Widok

Jaki ekspres do kawy wybrać?

Witajcie,
Wraz z mężem planujemy zakup ekspresu do kawy, który posłużyłby latami i byłby przyjemny w użytkowaniu. Wiele osób polecało mi ekspresy marki Jura (bardzo chcę by był to ekspres z młynkiem, a nie na kapsułki).
Przeglądałam oferty i znalazłam dwa, które wydają się ciekawe i cenowo do przyjęcia:
Jura A7 - https://ekspresonline.pl/ekspres-do-kawy-jura-a7-auto-p-e-p-2-wylewki,id43.html
Jura D6 - http://www.afgcomputers.pl/jura-d6-platin-autoryzowany-sprzedawca-jura-zapytaj-rabat-p-130998.html?osCsid=8jthkic787dknp6l3najko5mt1

Czy ktoś zna się tutaj na ekspresach i byłby w stanie doradzić który jest lepszy/wydajniejszy/mniej awaryjny?
A może przeoczyłam jakiś godny uwagi model?
Nie upieram się na marce, ale zachęca mnie do nich trochę świadomość, że w razie czego mam serwis autoryzowany pod nosem, więc może uniknę wysyłania za granicę (mam tak obecnie z laptopem i to jakiś koszmar).

Pomóżcie dobrzy ludzie, bo maż mnie z domu wyrzuci niedługo, za moje niezdecydowanie :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam osobiscie JURA D6 i jestem z niego bardzo zadowolona, jest genialny, prosty w obsludze, bardzo polecam, kupuje kawy ziarniste smakowe i taka swiezo zmielona zaparzona kawa smakuje wysmienicie, potrafi poprawic humor.Osobiscie ciesze sie ze zamienilam ten kapsulkowy na taki z mlynkiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie podałaś w sumie jaki macie budżet :)
Moja przyjaciółka kupiła jakiś czas temu A7 i póki co się nie skarży. Kawa była smaczna, a to chyba najważniejsze, haha
Generalnie u jury jest chyba tak, że im wyższa literka, tym lepszy sprzęt, więc może E6? Cenowo do 4300 zł iluda się już taki kupić, a jak mam być szczera to wg. Mnie chociażby wygląda lepiej :)
Zgadzam się tym, że jak już inwestować to nie w kapsułki tylko w coś lepszego, bo co ziarno to ziarno.
Jeśli się wahasz to ja bym zadzwoniła do sprzedającego albo chociażby do tego serwisu i dopytala. Powinni wskazać różnice i doradzić profesjonalnie, zwłaszcza że wiedzą co się im psuje haha
Powodzenia! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (40 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

do góry