Widok
a ja piżamę i jego ulubione filmy na dvd na nowe kino domowe :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
a ja bylam i wybral cos innego...tanszego...a poza tym to byla propozycje...nie kazdy wybierze ze nieosiadalna...wiec moze to byc dobry pomysl...a swoja droga zegarek za tysiac...gdyby mu strasznie zalezalo..to bym kupila jakos np:prezent urodzinowy i gwiazdkowy...na prezentach dla faceta nie oszczedzam...co nie znaczy, ze kupilabym cos za np 5tysiecy :)
A ja kupilam bilety na show TopGear Live. Maz byl WNIEBOWZIETY!!!
Moze bilety na koncert, na opere, sztuke, jakis pokaz... Zalezy od tego co lubi... na takie rzeczy samemu sie zawsze "zyluje", wiec jest to fajna okazja rzeby cos ciekawego zobaczyc.
Moze bilety na koncert, na opere, sztuke, jakis pokaz... Zalezy od tego co lubi... na takie rzeczy samemu sie zawsze "zyluje", wiec jest to fajna okazja rzeby cos ciekawego zobaczyc.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ale obraczki sie kupuje na slub... To tak jak z Komunia - rodzice kupuja stroje, gromnice i inne "rekwizyty", a oprocz tego prezent.
Poza tym tradycja mowi, ze obraczki kupuje pan mlody...
No nie wiem, mi sie to wydaje malo swiateczny prezent i bylabym na mojego meza zla ze sie w taki sposob probuje wymigac od wydatku (na obraczki) oraz od zrobienia mi prezentu gwiazdkowego...
Poza tym tradycja mowi, ze obraczki kupuje pan mlody...
No nie wiem, mi sie to wydaje malo swiateczny prezent i bylabym na mojego meza zla ze sie w taki sposob probuje wymigac od wydatku (na obraczki) oraz od zrobienia mi prezentu gwiazdkowego...
my kupujemy wspolnie obraczki :) i tak trzeba to kupić, i tak... a czemu nie wykorzystać tego jako prezent swiateczny,który bedzie z nami do końca życia??
zreszta, dla mnie to nie jest wymigiwanie... według mnie swieta nie sa dla prezentów, tylko dla spedzenia wspolnie czasu... prezent to dodatek i ja nie stawiam tego na pierwszym miejscu.
zreszta, dla mnie to nie jest wymigiwanie... według mnie swieta nie sa dla prezentów, tylko dla spedzenia wspolnie czasu... prezent to dodatek i ja nie stawiam tego na pierwszym miejscu.
Wspólnie kupujemy obrączki - więc raczej nikt tutaj nie będzie zły. Są to wspólne pieniądze tak samo zarobione przeze mnie jak i przez Niego .
Jest to wspólna decyzja , że damy je sobie wzajemnie.. A tak jak ktoś tutaj wyżej napisał - jedyny w swoim rodzaju, dam głowę odciąć, że nikt u nas na wigilii nie dostanie takiego : )
Nulka ma rację - święta są po to by spędzić czas z rodziną - nie dla prezentów. Chore 'tradycje' 'zwyczaje' przyszły - że i Komunia i Ślub są robione z myślą ' żeby dostać jak najwięcej prezentów '
Jest to wspólna decyzja , że damy je sobie wzajemnie.. A tak jak ktoś tutaj wyżej napisał - jedyny w swoim rodzaju, dam głowę odciąć, że nikt u nas na wigilii nie dostanie takiego : )
Nulka ma rację - święta są po to by spędzić czas z rodziną - nie dla prezentów. Chore 'tradycje' 'zwyczaje' przyszły - że i Komunia i Ślub są robione z myślą ' żeby dostać jak najwięcej prezentów '
W ubiegłym roku zapytałam co by chciał dostac - powiedział Mercedesa i model .... --- kupiłam oczywiście ale --- taką zabawkę - powiem wam ze był bardzo zaskoczony i ten prezent wspomina do dziś :)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com
