Widok

Jaka herbata dla 2-latka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MOja Wera pije głównie wode niegaz i soki typu karotka, vitaminka owocowo-warzywne. Czasem uda sie kakao(ale też nie przepada) no i oczywiście wieczorem mleko. Nie lubi kawy inki, zastanawiam sie jaką herbate jej robić? Do tej pory pija herbatkę np. wieloowocową bobovity.
A jak jest u was z herbata w tym wieku?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja corka w tym wieku tez pila wiellowocowa bobovity. Bardzo lubila tez zwykla herbate z cytrynka. Inka,kakao nie wchodzilo w rachube bo malej nie smakowalo i do dzis nie smakuje, ale smaki jeszcze jej sie zmienia z 10 razy :)
herbatka owocowa (susz owoców) bez dodatku czarnej herbaty. np takich firm jak : Lipton, Vitax, Twinings ;-)
a ja daje zwykła - czarna z cytrynka i cukrem
dajcie żyć....
ja tez zwykła herbata cukier cytrynka, dentystka mówiła ze te granulowane tysiąc razy gorsze na zeby
Oczywiście, też uważam, że dla 2 latka spokojnie można dawać zwyczajną herbatę.
Moja K. pije głównie owocowe. Czasami daję też zwyczają herbatę z cytryną, jednak nigdy jej nie słodzę. Po co ? Pije, chyba jej smakuje a cukru w herbacie nie zna i niech tak zostanie ;-)
ja od samogo początku dawałam małemu do picia herbatke ( nigdy granulowanej)
i daję zwykłą owocową taką jaką my pijemy, oprócz tego miętową mały lubi i z koperku też :)
czasem daje mu taki sok rozrabiany z wodą
u nas do dzisiaj najlepszy jest sok rozcieńczany z Herbapolu ( malina, malina z lipą z cytryna , wiśniowy itp) od czasu do czasu soki z kartonu lub woda ,
herbatę normalną taką raczej slabą lub owocową pił od 2 roku życia juz

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry