Widok

Jaka wódka-Maximus czy Pan Tadeusz

Wesele Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam sie jaką wódke kupić?Pana Tadusza to znam , a co myslicie na temat wódki Maximus? Która wg Was jest lepsza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pan tadeusz ,pozatym ma ładniejsza butelke
ja też tak mysle, zgrabna i ładnie będzie na stołach wyglądać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co myslicie o Sobieskim?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzik ja mam Sobieskiego i sądze ze dobry wybór
Dzieki, juz sie nie martwię!!!!:)Mam jeszcze pytanko, ile wy zamawiacie wodki/na ile osob?Po pol litra na glowe?

image
sorki mialo byc, nie na ile osob tylko ile na 1 osobe?:)

image
u nas bedzie Bols- bo moja przyszła teściowa nie ma bólu głowy po niej ;)
Ale i tak kwestię wódki zostawiam narzeczonemu - bo ja wogóle nie piję wódki - niech on się martwi, ważne tylko aby nie zapomniał o winie dla mnie
cywilny
image
kościelny
image
Beati !!
jak kto woli, ja nienawidzą maximusa,
smakuje jak czerwony smirnoff, czyli strasznie pali
nie umiem tego przełknąć :)
.
a jaką Ty będziesz miec wódkę?
ja Bolsa, bo lubie bolsa i nie jest drogi,
stoi 130 butelek w piwnicy i czeka na sierpień :)
.
my też mamy Bolsa, ale na portarabent, a co do wesela, to jeszcze nie możemy sie zdecydować
to która wg Was jest lepsza?
to zalezy kto co lubi

image
rozumiem, ale która jest bardziej lubiana?
myśle,ze Pan Tadeusz

image
a piłaś Maximusa?Co sądzisz na temat tej wódki?
szczerze mówiąc ja nie przepadam za wódką. wiec jezeli nawet pije to nie wyczuwam walorów smakowych.ale słuchajac opinii znajomych mysle,ze Pan Tadeusz jest lepszy.

image
MAXIUS!!!!!!!!!!!!!!!! NAPEWNO JEST LEPSZY!
Madzi też bedziesz mieć na wesele Maximusa?
ile kosztuje Bols?
Maxismus!
hejkilop[oiujn
U nas będzie NEMIROFF.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan Tadeusz może i wygląda lepiej ale zdecydowanie jeśli chodzi o smak to Maximus(opinia mężczyzn z mojej strony) a tak jesli chodzi o wódeczki po których nie ma kacyka to Smirnoff oraz oczywiście Finlandia...Bols jest ok ale to rząd wódek typu Luksusowa-jesli chodzi o "wchodzenie"-więc bardziej sie opłaca Luksusową-tyle że na Bolsa jest moda więc pewnie zaraz mnie jakiś koneser będzie usiłował "poprawić".ps opinia mojego T. moich 3 przyjaciół , taty,wujka i dziadka-tak dla informacji-bo ja wódeczki nie pijam:)a rozmowa na ten temat była przeprowadzana wczesniej:)
jeszcze raz chcę powrócic do maximusa. bo zaczełam sie zastanawiać... pisze jeszcze swoje opinie

image
my już zdecydowaliśmy się na Maximusa i nie żałujemy

Beti
a my mamy luksusową -ja nie byłam przekonana ale spośród smirnoffa(który teraz jest mocno zwodowany w wielu partiach-ponoć-szczerze mi odradzał kolega który kreci sie w interesie) oraz bolsa mężczyźni w rodzinie polecali luksusową-dla mnie bomba raz ze megatanio a dwa ze ponoc bardzo dobrze wchodzi nawet lekko schłodzona i nie ma kaca ponoc-choc to zapewne wzgledne i zależne od tego jak kto pije:)
Ja polecam Pana Tadeusza!Dwa dni temu mielismy wesele-poszlo bardzo duzo alkoholu,ale nikt nie mial kaca.Butelki ladnie wygladaja-my zrobilismy zawieszki z papieru czerpanego i bylo slicznie.
A może mi też poradzicie - czy Polonez to jest dobra wódka - w ogóle sie nie znam na wódkach - wiem tylko, że nie cierpię Bolsa i bardzo lubię Finlandię - ale ta jest za droga. I tak się zastanawiam nad kupnem Poloneza ;)
Byliśmy na weselu gdzie był Polonez. Wszyscy się tak pochorowali.... Nie polecam
Pan Tadeusz
a my mamy Sobieskiego :) Zakupiliśmy 90l na 80 osób :)
image
U nas poszło 0,7 na głowę Maximusa. Zadowoleni jesteśmy z tej wódeczki, choć przyznaję że na stołach Pan Tadeusz wygląda lepiej.
0,7 l na głowę... a ja myślałem, że 0,5 l na głowę to dużo!
kurka, ja tez mysle ze o,5 na glowe to dobry przelicznik...ale teraz sie zastanawiam...???
image
To zależy czy z poprawinami, ja raczej liczę 0,7 na głowę z poprawinami, do tego winko na weselu i piwko na poprawinach....
aaaa...no to ok...bo my mamy finlandie na weselu ok 100 butelek 0,5 na 80 osob, i winko oraz inne alkohole jak martini, likiery... a na tłuczenie butelek kupimy bolsa :)
image
a wlasnie ile wooodki na tluczenie butelek??? wiem, ze bedzie duuuzo ludzi...ale nie potrafie powiedziec dokladnie....jak to liczycie???
image
A co myślicie o gorzkiej żołądkowej czystej??
Ja mam 100 butelek 0,7 wyborowej gdzieś na 80 osób....a towarzystwo będę miała lubiące sobie popić ;)
Słyszałam od osób które były na weselu gdzie była czysta żołądkowa i chwalą sobie.
Dla mnie każda wódzia taka sama inne zaś butelki:-)nie znam się na tym więc nie doradzę:-)
Ale akurat w mojej rodzinie pija się Pałacową-wujkowie podobno po niej kaca nie mają:-)
Precz z maximusem :P nie mogę tego strawić! wesele całe zarypane że myśleli iż coś do niej dosypali :P dziękuje x|
Tylko Absolut :)
zero kaca ale cena tez odstrasza :)
image
Pan Tadeusz nie jest dobrą wódką, co z tego że ładnie wygląda. Smak się liczy. Polecamy MAXIMUSA :)
My chcieliśmy też Pana Tadeusza, ale w końcu w hurtowni polecili nam inną wódkę - litewską. Jesteśmy już po degustacji i była bardzo dobra:-)
image

moim zdaniem Maximus jest lepszą wódką :) smaczniejsza :)
Maximus jest o wiele lepszy od Pana Tadeusza czy bolsa nie gryzie tak (opinia panów z moich stron) więc Maximus musi być :D:D
to w końcu kto jak liczy na osobę? Bo np. u nas to więcej Pań pije wino niż wódkę i po doświadczeniach mojego brata na 70 osób mamy mieć 40 butelek (ps. U mojego brata poszło 30 butelek wódki i 60 butelek wina! na 70 osób - z poprawinami włącznie) więc u nas są podobne proporcje. Ale czytając wątek to widzę, że gdzie nie gdzie na 80 osób liczą 100 butelek!! To więc jak w końcu na to patrzeć?? Bo zaczyna mnie to martwić:( a co do wódki - zdecydowanie Pan Tadeusz:)
zdecydowanie Pan Tadeusz, Zoldakowa tez jest dobra, ale Pan Tadeusz ladniej wyglada.
pozdrawiam
Poleam Gorzką Żołądkową De Lux, czystą.
U nas była i się sprawdziła :)
Kosmisia zdecydowaliście się na tą litewską wódeczkę? wiem, że na podlasiu jest bardzo popularna, bo podobno dobra i niedroga
w jakiej hurtowni można ją nabyć?
Zapraszam na Targi Ślubne w Tczewie.
Nasz obiekt jest miejscem sprzedaży alkoholu więc możemy go reklamować.

Będzie możliwość promocyjnej degustacji różnych alkoholi.

Prezenty dla 100 pierwszych par/rodzin ufundowała hurtownia alkoholu ZET z Pszczółek ;)

Specjalne oferty targowe na alkohol z rabatami do 20 % tylko na naszych targach - takich upustów nie mają nawet sklepy.

Z uwagi na ustawę nie mogę podać konkretnych marek itp.

ZAPRASZAM DO TCZEWA
24 stycznia 2010 sala TCK ul. Wyszyńskiego 10
od 10 do 18
http://www.photo-media.pl
Targi Ślubne w Tczewie 05-02-2012 r. ZAPRASZAMY
Wchodzę dziś na forum i ten temat mnie poruszył do łez...
Ze śmiechu oczywiście. To tak jakby rozmawiać na forum o tym czy lepsze blondynki czy brunetki.
Pozdrawiamy wszystkich smakoszy...
GABRIEL Gustowne Wesele - Konsultanci Ślubni
Profesjonalna organizacja ceremonii ślubów i przyjęć weselnych
Warszaty dla Narzeczonych
biuro@gustownewesele.pl
www.gustownewesele.pl
Oczywiście, że blondynki ;)
my mieliśmy soplicę, smakowała !
A co sądzicie o POLONEZIE
ja jestem zwolenniczka Finlandii, ale na weselu mieliśmy Wyborowa, zeby troche taniej bylo, bylo ok
imageimage
tak się akurat składa, że my mamy 50 butelek Maximusa i 50 Pana Tadka, jeśli chodzi o smak to powiem tak:
Maximus jest łagodniejszy, a Pan Tadeusz smakuje bardziej jak wódka, jest trochę ostrzejszy w smaku, ale myślę że takie połączenie jest dobre - jakieś wujki i dziadki co lubią poczuć kielicha będą mieli coś dla siebie, a ktoś kto za smakiem wódki nie przepada dzięki maximusowi też będzie miał coś dla siebie :)
zdecydowanie maximus!!! :)
U mnie będzie Pan Tadeusz, Wyborowa, Sobieski i Gorzka Żołądkowa :)
Ja ze względu na cenę, i kształt butelki chcę luksusową, ale moje Kochanie uparło się na maximusa... :/
image image

słoneczko my mamy właśnie luksusową również ze względu na kształt butelki:)
imageimage
Maximus zdecydowanie
przyszli szfagrowie delektowali wczoraj i ocenili nasz wybór na Pana Tadeusza pozytywnie...
image
a sobieski czy maximus ?? :P
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowanie Maximus, Sobieski jest niedobry. Przynajmniej dla mnie:)
My kupiliśmy "Pana Tadeusza", bo moim zdaniem ma najładniejszą butelkę a nazwa wódki jest delikatnie zaakcentowana, nie tak jak w np. Maximusie, że aż krzyczy ;)
Witam, My tez chcielibyśmy kupić Pana Tadeusza. Można spytać gdzie kupiliście i za ile? Pozdrawiam.
Znajoma z hurtowni alkoholi twierdzi, że przeważnie bierze się ok. 3/4 litra alkoholu na osobę przy 2 dniach imprezy - najważniejsze by nie zabrakło :)
Poleca Maximus-a i Stock-a.
my mielismy Maximusa 0,5 l. Chetnie sprzedam 40 but. 20,00 /but.
myśmy mieli maximusa, i butelki stały w coolerach z lodem cały wiczór, nei muszę dodawać jak szybko schodziła;)
Witam my będzimy mieli Pana Tadeusza chcieliśmy Maximusa ale jak byliśmy na weselu okazało się że był ten nowy Maximus każdy mówił że tak gryzie w gardło. Stary maximus jak najbardziej polecam nowy ma na spodzie niebieskie szkło :)
Pozostało mi z wesela 20 butelek 0,5l Pana Tadeusza (prawie 2 kartony) - cena 21zl. Zapraszam chetnych po odbiór w Gdańsku 605 384 678
Maximus! Piłam nieraz na weselach i zawsze była chwalona. No i na moim weselu też jej nie zabraknie :-)
Czytam to forum i zastanawiają mnie niektóre wypowiedzi. Wódka jest po to by gościom dobrze wchodziła a na drugi dzień nie mówili jak ich głowa boli i jaka wódka była nie dobra. Bardzo polecam Maximusa jest jedną z delikatniejszych w smaku (co nie świadczy że jest słabsza), i nawet po przedawkowaniu tego alkoholu nie chorujesz. Nie jest to tylko moja opinia, wielu ludzi przekonałem do tego alkoholu i nikt naprawdę nikt z kim piłem nie zaprzeczył temu. Naprawdę polecam maximusa.
My wybraliśmy Maximusa na wesele :) kupiliśmy w makro.
Można wiedzieć w jakiej cenie udało Wam się ją nabyć?
ani jedna ani druga nie jest tak dobra jak biała żubrówa :D
Jeśli chcesz ceny, to najlepiej zadzwonić do przedstawiciela, znajdzie Ci najtaniej, tutaj masz namiary - http://www.pantadeuszwodka.pl/gdzie-kupic.html
Co do białej żubrówki, to przez chwilę się nad nią zastanawiałam, ale doszłam do wniosku, że butelka tadeusza będzie się lepiej prezentować na stole. Bo smakowo jak dla mnie to wszystkie wódki i tak podobnie okropne :D
A goscie nie beda mieli nic przeciwko jesli poda sie 3 rodzaje wodki, Stocka, Tadka i np. Zoladkowa??
zdecydowanie Pan Tadeusz. Byłem kiedyś na weselu, na którym rozlewano Tadzia. Te butelki są bardzo kształtne. Aby je ozdobić wystarczy skromna kokardka i wyglądają pięknie. Maximus mimo ze dobry to już się tak nie komponuje fajnie z resztą. Pan Tadeusz jest idealny do wiklinowego koszyka i stołu wiejskiego :)
Pomysł żeby podać różne wódki niezły (osobiście wybrałabym inne), ale generalnie całkiem fajna opcja. Co do Pana Tadeusza, to akurat smakowo wolę np. Wyborową, ale butelkę na taką okazję ma w sam raz.
Powiem szczerze, że z kokardką to sobie tej wódki nie wyobrażam. Ma tak ładną butelkę, że nie ma sensu tego szpecić.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry