Widok

Jak to jest?

Czy wygląd zewnętrzny ma tak duże znaczenie dla płci męskiej?
Sobą pozostać,sobą być do końca..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyglond to nie blond
Fajnie, że dla ciebie nie ma znaczenia dla ciebie wyglond, tylko charakter.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla mnie nie ma znaczeczenia dla mnie wyglond tylko charakter
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co na to niewidomi?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A wewnętrzny tylko dla jednej:P
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
wyglad zewnetrzny ma znaczenie dla obojga płci.
... :P
nie ma miłości bez naiwności
Prawdziwą zagadką jest jak ktoś twierdzi że ma dużego małego:D

To jak "członek z ramienia wysunięty na czoło":P
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
duże to pojecie względne, podobnie jak duży :P
nie ma miłości bez naiwności
Kto wie..... co komu się spodoba ... Ja nawet siebie nie znam.....
powodzenia
najpierw ludzie powinni się poznawać od środka tzn np w workach na głowach żeby nie było widać twarzy i w przebraniach aby nie było widać sylwetki gdyby przypadli sobie do gustu po jakimś okresie czasu to maski zdjąć i wtedy wiadomo od razu co się liczy czy wygląd czy to co jest w środku
~Magdallena, tak, wszyscy jesteśmy piękni.. i brzydcy. Tyle że ta powierzchowność zawsze wysuwa się na pierwszy plan i wielu nie jest zainteresowanych by dać komuś szanse aby pokazał inne strony swojego piękna.

Biały tulipan? Hmm... masz zatem bardziej wyrafinowany gust:)
Mi się zawsze podobały białe kalie - mimo że przylgnęła do nich opinia kwiatów cmentarnych.
Wszystko jest jednak kwestią gustu. Jedna osoba uważa że piękne są prace Picasso a inny że Memlinga. Jednemu podobają się kobiety z dużym biustem a innemu z krótkimi włosami.

Pięknem jest chyba to co jest miłe naszemu sercu.

Ad2
Prawie wszystko:P
Zrobiona kobieta działa na faceta. Ona go uwiedzie swoim wyglądem, a on ją oczaruje elokwencją.
Może nawet oboje będą usatysfakcjonowania, będą świadomi że w pewnym sensie wzajemnie się okłamują, ale właśnie tego będą po sobie oczekiwać - by dać i dostać trochę magii w tym ponurym świecie.

Czasem jednak ciężko znaleźć właściwą granicę pomiędzy tym co dobre a tym co szkodliwe. No chyba że chodzi im o czar na jedną noc.

Wielu ludzi gra w tą grę nie za bardzo przyjmując odpowiedzialność za to co robią. Często w ten sposób tworzą się związki, a nawet małżeństwa... Tyle że kiedy widzisz iluzję "od zaplecza", to jej magia znika. On budzi się obok jej nagiego ciała, bez makijażu i sztuczek zakrywających niedoskonałości, a ona żyjąc z nim odczuwa na sobie, że jego czułe słówka są tylko puste słowa.

"Mądry człowiek nie gra w koci-koci łapci z opiekaczem do grzanek.";)

"wydobyć" - kolejny eufemizm:P
Dla Anty zapewne już tusz do rzęs to przegięcie ;) Szare mydło i gra! ;)
Swoją drogą za czasów gimnazjalistki podziwiałam i chciałam po cichu być jak nauczycielki - zawsze perfekcyjnie umalowane, uczesane, ubrane. Do tego elokwentne i życiowe.
Do niczego nie można było się u Nich przyczepić.

Makijaż powinien być używany by nie ukrywać, maskować, a jedynie wydobyć, ukazać piękno kobiety :)

No tak. Gadanie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem ciekawa innej kwestii tutaj poruszonej a propos makijażu. Czy jeśli kobieta ma mocny makijaż to oznacza, że chce coś ukryć, zamaskować się?
Po drugie to pojęcie względne i szeroki temat, bo jesli jest zrobiony elegancko.. i co dla kogo oznacza mocny..
Antyspołeczny

1) Piękno? Czym właściwie jest piękno?
Przecież to pojęcie względne.

Czy w takim mniemaniu wszyscy jesteśmy piękni? Tak najogólniej stwierdzając?

Gdy większość zachwyca się krwistoczerwoną różą mnie np. zniewala subtelność białego tulipana :) To jak?

2) W podrywie wszystko dozwolone jest.
I nie powiesz mi, że mężczyzna podrywany przez zrobioną kobietę nie jest usatysfakcjonowany, a twarz nie cieszy mu się szerzej, niż u stomatologa.
Może się kochają,tylko kocham,gdzieś tam się ulotniło.
Ale się już nie kochają - i o to chodzi.
Każdy ma tego świadomość, więc używając tekstów w stylu "będę Cię zawsze kochał" tak naprawdę ofiarowuje się komuś słodkie kłamstwo które ma uwieść. Dokładnie tak jak ta umalowana śliczna buzia;)
Zmieniają się lub są ze sobą z przyzwyczajenia.
Tyle że ludzie się zmieniają, dziś ona może być aniołem, a za 10 lat może być socjopatką którą chciałbym zatłuc łopatą:P
Jeżeli byłbyś pewny,że spotkałeś swoją kobietę w życiu z którą chciałbyś spędzić resztę życia,to kocham,nie byłoby kłamstwem.

Inne tematy z forum Poznajmy się

Osoba trans poszukująca bratniej duszy - trójmiasto i nie tylko (76 odpowiedzi)

Cześć! Szukam kontaktu do wszystkich osób, przy których mogłabym się zrelaksować, spędzić miło...

Samotność (3 odpowiedzi)

Czuję się samotna. Bardzo. Choć teoretycznie nie jestem sama. Jestem introwertykiem ale ostatnio...

do góry