Dziewczyny a nie uważacie,że obrączka powinna miec swoje święto w dniu ślubu, ten moment w kościele,czy urzedzue jak ją nakladamy ... a nie w święta Bożego Narodzenia, czas można spędzić razem kupując bilety na jakąś chociażby współczesną sztukę komediową albo kabaret jak przyjedzie do trójmiasta , pewnie macie jakieś ulubione, nie chcecie zostawić wszystkiego co związane ze ślubem wlaśnie na ten wyjątkowy dzień
Wy za bardzo rozumiecie wszystko za doslownie : )
to, że własnie kupujemy i odbieramy obrączki przed świętami jest przypadkiem . A, że to nie jest wydatek mały jak dla mnie ( myślę , że 2 tyś. ) to nie jest mało można odrazu podciągnąc to pod święta.. ;)
Wiadomo, że obrączki nie bedą jedynym prezentem - drobiazg się jakiś dorzuci ; )
to, że własnie kupujemy i odbieramy obrączki przed świętami jest przypadkiem . A, że to nie jest wydatek mały jak dla mnie ( myślę , że 2 tyś. ) to nie jest mało można odrazu podciągnąc to pod święta.. ;)
Wiadomo, że obrączki nie bedą jedynym prezentem - drobiazg się jakiś dorzuci ; )
Ja swojemu kupuję otwarzacz DVD, potem jak zamieszkamy razem to będzie Nasze wspólne:P - trochę się wycwaniłam. Mój jest gadzeciażem i ma już różne nowinki komputerowo - techniczne - od ramek elektornicznych po przez fajny sprzęt grający do komputerów i akcesoriów komputerowych a kolejne perfumy czy koszula to już by go tam nie bawiły (dostaje coś w tym stylu dość często ode mnie). Co prawda On marzy o gpsie, bo ciągle gdzieś jedzie w delegację i by mu się przydał, ale to trochę drogi wydatek więc zostane przy DVD.
Zgadzam się, że wyjście do teatru czy opery też może być fajny prezentem. Na urodziny w pażdzierniku właśnie taki prezent podarowałam mojemu narzyczonemu, a sama na Mikołajki zostałam obdarowana piękną i romantyczną kolacją w eksluzywnej restauracji - wspomnienia trwalsze niż niejedna namacalna rzecz:)
Zgadzam się też, że jeśli mamy przed sobą wydatki typu obrączki (które kosztują jednak trochę pieniążków) to można się tak dogadać że to one właśnie będą stanowiły prezent. Ja np chciałabym ładną bieliznę ślubną- czyli też coś co ze ślubem ma związek.
A tak wogóle oprócz prezentów i spędzonego wspólnie czasu to chyba najbardziej chodzi o Narodziny Jezusa - przynajmniej mi się tak zawsze wydawało:)
Zgadzam się, że wyjście do teatru czy opery też może być fajny prezentem. Na urodziny w pażdzierniku właśnie taki prezent podarowałam mojemu narzyczonemu, a sama na Mikołajki zostałam obdarowana piękną i romantyczną kolacją w eksluzywnej restauracji - wspomnienia trwalsze niż niejedna namacalna rzecz:)
Zgadzam się też, że jeśli mamy przed sobą wydatki typu obrączki (które kosztują jednak trochę pieniążków) to można się tak dogadać że to one właśnie będą stanowiły prezent. Ja np chciałabym ładną bieliznę ślubną- czyli też coś co ze ślubem ma związek.
A tak wogóle oprócz prezentów i spędzonego wspólnie czasu to chyba najbardziej chodzi o Narodziny Jezusa - przynajmniej mi się tak zawsze wydawało:)
Surin, myślę, że w dzisiejszych czasach kiedy obrączki to naprawdę spory wydatek, nie wszystkich stać, żeby kupować coś jeszcze dodatkowego, szczególnie jak obrączki kupuje się z własnego portfela a nie portfela "mamusi i tatusia".
