Widok

Jak złodziej

wchodząc do każdego sklepu, prócz małych spożywczych czuje się jak złodziej, i to nie że ktoś za mną chodzi tylko sama z siebie mam skrępowane ruchy i wrażenie że ktoś mnie obserwuje i zastanawia czy zaraz czegoś nie ukradne. Nigdy nie kradłam i nie mam zamiaru więc niewiem dlaczego ciągle mnie to prześladuje, jak się tego pozbyć??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego nie? "Żabko" brzmi uroczo ;))
Chyba nie chciałabym, żeby mówiono do mnie "chomiczku" ;)

Mikro, byleby nie były to płazy ;)
Sam sprawdza reakcje - epitet roślinny spodobał się ince, teraz sprawdza gryzonia... Ciekawe, jaka kategoria będzie następna? ;)
Jejku ale nieobyta jestem z tą młodzieżą :) kwiatuszek może być ale że gryzoń? ? ? Świat oszalał :)
Ilonka, na kobietach ;). Wymyśla epitety - z kwiatuszka i misiaczka przerzucił się na chomiczka ;)))
Ale na chomikach to takie nieludzkie ;]
Vi, sam testy przeprowadza, bo przecież zamierza napisać kiedyś poradnik ;))
Sam, wybacz, nie zrewanżuję Ci się :))
Sam jakiś dziś rozkojarzony ;)
Dziękuję ... chomiczku... że mi to napisałaś :D
Sam, wątki Ci się pomyliły, o chomiczku pisałeś gdzie indziej ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo chomiczek przykleił się do pleców...
Ciacho, ja myślę, że zwyczajnie wpadłaś w oko ochroniarzowi :))
"śmiejcie się ale czasem mam podobnie...dziś w rossmannie ochroniarz łaził za mną krok w krok patrząc mi się na ręce i nie był to pierwszy taki przypadek..."

Ciacho może uznał że podejrzanie wyglądasz. ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
śmiejcie się ale czasem mam podobnie...dziś w rossmannie ochroniarz łaził za mną krok w krok patrząc mi się na ręce i nie był to pierwszy taki przypadek...tylko, że ja z takiego sklepu po prostu wychodzę i nie daję im zarobić jeżeli mam się czuć jak złodziej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@wdr
byl taki film kiedys, 'the invention of lying'... ;)

A propos... na wyspach Bergamutach.

Tak się kiedyś zastanawiałem jak by mógł wyglądać "świat", metropolia , enklawa przyjmijmy malutkie państewko bez złodziei i oszustów, każdy musiałby być w 100% uczciwy i w przypadku złamania tej reguły traci cały dorobek i wieczna banicja.

Więc np sklep...
W sklepach nie ma ochrony, kasjerek, kamer, kas , przychodzisz bierzesz co potrzebujesz zostawiasz kasę tyle ile to kosztuje , dostawca przyjeżdża zostawia towar na półkach, nikt nikogo ani niczego nie sprawdza i nie pilnuje, sklep czynny 24h, do obsługi takiego supermarketu wystarczył by jeden człowiek na jedną zmianę : zmieniał by żarówki , szyby umył czasem serwis zawołał jakby się coś zepsuło.

Nie było by setek tysięcy etatów zbędnej biurokracji i każdy mógłby się zajmować czymś produktywnym dla dobra ogółu.

Wyobraźcie teraz sobie:
Zarobki 3 do 5x większe, a ceny wszystkich dóbr 3x niższe, w efekcie każdego po miesiącu stać na nowe auto, po pół roku na willę z ogrodem, a po roku na jacht

Miałoby coś takiego rację bytu? Chcielibyście tam mieszkać ?
A w autobusie też tak masz?W sumie to prawie wszędzie nas śledzą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie złośliwość to fakt, który dowodzi tylko że autor nie jest na nic chory :P powiem więcej w małych sklepach też was obserwują :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Teraz prawie w każdym dużym sklepie są kamery lub ochroniarze, nic dziwnego,że czujesz się obserwowana.
Może być również tak, że boisz się, że ktoś mógłby cię posądzić o kradzież, gdy tak naprawdę nic takiego nie miałoby miejsca.
Wiązałoby się to to z poczuciem zażenowania i wstydu, dlatego czujesz, że ktoś śledzi każdy twój ruch.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wdr ma złośliwość w genach. :)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (365 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (229 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

do góry