry będące w ciągłym działaniu przez bite 12 godzin dziennie miał dość duży wpływ na rachunki za media. Dzięki panelom fotowoltaicznym od https://www.hewalex.pl/oferta/fotowoltaika/panele-fotowoltaiczne/ płacę teraz zdecydowanie mniej. Jestem całkiem zadowolony z tego, jak wszystko działa. Teraz zostawiam włączone światła, nie martwiąc się o rachunek za prąd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

wymiana drzwi (14 odpowiedzi)

Będę potrzebowała wymienić drzwi do swojego mieszkania w bloku. Jakie drzwi polecacie? Chciałabym...

Przeprowadzka (10 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...

meble na wymiar (11 odpowiedzi)

kto co poleci

do góry