Ja sama co prawda nie mam tego problemu, bo obrączki już mamy od dawna (dostaliśmy w prezencie, ale to inna historia) ale nie uważam żeby to było coś hańbiącego bądź złego, jesli się je kupuje jako "prezent na święta" liczy się sam gest podarunku a do tego można zrobić przecież paczkę z samych łakoci i już jest fajnie.
Pamiętajcie że w Świętach Bożego Narodzenia chodzi naprawdę o coś innego- jak sama nazwa wskazuje:)
Ja sama co prawda nie mam tego problemu, bo obrączki już mamy od dawna (dostaliśmy w prezencie, ale to inna historia) ale nie uważam żeby to było coś hańbiącego bądź złego, jesli się je kupuje jako "prezent na święta" liczy się sam gest podarunku a do tego można zrobić przecież paczkę z samych łakoci i już jest fajnie.
Pamiętajcie że w Świętach Bożego Narodzenia chodzi naprawdę o coś innego- jak sama nazwa wskazuje:)
ja od mamusi i tatusia na swoj slub ani grosza nie wzielam, jestem duza dziewczynka i wstyd by mi bylo brac kase na wesele od rodzicow.
wracajac do watku, mozna nawet malym kosztem zrobic komus prezent. wiem ze w swieta nie chodzi o prezenty dlatego tez obdarowywac sie obraczkami jest dla mnie glupie
wracajac do watku, mozna nawet malym kosztem zrobic komus prezent. wiem ze w swieta nie chodzi o prezenty dlatego tez obdarowywac sie obraczkami jest dla mnie glupie
buahahahahhahahahha .
Eh.. Czytanie ze zrozumieniem - widać matury chyba ktoś tutaj nie ma.
Skoro jest napisane , że mamy wspólne pieniądze i wspólne wydatki , to chyba jest jasne , że i za obrączki i za całe wesele płacimy sami.
Gdyby płacili nam rodzice, to wątpie żebym się przejmowała wydatkiem 2 tysięcy za obrączki . :)
Eh.. Czytanie ze zrozumieniem - widać matury chyba ktoś tutaj nie ma.
Skoro jest napisane , że mamy wspólne pieniądze i wspólne wydatki , to chyba jest jasne , że i za obrączki i za całe wesele płacimy sami.
Gdyby płacili nam rodzice, to wątpie żebym się przejmowała wydatkiem 2 tysięcy za obrączki . :)
ja kupuje "Europa na weekend" Pascala i zadedykuje "na wiele następnych wspólnych chwil (...)" - jesteśmy fanami podróżowania:)
Ja się przyznam że część kosztów weselnych pokrywają Nasi rodzice, nie jest mi wcale z tym jakoś wstyd i nie czuje się "gówniarą". Zresztą nikogo też nie prosiłam żeby mi pomagał finansować wesele, sami na ten pomysł wpadli i bardzo mi miło że mnie wspierają.Szczególnie, że my ponosimy w całości koszty kupna mieszkania i przyznam się szczerze, że normlanie bez tej częściowej pomocy rodziny nie byłoby Nas stać na wesele - choć nie jest oni jakieś "wystrzałowe".
Ja osobiście uważam że 2 tysiące złotych to nie jest mało pieniędzy i jeśli ktoś jak niektóre dziewczyny tutaj, akurat przed Świętami odbiera obrączki- bo tak mu wyszło (zamówił wcześniej) i musi teraz przed świetami za nie zapłacić to faktycznie jeśli obydwoje partnerzy tak się dogadali może być to prezent świąteczny. Nie widzę w tym nic niestosownego- prędzej niestosowność zauważyłabym w tonie wypowidzi niektórych na tym forum.
Ja osobiście uważam że 2 tysiące złotych to nie jest mało pieniędzy i jeśli ktoś jak niektóre dziewczyny tutaj, akurat przed Świętami odbiera obrączki- bo tak mu wyszło (zamówił wcześniej) i musi teraz przed świetami za nie zapłacić to faktycznie jeśli obydwoje partnerzy tak się dogadali może być to prezent świąteczny. Nie widzę w tym nic niestosownego- prędzej niestosowność zauważyłabym w tonie wypowidzi niektórych na tym forum.
Aha a jeszcze apopo's prezentów, tak sobie pomyślałam, że jeśli któraś z was ma mężczyznę "inspektora gadżeta" tak jak ja:) i będzie chciała kiedyś (niekoniecznie na Święta Bożego Narodzenia) kupić jemu jakiś fajny gadźet to jest taki sklep Toys4Boys, który znajduje się w Medisonie w Gdańsku ( mają też swoją stronę internetową) i można tam znaleźć kilka ciekawostek - niektórych praktycznych a niektóych poprostu śmiesznych - ja na jakąs okazję swojemu sprawię napewno taką koszulkę z czujnikiem który wychwytuje strefę dostepności do internetu:)
my nie kupujemy sobie prezentow, tyle osob (dzieci) do obkupienia ze masakra, zreszta w styczniu kupujemy nowe mieszkanie wiec to bedzie najwiekszy prezent:)
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Oh Olcia ja cos o tym wiem... moj maz ma 10-cioro bratankow i bratanic i na dodatek nie robia losowania tylko wszyscy wszystkim robia prezenty... Pelne szalenstwo! No ale ja straaaasznie lubie robic prezenty (chyba bardziej niz je dostawac), wiec calkiem mi ta "robota" odpowiada....
Tak, polasilismy sie na ten paddock tour ale powiem szczerze bez rewelacji... Za to dobre miejsca to podstawa. Ja specjalnie wstalam o 5 rano jak bilety pojawily sie w sprzedazy, zeby dostac miejsca w centralnym bloku w 2 rzedzie... Rewelka! Powodzenia!
oj zgadzam, miernikiem dojrzałości i dorsłości na pewno nie jest fakt czy ktoś sam sobie opłaci wesele czy nie. żyjemy w takich czasach, że nie każdego stać na to i pomoc rodziców( jak chcą i mogą) wydaje się normalna, nie sądzę aby to był powód do tłumaczenia się...
dziwne, ja mojemu bratu pomogłam jak miał problemy, rodzice kiedyś mi pomogli, zawsze możemy na siebie liczyć. dziwne, że czasem tak naturalne sprawy dla niektórych są niezrozumiałe.
dziwne, ja mojemu bratu pomogłam jak miał problemy, rodzice kiedyś mi pomogli, zawsze możemy na siebie liczyć. dziwne, że czasem tak naturalne sprawy dla niektórych są niezrozumiałe.
Ja zawsze czekam na kosmetyki :D
Tych nigdy za wiele - zawsze są przydatne :D
Tutaj macie propozycje zestawów - http://menspace.pl/zestawy-prezentowe-c6.html
Tych nigdy za wiele - zawsze są przydatne :D
Tutaj macie propozycje zestawów - http://menspace.pl/zestawy-prezentowe-c6.html
Ja kupiłam ostatnio fajny portfelik ze skórki
My też mieliśmy ślub i wesele w tym roku- bez żadnych pomocy finansowych,później kupiliśmy samochód, właśnie kupilismy mieszkanie, zaczynamy się urządzać i nie zamierzamy skąpić na prezenty. Może nie będą to zegarki za 2 koła, ale na pewno coś fajnego(płyta, torba, kosmetyki). Ja osobiście nie zamierzam dawać mężowi kolorowej wycinanki. Takie cuda to dzieci mogą dawać :)
Obrączki na święta, ale co pod choinkę zapakowane i podpisana która dla kogo? :)
Obrączki na święta, ale co pod choinkę zapakowane i podpisana która dla kogo? :)
Wiem, że już po czasie ale nie wiedziałam czy mój prezent się spodoba mojemu mężowi... ale trafiłam w dziesiątkę- on lubi jeździć na nartach i nie tylko... Kupiłam taką kamerę http://mobile2.pl/pl/p/Kamera-sportowa-wyczynowa-Contour-Roam/1614 już była sprawdzona i jest super ;-)))
Ja książki :) http://wkrainieksiazki.pl/