Widok

Jaki prezent na ślub bez wesela

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, za jakiś czas idę na ślub kościelny, bez wesela, ale z uroczystym obiadem. Nigdy nie byłam na takiej uroczystości, nie wiem też jakie i czy prezenty się kupuje. Nie chciałabym wyskoczyć jako jedyna z kopertą czy z prezentem i odwrotnie. Czy może postępuje się tak samo jak wtedy gdy ślub jest z weselem? Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tym temacie to będę wdzięczna.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiscie najlepiej bedzie jak zapytasz młodych. nasi przyjaciele mieli właśnie taki ślub. dostali i pieniadze i prezenty. niedługo odbieraja pierwsze wlasne mieszkanie, dlatego tez mieli liste prezentow co by chcieli dostac. my kupilismy im akurat czajnik, marka i model przez nich wybrany.

także wydaje mi sie ze obie opcje jak najbardziej na miejscu, ale najlepiej zapytaj młodych :)
image

image
byłam na takim ślubie i po prostu dałam koperte, troszke mniej niż na wesle
w końcu uroczysty obiad też kosztuje poza tym pieniądze sa zawsze mile widziane i chyba nikt sie nie obrazi gdy je otrzyma chyba że młodzi wyraźnie chcą prezenty
No właśnie my mamy z młodymi bardzo słaby kontakt, młodego nawet nie widzieliśmy, a dziewczyna to z rodziny męża i się prawie nie kontaktujemy, ale iść wypada, dlatego nie bardzo wiem co i jak :) Bo normalnie to bym prosto z mostu zapytała, sama miałam ślub rok temu więc wiem o co chodzi :)
image
image
w takim razie tak jak pisze Ewa dała bym pieniądze. a ile to już zalezy od was i tego na ile mozecie sobie pozwolic.
image

image
proponuje jakąś lepszą ramkę do zdjęcia ślubnego lub album ślubny zawsze sie przyda a nikt o tym przed ślubem nie myśli,jak teraz na 2 śluby szlam i kupowałam ramki z grawerowanym tekstem .sama dostałam od kolezanek z pracy piękna postebrzną ramkę na zdjęcie ślubne i jestem zadowolona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny za propozycje :)
image
image

Byłam na takim ślubie i zaproszenie na ślub. Gdyż młodzi nie robili przyjęcia dla wszystkich tylko obiad dla na najblizszej rodziny.Rodzice młodej i młodego, chrzestni obu i rodzeństwo w sumie 27 osób. Koleżanki i kolegów z pracy prosili tylko na ślub. Było tylko dawane po 1 róży i koperta. Ja podarowałam dodatkowo taką dobrą kawę https://studiokawy.pl/pl/c/Producent/16 Było bardzo fajnie . Nie każdego stać na wystswne przyjecia. Po weselu młoda zaniosla do pracy kawę i cały tort, a młody zaprosił kolegow z pracy do kawiarni na kawę i kieliszek koniaku. Nikt nie był obrażony . Każdy zadowony był Co mieli zaciągać kredyty ,żeby lata spłacać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry