Widok

Jak w trzy dni jednym strzałem strzelić sobie w stopę, kolano i głowę.

Wystarczy :

Po pierwsze :
Zorganizować konferencje bliskowschodnią w Warszawie stając się w ten sposób pierwszoligowym wrogiem Iranu.
Władze II PRL zorganizowały te konferencje w wyraźnej opozycji do UE.
Mogłoby to mieć sens, gdyby wiązało się się z jakimiś korzyściami od USA.
Amerykanie, wiedząc ze bolszewikom podnosi ego sama organizacja konferencji, dali im okrągłe zero.

Po drugie :
Pozwolić sobie na tworzenie wokół Polski narracji odpowiedzialności za Holocaust.
Izrael przyjechał do Warszawy i pokazując bolszewikom gdzie ich ma, ustami swoich wysokich przedstawicieli mówi tak : „Jak każdy Izraelczyk i Żyd mogę powiedzieć: nie zapomnimy i nie przebaczymy! Icchak Szamir, któremu Polacy zamordowali ojca, powiedział: Polacy wyssali antysemityzm z mlekiem matki. I nikt nie będzie nam mówił, jak mamy się wyrażać i jak pamiętać naszych poległych”.

Po trzecie :
Wyautować się ze szczytu wyszehradzkiego w Jerozolimie licząc na solidarność Orbana.
Nic z tego, Orban pojechał na szczyt i zapowiedział walkę z antysemityzmem w Europie.
Nikt raczej po bolszewickim twz Rządzie II PRL tam nie płakał.

Należy przyznać, ze trzydniowa aktywność Putina za pośrednictwem swoich bolszewickich przedstawicieli w Polsce jest naprawdę spektakularna.
Nikt dotąd tak wiernie nie służył jeszcze Rosji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Konferencja bliskowschodnia została zorganizowana w Polsce na wyraźne życzenie USA.Miała potwierdzić że Polacy wykonają każde zlecenie polityczne nawet szkodliwe dla nich samych.Podporządkowani politycy dokonali już wiele przekształceń w systemie prawnym aby zaspokoić wymagania swoich "zwierzchników" przejęcia terenów Polski przez USA do celów militarnych przeciwko Rosji.Teraz gdy niezależne instytucje są podporządkowane okupantowi również naród wbrew swojej woli będzie służył cudzym interesom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam rację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

do góry