Widok

Jak żyć!!!

Pracuję jako sekretarz w SR Gdynia:))
Uczciwa ponad 10 letnia praca, wyższe wykształcenie, a nędza?
Rachunki przewyższają moje zarobki (720 czynsz za mieszkanie w bloku,+ ok 100 zł multimedia, +150 prąd + ok 70 zł abonament tel.) = to ponad 1000zł.
a jeszcze koszt dojazdu do pracy...
co jeść? jak żyć?
szukać sponsora? :)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeśli nie wiesz co to zwykła ludzka życzliwość i jeśli nigdy nie byłeś w kiepskiej sytuacji to nie udzielaj się jeśli nie masz nic sensownego do napisania.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie zgadzam się z Twoim zdaniem,że 150zł/m-c za prąd to rozrzutność.Mam mieszkanie 47mkw,wszedzie żarówki energooszczędne,tv włączam wieczorem,troche pracuję na laptopie
lodówka A++,pralka raz w tygodniu,wieczorem jedna lampka.Koszty
energii rosną w zastraszającym tempie,jeszcze parę miesięcy temu za to samo zużycie placiłam o 15zł mniej,też mam rozliczenie rzeczywiste
więc widzę co się dzieje.To są ceny dla tych ze średnią 3600zł i więcej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszkajac sama na witominie płąciłam za prad okolo 50 zł m-cznie plus chyba 11 za licznik. Zelazko czesto, komp non stop, tv brak, swiatla zapalone czesto i dlugo. Odkurzałam codziennie, 30 mkwadrat. Kuchenke i piekarnik miałam gazowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do: "R" - wiem co masz na myśli, ale od nadmiaru słodyczy zemdlić może stąd moja uwaga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja akurat Ciebie rozumie bo sama jestem w podobnej sytuacji. Po rozwodzie, dwie córki na utrzymaniu bo tatus od czterech miesięcy nie płaci alimentów. Pracuję w piekarni i zarabiam 1500 zł z czego wynajęcie mieszkania 1200 + czynsz 380 + prąd 150 co drugi m-c, , gaz 40 zl, telewizja naziemna czyli darmowa, a na chleb już brakuje :(. Ale nie tracę nadziei bo wiem, że jeszcze przyjdzie taki czas, że będzie dobrze. PS. szukam pracy jako kierowca samochodu ciężarowego ( mam wszystkie uprawnienia ), ale ciężko jest znalesć kobiecie pracę w tym fachu a tu przecież chodzi o pieniążki, żeby moim córeczką żyło się lepiej :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry