Widok

Jak sytuacja po ulewach?

Czy w Baninie są jakieś zalania czy podtopienia? Pytam bo jestem na urlopie i zastanawiam się jak wygląda sytuacja. Tylko proszę o sensowne odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj widziałem jak lalunia w białym SUVie BMW z dwoma czarnymi pasami przejechała przez kałużę na ul. Pszennej z 50 km/h ochlapała całych wypompowujących tam wodę strażaków. To chyba było jej podziękowanie za ciężką pracę OCHOTNIKÓW od środy prawie nie ustanie.......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za brednie piszesz. Pewnie jesteś jednym z tych co z posesji wodę spuszczją na drogę. Idąc twoim tokiem myślenia to ja szambo spuszczę na drogę i powiem że mam kanalizę. Masakra........ gdzie tu logika
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

a gdzie przy pszennej jest jakiś zbiornik retencyjny. Kojarzę tylko prywatny staw. Ale nie można do stawu zrzucać ścieków z drogi bo to rujnuje ekosystem. I krów w takim stawie poić nie można. Woda na drodze należy do Gminy. Niech gmina to skanalizuje albo wywozi. A i koniecznie niech rozliczy tych, którzy zrzucają swoją wodę na drogę. A to co naturalnie spadło z deszczem to zadanie własne Gminy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ta wasza pszenna to powinna być zaorana po całej długości.

Jedna to sie darła że straż wodę pompowała do zbiornika retencyjnego. I bardzo dobrze że się zawinęli i przestali pompować.

Co wy ludzie macie pod kopułą żeby mieć pretensje do straży. Zaorać to w p****.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pszenna od ronda cały czas zalana jakby ktoś się zastanawiał. Na jeziorze od strony ronda widziałem z daleka straż stała w poprzek drogi...

co maja osiedla do stanu zalanych dróg , któych nie ma w tym sensie się niewiele z mieniło
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Duzo zmienilo, powstalo duzo osiedli. Zwiekszyl sie ruch samochodowy.

Pszenna w miarę przejezdna - pierwsz kałuża (na wys. progu zwalniającego) już niewielka. Druga (na wysokości skrzyżowania z Różaną) większa, ale do przejechania (oczywiście na własną odpowiedzialność i z prędkością minimalną). Objazd przez Księżycową też jest OK.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja przed chwilą zawracalem chociaż widziałem że ludzie tam przeplywali swoimi autami. Część widzialem w służbowych. Lepiej jechać przez księżycowa, bo na rolniczej zrobiły się straszne dziury... Max 20km/h i można koło urwać

O 12:30 była masakra!!! Samochody jechały i zawracały!

Pszenna dalej mocno zalana że nie idzie przyjechać ?

Dnia 14.07.2017 została podpisana umowa z firmą NKM Sp. z o.o. z siedzibą w Kartuzach, na wykonanie dokumentacji projektowej i budowa kolektora deszczowego w części ul. Pszennej w Baninie, na wysokości ulic: Makowej, Chabrowej, Różanej i Narcyzowej. długość 400mb.

TERMIN WYKONANIA PRAC 180dni od podpisania umowy a więc 11.01.2018r.

Mamy nadzieją że wykonanie kolektora spowoduje koniec problemów z zalewaniem ulicy Pszennej.

Ale po co pismo, skoro jest już dawno przetarg na kolektor deszczowy.
Link:
http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,74762.html

z wiadomości wydawało się, że jest. Mea Culpa:) ale pomysł bardzo fajny na organizacje takiej insytytucji:)

Nie ma jeszcze zadnej rady powolanej.

Słuchajcie - jesli chdozi o ul. Pszenną - w miejscach gdfize teraz woda stoi (obok zakladu mechanicznego wyzej oraz na skrzyżowaniu tuż za rondem ) woda przewqażnie stała... wiec mozę jakieś pismo do gminy o zbiorniki retencyjne w tych miejscach? Z wsparciem developera i Sołectwa? Jedno z osiedli szeregowców (chyba to od strony Pępowa) stworzyło radę osiedla i to jest bardzo fajne rozwiązanie dla tego typu zabudowy. Więc moze to osiedle od centrum Feniksa również mogłoby costakiego zorganizować i w porozumieniu z developerem i Sołectwem napisać jakieś pismo w tej sprawie? Kwestia organizacji tak naprawdę...

XXI wiek a mamy tu średniowiecze. 18 lat tu mieszkam i niewiele się zmieniło. !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ps. Wypmpowuja

Droga jeszcze zamknięta, strażacy dzielnie pokonują, szkoda ze nie do gminy i maszych przedstawicieli .......

Ja dzisiaj wygląda sytuacja na pszennej od ronda do osiedla rodzinnego? Da się przejechać czy tylko kajak?

Inne tematy z forum Banino

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

fotowoltaika (185 odpowiedzi)

Czy opłaca się założyć panele fotowoltaiczne.Chodzą z firmy i zachęcają do zakładania.Co sądzicie...

do góry