Widok

Jaką farbę do włosów wybrać aby wyszedł kolor brązowy nie czarny!!!

mam pofarbowane włosy na kasztanowy brąż ale chciałam wyjść z odcienia rudości a nie chciała bym po farbowaniu mieć czarnych, tylko odcień brązu lub czekolady jaką farbę wybrać cena nie ma znaczenia
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jesli cena nie ma znaczenia a ważne dla ciebie jest zafowolenie to nie ryzykowała bym. ja miałam rude- miedziane i także chciałam brąz. po farbie kupionej w hurtowni zrobiły sie miedziano-czarno- nijakie... masakra! uraował mi je fryzjer Roman z gdyni. byłam w tsanie zapłacić wszystkie pieniądze a okazało się, że cena była całkiem spoczko... i piękna czekolada o żywej barwie na głowie...
ich strona www.afromagia.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja malowałam ciemna czekolada farba Henna
Kolor ok Utzrymuje sie u mnie do 3 tyg
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja uzywam farb z Loreala zawsze wychodzą takie jak na obrazku-przynajmniej w moim przypadku ; )
image
ja tez polecam loreala dokladnie serie casting cream-chyba w kazdym razie opakowanie rozowo biale:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet z castingiem trzeba uważać, ostatnio zagapiłam się i trochę za długo potrzymałam go na włosach, wyszły czarne a miał być brąz. Ogólnie też polecam castinga, trzeba uważać i stosować się do instrukcji.
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety moje Panie ale przyszły takie czasy, że nie uzyskacie na 100% wymarzonego koloru używajac farb np. z rossmana,

Po pierwsze należy zadać sobie pytanie dlaczego zamiast brazu wychodza czarne (nawet jesli nie za pierwszym razem to za drugim na 100%) - odp: kazda farba drogeryjna zawiera duzo metali ciezkich dlatego tak dobrze pokrywja siwe wlosy co na dłuzsza mete zaczyna pustoszyc wnetrze włosów.

Na początku oszczedzamy i kupujemy farbe za 8-20 zł (ciekawe co to musi byc za sklad za taka cene), potem wychodza czarne i nagle wielkie ZAŁAMANIE i pęd do fryzjera aby zszedł do wymarzonego koloru
i tu zapłacimy minimum 150 zł jesli oczywiscie fryzjer zna sie na robocie towyjdziemy zadowolone ale i tak najczesciej fajny kolor mozna uzyskac najczesciej dopiero po okdrugiej wizycie

no i włosy suchsze

UWAGA!!! Na każdym profesjonalnym produkcie napisane jest że nie można stosować na włosach farbowanych farbami METALICZNYMI

WIĘC GDZIE TA OSZCZEDNOSC i LOGIKA

albo fryzjer albo farby fryzjerskie ( tylko nie zadne WŁOSKIE czy najtansze)

masz wiecej pytan to napisz na optolog1@yahoo.com
Zgadzam się z tą opinią. A jeśli już mowa o profesjonalnych kosmetykach do farbowania włosów to bardzo dobre są Osmo ikon dostępne już w Polsce. Po nic widzę ogromną różnicę. Włosy są w dużo lepszym stanie.
na Hali Targowej w gdyni jest najlepsza fryzjerka jaka znam i malo bierze-je jezdze az tam z gdanska, wlosy mam do polowy plecow i place 65 zloty. nie ryzykuj sama,po co? tutaj wszystko ci zrobi i masz 100% pewnosc ze wyjdzie tak jak chcesz ;)
ja mam pytanie a gdzie dokładnie sie miesci ten fryzjer mam duży problem z doborem koloru pozdrawiam
fryzjer jest od strony Rybnej Hali Targowej -jak sa te takie zadaszenia,to tam jest taki maly boks i tam sie miesci fryzjer-ale jak pojdziesz na hale i sie zapytasz to kazdy bedzie wiedzial i cie pokieruje bo tam ejst tylko jeden fryzjer.ja mam numer do tej pani fryzjerki to ci podam bo tam sa trzy to zebys wiedziala do ktorej isc.ta o ktorej pisze ma okolo 28 lat.
podasz mi numer bardzo dzieki a mam pytanko co do koloru chodzi mi kąkretnie żeby mi dobrała .czasami są fryzjerzy a pojęcia nie maja pozdrawiam poam ci mejla kasia-szczuka@wp.pl dziękuje
Najlepiej wybierz się do jakieś hurtowni fryzjerskiej Emporium albo w lotni we Wrzeszczu jest. Tam są tanie farby fryzjerskie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wyslalam ci mejla :) pozdrawiam
dziekuje bardzo pozdrawiam jak sie wybiore do niej to dam znac jakie efekty

Proszę tutaj - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/category/profesjonalne-farby-fryzjerskie
Produkty z górnej półki jakościowej, które powinny się wam sensownie sprawdzić. Możesz kupić tańsze farby, ale tak naprawdę trudno się po nich spodziewać jakiejkolwiek zmiany in plus.

Obawiam się, że najpierw będziesz musiała użyć rozjaśniacza, aby uzyskać taki odcień.

No niestety tak ale to bardzo niszczy włosy

Dlatego też sama proponowałabym jednak farbę, dobre efekty kolorystyczne zarówno na jasnych jak i ciemnych włosach daje ta farba:
https://lavandin.pl/pl/products/loreal-preference-farba-do-wlosow-5-26-chlodny-fioletowy-kasztan-10659.html
- bardzo wygodna aplikacja i bardzo dobra konsystencja farby - nie spływa z włosów!
- brak charakterystycznego dla farby zapachu
- nie niszczy włosów, zapewnia głęboki odcień i połysk
- dobra, chociaż o ohydnym zapachu, odżywka, która starcza na kilka razy
- nie płowieje - kolor nawet po kilku tygodniach od malowania jest ładny, trzeba farbować jedynie z uwagi na odrosty
- ładnie poktyte odrosty

Inne tematy z forum Moda i uroda

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

Dobrej jakości ubrania (23 odpowiedzi)

Chciałabym poznać wasze zdanie dotyczące dobrej jakości ubrań (i mam tu na myśli...

Prostownica dla żony - jaka? (18 odpowiedzi)

Chcę kupić prostownicę dla żony. przeglądam oferty i tak ok 200zł będzie dobra? I czy jonizacja...

do góry