Widok
Jaki kask?
Po czterech latach użytkowania kasku MET, czas już wymienić na nowy, ale jaki?. Przeznaczam na ten zakup ok.200zł.
W sklepie doradzono mi kask MANGO Scorpion lub ponownie MET.
W związku z tym mam prosbę do kolegów co kupić?
Aha jeszcze jedno potrzebny mi kask lekki, wytrzymały, ponieważ jeżdzę a raczej jeździmy czasami dość niebezpiecznymi drogami leśnymi
razem z grupą pod szyldem GER.
dzięki
W sklepie doradzono mi kask MANGO Scorpion lub ponownie MET.
W związku z tym mam prosbę do kolegów co kupić?
Aha jeszcze jedno potrzebny mi kask lekki, wytrzymały, ponieważ jeżdzę a raczej jeździmy czasami dość niebezpiecznymi drogami leśnymi
razem z grupą pod szyldem GER.
dzięki
tylko niemango napisał(a):
> mango to chińska podróbka meta itp to badziewie
> tak samo jak chińskie samochody ładnie wyglada ale łamie sie
> jak zapałka!!
> polecam ment ale inne tez dobre ale tylko markowe kupuj!!
Mango to też marka ;-p
tak się nieco offtopicznie spytam - czy ktoś gdzieś kiedyś widział przekrojowy laboratoryjny crash - test kasków? Z chęcią bym się przyjrzał, jak wygląda w praktyce np pochłanianie energii w kaskach za 100 i za 500 złociszy, bo w prasie "fahowej" tudzież takowych mediach jeno sam bełkot marketingowy... Laboratoryjnych testów kier czy sztyc nie brakuje - a w przypadku hełmów natykam się tylko jakieś subiektywne wynurzenia autora n/t wyglądu, wygody, wentylacji i niczym nie poparte teksty o większej czy mniejszej wytrzymałości :-/
Jakby komuś gdzieś kiedyś się rzuciło rzetelne, "inżynierskie" zestawienie - będę dźwięczny. Szperałem trochę po niemiaszkowych łebsajtach - wszak to naród o wybitnym skrzywieniu technicznym - i bida...
> mango to chińska podróbka meta itp to badziewie
> tak samo jak chińskie samochody ładnie wyglada ale łamie sie
> jak zapałka!!
> polecam ment ale inne tez dobre ale tylko markowe kupuj!!
Mango to też marka ;-p
tak się nieco offtopicznie spytam - czy ktoś gdzieś kiedyś widział przekrojowy laboratoryjny crash - test kasków? Z chęcią bym się przyjrzał, jak wygląda w praktyce np pochłanianie energii w kaskach za 100 i za 500 złociszy, bo w prasie "fahowej" tudzież takowych mediach jeno sam bełkot marketingowy... Laboratoryjnych testów kier czy sztyc nie brakuje - a w przypadku hełmów natykam się tylko jakieś subiektywne wynurzenia autora n/t wyglądu, wygody, wentylacji i niczym nie poparte teksty o większej czy mniejszej wytrzymałości :-/
Jakby komuś gdzieś kiedyś się rzuciło rzetelne, "inżynierskie" zestawienie - będę dźwięczny. Szperałem trochę po niemiaszkowych łebsajtach - wszak to naród o wybitnym skrzywieniu technicznym - i bida...