Odpowiadasz na:

Re: Jak wekować?

Zależy jak długo chcesz przechowywać ;)

do smalcu używam tylko dobrze umytych słoików(nie wyparzam), nie podgrzewam ich przed wlaniem smalcu (jeszcze żaden nie pękł) i przechowuję w... rozwiń

Zależy jak długo chcesz przechowywać ;)

do smalcu używam tylko dobrze umytych słoików(nie wyparzam), nie podgrzewam ich przed wlaniem smalcu (jeszcze żaden nie pękł) i przechowuję w lodówce :) (na górnej półce)

Emilia - wczoraj upiekłam Twój chleb czosnkowy... :) co się naszukaliśmy odpowiedniej mąki... ;P w końcu Mąż kupił http://corculinari.pl/maka-pszenna-pelnoziarnista-gdanskie-mlyny-2/ - przez tel. kazałam Mu szukać odpowiedniej zawartości białka, skoro nie było ani 750 ani 850 ;)
chleb wyszedł pyyyszny :) a jak urósł :))) zamiast suchych drożdży dałam świeże :] i chleb zamiast posypać mąką przed pieczeniem - to posmarowałam mlekiem :))) skórka super chrupiąca :]

zobacz wątek
11 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry