Widok
a może spróbuj, albo jej rodzice, stworzyć z nią list do Mikołaja? Jest taka strona listdomikolaja.pl gdzie dziecko moze wybierac prezenty z przeznaczonych dla niego workow (dla chlopca, dziewczynki, malucha) i moze wtedy, jak cos zobaczy, to bedzie wiedziala co chce? Wszystko tam jest bajkowe i swiateczne, wiec moze akurat poczuje te atmosfere ;) a rodzic moze dostac na maial kopie listu i miejsca, gdzie mozna kupic zabawki - no a potem podzielic sie taka lista z toba - praktyczne i wygodne. No i dziecko moze sie poabwic w ozdabianie, naklejanie itd, zawsze to milo spedzony czas dla wszystkich ;)
może takie kolczyki klipsy: http://artillo.pl/product/klipsiki-dla-dziewczynki-i-nie-tylko-zabki-,24386.html będzie się mogła poczuć jak mała dama ;)
Jestem tradycyjną 70-letnią babcią i wrogiem Barbi, Kenów i całych przyległości. To niczego nie uczy, nie rozwija, tylko wpędza dziecko niepotrzebnie w kompleksy, identyfikacji z tą suchą lalką, która powoduje pragnienie bogactwa, ekstrawagancji jako jedynego celu w życiu. A są inne wartości i istotne ideały.
ja też często w internecie szukam inspiracji i wskazówek odnośnie prezentów dla dzieci. Swoich nie mam więc nie jestem na bieżąco z nowinkami. Mogę za to polecić książkę która okazała się prawdziwym hitem! są to Przygody Neli Małej Reporterki! podobno niedługo wychodzi kolejna część. Moja 9 letnia chrześnica uwielbia tą książkę, dodatkowo zaczęła oglądać filmiki z tą dziewczynką. Od tygodnia jej marzeniem jest bycie podróznikiem.
w mojej rodzinie książki to żelazny punkt na liście choinkowych prezentów :) Ale żeby nie było monotonnie, zawsze dorzucam jeszcze jakiś drobiazg. Mojej małej siostrzenicy zamówiłam w tym roku bransoletkę Shains z wymiennymi literkami. Najwyższy czas żeby sama zaczęła uczyć się pisać i czytać, a taka "biżuteria" będzie i ładna, i zmotywuje ją do uczenia się liter
Ja proponuję:
-lalki i akcesoria Monster high
-pierdołki z Hannah Montana (torebki,ksiazki zabawki...)
-klocki Lego Friends (u mojej 9,5 letniej-szał na nie) wielki wybór na Allegro,mniejszy w sklepach
-kosmetyki typu zestaw perfum+szminki+biżuteria itp też można z postaciami z bajek zakupić
-jak lubi czytać to jakas fajną książkę + może pamiętnik???
-ciuszki ale to musisz znać gust Chrześniaczki ;P
no,to tyle co pamiętam z listu do Mikołaja mojej córci :))
-lalki i akcesoria Monster high
-pierdołki z Hannah Montana (torebki,ksiazki zabawki...)
-klocki Lego Friends (u mojej 9,5 letniej-szał na nie) wielki wybór na Allegro,mniejszy w sklepach
-kosmetyki typu zestaw perfum+szminki+biżuteria itp też można z postaciami z bajek zakupić
-jak lubi czytać to jakas fajną książkę + może pamiętnik???
-ciuszki ale to musisz znać gust Chrześniaczki ;P
no,to tyle co pamiętam z listu do Mikołaja mojej córci :))
Polecam książki z serii Biuro detektywistyczne Lassego i Mai.
http://merlin.pl/Biuro-detektywistyczne-Lassego-i-Mai/browse/search/1.html?offer=O&series=Biuro+detektywistyczne+Lassego+i+Mai&prices=20,50,100,200,300,500,1000
http://merlin.pl/Biuro-detektywistyczne-Lassego-i-Mai/browse/search/1.html?offer=O&series=Biuro+detektywistyczne+Lassego+i+Mai&prices=20,50,100,200,300,500,1000