Widok

Jaka herbata dla 2-latka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MOja Wera pije głównie wode niegaz i soki typu karotka, vitaminka owocowo-warzywne. Czasem uda sie kakao(ale też nie przepada) no i oczywiście wieczorem mleko. Nie lubi kawy inki, zastanawiam sie jaką herbate jej robić? Do tej pory pija herbatkę np. wieloowocową bobovity.
A jak jest u was z herbata w tym wieku?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja corka w tym wieku tez pila wiellowocowa bobovity. Bardzo lubila tez zwykla herbate z cytrynka. Inka,kakao nie wchodzilo w rachube bo malej nie smakowalo i do dzis nie smakuje, ale smaki jeszcze jej sie zmienia z 10 razy :)
herbatka owocowa (susz owoców) bez dodatku czarnej herbaty. np takich firm jak : Lipton, Vitax, Twinings ;-)
image
a ja daje zwykła - czarna z cytrynka i cukrem
dajcie żyć....
ja tez zwykła herbata cukier cytrynka, dentystka mówiła ze te granulowane tysiąc razy gorsze na zeby
Oczywiście, też uważam, że dla 2 latka spokojnie można dawać zwyczajną herbatę.
Moja K. pije głównie owocowe. Czasami daję też zwyczają herbatę z cytryną, jednak nigdy jej nie słodzę. Po co ? Pije, chyba jej smakuje a cukru w herbacie nie zna i niech tak zostanie ;-)
ja od samogo początku dawałam małemu do picia herbatke ( nigdy granulowanej)
i daję zwykłą owocową taką jaką my pijemy, oprócz tego miętową mały lubi i z koperku też :)
czasem daje mu taki sok rozrabiany z wodą
u nas do dzisiaj najlepszy jest sok rozcieńczany z Herbapolu ( malina, malina z lipą z cytryna , wiśniowy itp) od czasu do czasu soki z kartonu lub woda ,
herbatę normalną taką raczej slabą lub owocową pił od 2 roku życia juz

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry