Widok

Jak wygrać walkę z pleśniawkami

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,pędzluję buzię małemu nystatyną ponad miesiąc cztery razy dziennie i nie znikają te cholery.Co robić?Lekarz mówi że to najlepszy lek i nie ma na to rady.Ja już nie mam sił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na czym polega pedzlowanie?

nam się jeszcze nie zdażyły, ale położna na SR mówiła, by kupić Afrin, polewać szorstki, jałowy gazik zawinięty na palcu i wkładając dziecku palec do buzi ścierać pleśniawki, moze się pojawić krew na waciku, ale to nic złego

sama nie wypróbowywałam, ale może spróbuj?
papilio1@op.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
aftin to super srodek na plesniawaki do tego psikam kilka razy dziennie tantum verde ale jak maluszek byl niemowlakiem to na gazik jałowy kropilam witamine C i scierałam tak jak tokio mowi efekt byl natychmiastowy-z tego co wiem nystatyna działa na mała ilosc dzieciaczkow -podobno lekarze ja chwala wiem ze nie jest tania kiedys lekarz przepisal nam jakas mieszanka z nystatyna zaplacilam kupe kasy a plesniawki nadal byly -aftin kosztuje 1,30 zl a na drugi dzien zero plesniawek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a spróbuj smarować sobie brodawki aftinem - mi pomogło
Też polecam Aphtin. Jest super!
Ja słyszałam że się stosuje sodę oczysczoną, rozpuszczoną, do smarowania na gaziku, ale sama jeszcze nie mam dzieciątka i nie miałam jak tego wypróbować. Aphtin na pewno działał na afty u osób dorosłych - wypróbowane na mojej rodzince.
my wyleczylismy - na przemian - 3 razy dziennnie nystatyna + aphtin
dokłądnie smarowałam po prostu palcem namoczonym w nystatynie całą buzię - podnienbienie,m dziąsła oraz język - po 3 tyg. minęło

czasem nieststy ciagnie się b. długi bo plesniawki są prawie pod samym gardłem woec trudno posmarowac
w 1 dzień na mur nie zlikwidujesz plesniawek!!!!!
No pewnie że nie,ale my walczymy już ponad miesiąc.
wiem że to strasznie zabrzmi ale spróbuj obsikaną pieluszką dziecka. Stary niezawodny sposób;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja rowniez walcze z tym cholerstwem juz 2 miesiace.nystatyna kompletnie nic nie daje.szybciej aftin pomaga ale tez tylko na chwile.poki co do konca nadal nie udało mi sie pozbyć tych okropnych plesniawek...:/
Jeżeli karmicie piersią to Aftin 'em smarować sobie brodawki i maleństwu na języczek kroplę. Jak to nie pomorze to spróbować złapać środkowy sik na pieluszkę i wysmarować buziolka -kilka razy dziennie -podobno potrafią zniknąć w ciągu 48h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jest taki preparat homeopatyczny Albicansan D5. Zlikwidowal u nas pleśniawki calkowicie. A tez walczylismy z nimi ponad miesiąc. Trzeba go podawac dwa razy dziennie po kropelce 15 minut przed jedzeniem. Tylko ta kropelke rozpuścic w łyżeczce wody, bo to jest na alkoholu preparat i moze palić bobasa w język. Leczenie trwa 2 miesiące ale jest skuteczne.
A od jakiego wieku dziecka?
ten albikansan tez podawalismy i plesniawki sie juz nie pojawiły .
Mała dostała go jak miała 2 miesiace wiec mozna stosowac u maluszków

Dobry jest 1% gencjana na wodzie. Smaruj buzię przez 5 dni 3 razy dziennie. Ważne używaj rękawiczek i gazików do aplikowania leku. Wszystko będzie fioletowe, ale jest skuteczne.
p.s. z ciuszków fiolet schodzi tylko w zwykłym proszku, ten dla dzieci nie działa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tez jedynym srodkiem ktory pomogl na plesniawki byla gencjana,tylko nietety brudzi
do góry