Widok
Jaki podkład pod puder ziemia egipska
Cześć dziewczyny, Jakiego podkładu używacie pod puder ziemia egipska? Mam suchą skórę i zawsze używałam AA rozświetlający kość słoniowa, ale kiedy zaczęłam używać ziemi egipskiej, podkład i puder żyją swoim życiem :( Poradźcie proszę jaki jest najlepszy puder dla skóry suchej. Kiedyś próbowałam używać Max Factor, chyba 501, ale robiły mi się straszne plamy, więc oddałam przyjaciółce. Teraz jestem w kropce :(
Hejka, ja uzywalam ziemii egipskiej z podkladem Bourjois Healthy Mix, bardzo ladnie wspolpracuja. Ale podklad to nie wszystko, zalezy jaki krem dajesz pod podklad i jaka masz cere, skora nie lubi jak jest wszystkiego zbyt wiele, podklad ktory uzywam jest nawilzajacy wiec pod niego klade cienka warstwe olay age defying, czekam az sie wchlonie ze skora znowu lekko sucha, wtedy podklad, chwila odczekania i pedzlem ziemia.
Jak masz podklad ktory po nalozeniu sie klei i ciagle jest lepki, to warto najpierw obsypac sie pudrem transparentnym a potem ziemia.
Musisz poeksperymentowac, najczesciej nie jest wina danego kosmetyku tylko zlego dobrania wszystkich mazidel na skorze a takze nieodpowiednich pedzli. Tak jak np wiekszosc podkladow zle lezy na tlustych kremach i kremach z lipidami czy mocznikiem. Na mrozy polecam krem Avene Cold Cream tlusty ale bardzo lekki i spoko wspolgra z podkladami.
najlpeiej poczytaj forum wizaz.pl tam po wpisaniu nazwy kosmetyku pojawia sie opinie i porady z czym najlepiej wspolgra a z czym nie bardzo :)
Jak masz podklad ktory po nalozeniu sie klei i ciagle jest lepki, to warto najpierw obsypac sie pudrem transparentnym a potem ziemia.
Musisz poeksperymentowac, najczesciej nie jest wina danego kosmetyku tylko zlego dobrania wszystkich mazidel na skorze a takze nieodpowiednich pedzli. Tak jak np wiekszosc podkladow zle lezy na tlustych kremach i kremach z lipidami czy mocznikiem. Na mrozy polecam krem Avene Cold Cream tlusty ale bardzo lekki i spoko wspolgra z podkladami.
najlpeiej poczytaj forum wizaz.pl tam po wpisaniu nazwy kosmetyku pojawia sie opinie i porady z czym najlepiej wspolgra a z czym nie bardzo :)