Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielkanoc jest lepsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no wlasnie !!! macie cierpiec przez zycie !!!

a po smierci nagroda
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak bardzo kocha

ze wlasnego syna, ktory jest nim samym, skazal na smierc za grzechy tych ktorych stwozyl grzesznych, by odkupic grzechy. logiczne :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

obywatelstwa nie dostane

jedyne co moge zrobic to zrzec sie polskiego zeby tylko nie placic tych 32 euro co miesiac. i tak g.mi daje polskie obywatelstwo skoro lata swietlne mieszkam w Kiel.

ale mozliwe

maloprawdopodobne jest trafienie w eurojackpot ale trafiaja 5+2
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

moj dziadek chwile przed odejsciem powiedzial

walcz do konca. wierzy w bogow swoich germanskich przodkow. pamietal jak biskupi hajlowali na widok swastyk i adolfa. nikt z jego rodziny nie byl chrzczony. potem nastal 45 i znalezli sie w prlu. a przed 39 byli w republice wajmarskiej. smieszy mnie obchodzenie rocznicy 1918 w miejscach ktore do 45 byly w Niemczech
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogi Katoliku

A zauważyłeś może, że KK otwarcie popiera jedną z partii politycznych? Tak, tę samą, która niszcząc demokratyczny trójpodział władzy, podporządkowała sobie sądy, SN, TK. Może poradzisz jak można to odwrócić?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadza się, ale

musimy wymagać postawy chrześcijańskiej również od księdza i biskupa, a tego nie robimy, tylko staramy się ich usprawiedliwiać.

Taki prawie państwowy a na pewno pro rządowy portal

A umieszcza taką instrukcję postępowania. Nie mogę pojąć. Nie oceniam oczywiście tylko się zastanawiam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Najlepiej byłoby załatwić to przez ePUAP.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kościół to nie ksiądz czy biskup

Jeżeli lekarz jest zly przestaniesz się leczyć? Jeżeli urzędnik jest skorumpowany przenosisz się do buszu i unikasz cywilizacji? Nie mieszajmy wiary w Boga! Kościół tworzą ludzie A nie kler. Kler to tylko słudzy którzy zostali wyniesieni na piedestał przez nas ludzi i zbieramy tego żniwa!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kościół nie jest winien a księża

Nie powinno się rezygnowac z kościoła,wyznania bo jakies matoly podejmuja taka a nie inna decyzje.Wiekszosc co rezygnuję ma wszystkie sakramenty,dodatkowo wypiera się tego w co wierzyli przodkowie,dziadki..teraz to sie pewnie w grobie przekręcają.Boze widzisz i nie grzmisz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ja tam nie widzę

Stronniczości artykułu, tylko informacje. Podane są plusy i minusy a czytelnik sam ma sobie wybrać.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry