Widok

Jaka dzielnica Gdyni dla starszego małżeństwa

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Bardzo Was proszę o poradę. Nie znam Gdyni. W jakiej dzielnicy kupić mieszkanie w bloku dla moich rodziców, na spokojną i przyjemną starość. Mieszkanie dla małżeństwa 70-latków, chodzi o bezpieczną okolicę, w miarę ładnie położoną i z dobrą komunikacją autobus lub skm do morza. Mama musi mieć blisko sklepy typu Stokrotka, Biedronka itd bo to jej rozrywka :) Myślałam o duży Kack, Mały Kack. Przy samym morzu niestety ich chyba nie stać ( przeprowadzka z centrum Polski więc cena tam fajnego dużego mieszkania to w Gdyni taki średni standard i dużo mniejszy metraż niestety :) ) Będę bardzo wdzięczna za sugestie co do rejonu jaki wybrać albo też jakiej dzielnicy na 100procent nie polecacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witomino! Wg mnie tylko. Żaden kack, przeprowadziłam się tu z Witomina właśnie ale mam wrażenie, że wszędzie daleko. Na Witominie miałam wszystko pod ręką- wszystkie możliwe sklepy, rynek, apteki, blisko przychodnia i autobusy we wszystkie możliwe strony. Do centrum można właściwie zejść piechotą, choć przy starszych osobach średnio ale autobusem (jezdzacym w częstotliwości nie większej niż 15 min) to 2 przystanki. Naprawdę polecam, lepszej dzielnicy wg mnie nie znajdziesz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Baaardzo dziękuję!

Witomino ok ja bym osobiscie wolal wielki kack/ karwiny

No właśnie niebardzo rozumiem zamiłowanie niektórych do tej dzielnicy. Tak jak napisałam mieszkam tu chwilę i już mieszkanie sprzedaję ;) czy jest coś czego tu nie spostrzegłam? Wydaje mi się wszędzie daleko, aby cokolwiek kupić wsiadam w samochód. Na Witominie auto służylo tylko do dojazdów do pracy;)

Tyle że ja to raczej Mały Kack choć różnie mówią

Mały/Wielki Kack z jakiegoś nieznanego mi powodu jest prawie równie drogi co lokalizacje nad morzem... ja bym polecała Pustki Cisowskie, jest już sporo taniej, a wiele mieszkań jest naprawdę urokliwie położonych przy Trójmiejskim Parku Krajobrazowym (czyli nie wyrośnie obok za chwilę nowy budynek zasłaniający widok), bezpośrednie połączenie autobusowe z centrum Gdyni, blisko na Chylonie, gdzie jest Biedronka i Lidl (na samym osiedlu jest też Stokrotka) no i przede wszystkim bardzo sympatyczne sąsiedztwo :)

Myślimy z żoną bardzo podobnie. Dzieci nasze już samodzielne, do emerytury jeszcze ho ho, albo dłużej, ale już kupiliśmy fajne mieszkanie z taką samą myślą na przyszłość.
Również jesteśmy z centralnej Polski. Teraz mieszkanie wykorzystujemy na wypoczynek weekendowo-wakacyjny. W tygodniu pracuję poza miejscem zamieszkania, więc w niektóre weekendy umawiam się z żoną w Gdańsku na randkę.
Czujemy się trochę jak małolaty, ... szczegóły jednak pominę :)
Warto jednak szukać mieszkania bliżej morza, bo ono dla osób spoza trójmiasta ma chyba szczególną wartość.

Inne tematy z forum Mały Kack

Perła Księcia Kiejstuta - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Perła Księcia Kiejstuta powstaje w dolnej części Małego Kacka - blisko głównej osi komunikacyjnej...

Dragon City Cheats 2020 (3 odpowiedzi)

just grab dragon city resources! we know you donвЂt want to spend your money on a...

Solano (19 odpowiedzi)

Kompleks powstanie w dobrze skomunikowanym miejscu Gdyni. Sąsiedztwo ulicy Wielkopolskiej...

do góry