Widok

Jaki podkład pod puder ziemia egipska

Cześć dziewczyny, Jakiego podkładu używacie pod puder ziemia egipska? Mam suchą skórę i zawsze używałam AA rozświetlający kość słoniowa, ale kiedy zaczęłam używać ziemi egipskiej, podkład i puder żyją swoim życiem :( Poradźcie proszę jaki jest najlepszy puder dla skóry suchej. Kiedyś próbowałam używać Max Factor, chyba 501, ale robiły mi się straszne plamy, więc oddałam przyjaciółce. Teraz jestem w kropce :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ziemia egipska zastępuje podkład i całą resztę. Jeśli chcesz użyć jednak standardowego fluidu to powinnaś zmatowić go pudrem najlepiej sypkim a ziemię egipską użyć do modelowania twarzy.
Dzięki :)
Hm... Użyłam bez podkładu, ale nadal jakaś masakra :( Widać każdą zmarszczkę, moja cera nie wygląda na zdrową i świeżą. Kurczę wszyscy są zachwyceni ziemią egipską, więc dlaczego ja nie? :( Cholender, co jest nie tak? :(:(:(
Hejka, ja uzywalam ziemii egipskiej z podkladem Bourjois Healthy Mix, bardzo ladnie wspolpracuja. Ale podklad to nie wszystko, zalezy jaki krem dajesz pod podklad i jaka masz cere, skora nie lubi jak jest wszystkiego zbyt wiele, podklad ktory uzywam jest nawilzajacy wiec pod niego klade cienka warstwe olay age defying, czekam az sie wchlonie ze skora znowu lekko sucha, wtedy podklad, chwila odczekania i pedzlem ziemia.

Jak masz podklad ktory po nalozeniu sie klei i ciagle jest lepki, to warto najpierw obsypac sie pudrem transparentnym a potem ziemia.

Musisz poeksperymentowac, najczesciej nie jest wina danego kosmetyku tylko zlego dobrania wszystkich mazidel na skorze a takze nieodpowiednich pedzli. Tak jak np wiekszosc podkladow zle lezy na tlustych kremach i kremach z lipidami czy mocznikiem. Na mrozy polecam krem Avene Cold Cream tlusty ale bardzo lekki i spoko wspolgra z podkladami.

najlpeiej poczytaj forum wizaz.pl tam po wpisaniu nazwy kosmetyku pojawia sie opinie i porady z czym najlepiej wspolgra a z czym nie bardzo :)
Hmmm.... nie korzystałam z żadnych dodatków pod ziemię Ikos. Ten kosmetyk ma sobie wszystko co potrzebne - bez dodatków. Możesz śmiało korzystać z samej ziemi ;-)
to nie jest tak, jak ktos ma cere pelna blizn, przebarwien czy dolkow, kaszki to Ziemia mu tego nie pokryje, tyle ze nada kolor i sie wtopi ladnie w skore, wiec jest podejrzewam masa osob ktore mimo to musza nalozyc podklad lub inny cekol (np ja).
No faktycznie - nie zwróciłam na to uwagi ;/
Na szczęście nie mam takich problemów. Której ziemi próbowałaś? Może to kwestia odpowiedniego kosmetyku?

Inne tematy z forum Moda i uroda

Porost włosów (78 odpowiedzi)

Hej. Stosujecie jakies tabletki na porost włosów ? Ja ostatnio zaczęłam zażywać ProHair. I jak na...

Naturalne kosmetyki Polskich producentów (32 odpowiedzi)

Chwile się zbierałam do założenia tego tematu, ale już czas najwyższy machnąć kilka refleksji...

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? (107 odpowiedzi)

Fitness/joga co najlepsze na odchudzanie ? Co według was przynosi najlepsze efekty ? Mam...

do góry