Widok

Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji

Opinie do artykułu: Jak "wypisać się" z Kościoła katolickiego? Internauci szukają informacji o apostazji.

"Jak dokonać apostazji?" oraz "apostazja" - to hasła wyszukiwane w "polskim" Internecie w ostatnich tygodniach dużo częściej niż kiedykolwiek wcześniej. Przybliżamy temat, który w polskim Kościele znany jest od lat, ale ostatnio zyskał większe zainteresowanie.

Apostazja nazywana jest rozwodem z Kościołem, a według prawa kanonicznego - całkowitym porzuceniem wiary chrześcijańskiej.

Liczba wyszukiwań informacji o tym, jak jej dokonać w ostatnich tygodniach bije rekordy w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trójmiasto.pl strasznie się stoczyło. Z naprawdę niezależnego portalu zrobiło się kolejna lewicowa, mainstreamowa tuba. Widać zresztą po rotacjach dzirnnikarzy- ci co potrafili skrytykowac władze miasta odeszli do radia Gdańsk, a przyszli choćby z dziennika bałtyckiego ( polskapresse) którego obecnych poglądów nie trzeba przedstawiać ( to nie ta gazeta co kiedyś).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

kościół powinien się sam

finansować skoro takie Pany luckie są i cwaniaki jak gądecki jędraszeski będą mi tu grzmieć co mogę a czego nie mogę.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

wbrew opiniom oszoł.mów społeczeństwo bez religii Kościoła to społeczeństo niewolników (religii - nie instytucji)

i to chce zrobić z nami "lewizna" tego świata, masz żyć jak zwierzątko, w ciągłym stresie, pracować pod presją kredytów i kupowania coraz nowszych wynalazków elektronicznych które maja ci zastąpić mózg (samodzielne myślenie), masz pracować na majątki możnych tego świata (koncerny farmaceutyczne, ubezpieczeniowe, informatyczne itp. oraz ich przedstawicieli i lobbystów) - czy to takie trudne?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

jak nie wyszły, jak wyszły

PiSowi tąpnęło w sondażach 8 procent, Konfederacji odeszła połowa wyborców.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobno produkty zwierzęce nie są zabronione tylko tradycja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jak, bo można poczytać i popytać

nie w tym problem. są dwa. 1. jest szansa, że zamkną wam drzwi przed nosem. albo będą odsyłać z jednej parafi na inną, że nie mają czasu. mnie wyśmiali. jeden groził policją, chociaż jeszcze nic nie powiedzałem. cyrk. A teraz 2. chociaż powinien być to punkt 1. konkordat. za każdego wpisanego do ksiąg parafialnych, tam gdzie adnotacja o chrzcie. dostają kasę. Tak wiem, co to za bóg co stworzył wszystko ale zapomniał stworzyć kasę dla swoich purpuratów. Dostają za nas kasiorę. Dlatego tak bardzo ich d.boli jak chcemy zrezygnować. lata temu wymagane było stawienie się z dwoma świadkami, jeden mi zaspał, byłem z jednym. czarny pan pyta o drugiego i zagrzmiało a ja na to O! jest Perun może być ?! wyszło, że nie, bo to tylko bajki Słowian. c#$%l je#&$y !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To podobno nie jest zwyczaj katolicki bo podobno już słowiański??? Nie jestem pewien ale chyba tak jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pan w sukience ?

Sędzia w todze będzie cię odwiedzał? Odurniales do reszty ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

to spisek 5G

czas rozwijać folię...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ból d*py to maja ci którym strajki nie wyszły...
Stąd ten artykuł
trojmiasto szczuje w ten sposób na siebie ludzi...
Napiszcze o regionie a nie siejecie ideologię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Napisał polski katolik
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak wypisać się z kościoła katolickiego?

posłuchać gądeckiego czy jądraszewskiego i ma się dość
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i sobie bądźcie wspólnotą, tylko finansujcie ją sami, ok?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry