Widok

Jak wykurzyć mysz ze ściany?

Dzień dobry wszystkim!
Po kolejnej nieprzespanej nocy postanowiłam napisać o moim problemie. Mianowicie, od jakichś 2 miesięcy, najczęściej wieczorami i w nocy słychać skrobanie, tupanie i darcie materiału i to wszystko dochodzi ze ściany!!!
Mieszkamy w domu bliźniaku, przy lesie. Dokładnie na strychu(są skosy).Jestem prawie pewna że to mysz, choć nigdy jej nie widziałam w mieszkaniu, żadnych bobków ani nic.
Zadzwoniłam do firmy zwalczającej gryzonie w pomieszczeniach, pani powiedziała, że to prawdopodobnie kuna( choć wątpie) Wszystko fajnie pięknie, tylko jak ją stamtąd. Generalnie nie ma opcji żeby weszła do mieszkania. Mamy tylko taką małą dziurkę pod kaloryferem i w nią wchodzą rury od kaloryfera. Nie widać śladów, żeby wychodziła tamtędy.
Zastanawiam się ile wyrządziła już szkód pod dachem. Nasz strych jest gdzieś na wysokości 10m od ziemi i jest dobrze zabezpieczony więc kuna raczej by nie weszła.
Wczoraj wieczorem położyliśmy przy tej dziurze pułapkę z serem, ale nic się nie złapało. Skrobanie w nocy stało się jeszcze intensywniejsze niz zawsze, więc może mysz poczuła ser i chce się do niego dostać, a nie ma jeszcze przejścia wygryzionego...

Czy ktoś toczył podobną batalię?? Proszę o jaką radę, bo pobudki o 3-4 rano nie są zabawne...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do lekarza to ty zapierda*aj a nie będziesz ludzi obrażać chamie i prostaku taki uczony jesteś wielki pan profesor a głuchy jak grzyb na ścianie.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gryzonie łapie się na rodzynki i orzeszki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie podobnie mysza wygryzła dziurę w wełnie mineralnej i regipsie. Zadomowiła się w szufladzie pod płytą indykcyjną do pułapki nie udało mi się jej złapać ale zjadła bross i nie wraca. Zakładam, że padła.
Śmierdzi nawet nie wiesz jak, szczególnie jak nie wyschnie a się rozkłada i zjadają ja larwy
Ja też mam coś w ścianach i to to lata po całym domu , a najwięcej u góry .
Mieszkam w starej leśniczówce w środku lasu . Jak to wypedzic ?
Boje się jak przebije się przez z ścianę do domu . Słychać ,że to coś wielkiego .
Kuna ,szczur
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To mysz kuna jest wielkości kota a to za ścianę nie wejdzie

Kota porzyczyc od sasiadow

A. Podgłośń radio
B. Załóż stopery
C. Przewróć się na drugi bok
Jeśli żadne z powyższych nie zadziała spróbuj zastosować wszystkie kroki łącznie
ps. W takich sytuacjach pomocny jest kot - pożycz, najlepiej takiego półdzikiego a nie perskiego kanapowca garfielda jakiegoś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Myszy nie łapie się na ser tylko na rodzynki i orzeszki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też. Może to rzeczywiście kuna? Drapie, skrobie, biega... Walenie w regips pomaga na chwilę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry mam ten sam problem, może Pani opisać jak się udało żeby sobie posła myszka???
Myszy są ciche .Proponuję udać się do lekarza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 27
Nie są ciechę ani trochę nie są ja sam mam ten problem
Oj śmierdzi kolego śmierdzi
Nie zgadzam się. Niestety poczułam sama. Miałam otwarte okno w nieużywany małym pokoju gdzie było otwarte okno. Po około 3 dniach okno zamknęłam a po około 2 tygodniach poczułam smród. Po około miesiącu zrobiliśmy gruntowne sprzątanie i znaleźliśmy przyczynę.
U mnie smrod byl jak cholera
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za wszystkie rady :)
Mysz czy cokolwiek tam było, jakieś 3 tyg temu się wyniosło. Także jest cisza w nocy. Mam nadzieję, że nie wróci :)
...oczywiście, bo mysz to taki wampir...jak tylko "umrze" to zamienia się w pył i znika....sam nie wiesz a się wypowiadasz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
halewicz,
ty jednak jesteś głupi.
weź wsadź swoje rady w d.....
podobno myszy nie lubią Mozarta (to nie żat!!)
więc na noc musisz tylko ustawiać odpowiednio głośno muzykę...
prędzej, czy później sobie pójdzie...

cyba, że to nie mysz;/ wtedy nie wiem

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

Dom drewniany (18 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

do góry