Widok
Jaki prezent na ślub bez wesela
Dziewczyny, za jakiś czas idę na ślub kościelny, bez wesela, ale z uroczystym obiadem. Nigdy nie byłam na takiej uroczystości, nie wiem też jakie i czy prezenty się kupuje. Nie chciałabym wyskoczyć jako jedyna z kopertą czy z prezentem i odwrotnie. Czy może postępuje się tak samo jak wtedy gdy ślub jest z weselem? Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tym temacie to będę wdzięczna.
oczywiscie najlepiej bedzie jak zapytasz młodych. nasi przyjaciele mieli właśnie taki ślub. dostali i pieniadze i prezenty. niedługo odbieraja pierwsze wlasne mieszkanie, dlatego tez mieli liste prezentow co by chcieli dostac. my kupilismy im akurat czajnik, marka i model przez nich wybrany.
także wydaje mi sie ze obie opcje jak najbardziej na miejscu, ale najlepiej zapytaj młodych :)
także wydaje mi sie ze obie opcje jak najbardziej na miejscu, ale najlepiej zapytaj młodych :)
Byłam na takim ślubie i zaproszenie na ślub. Gdyż młodzi nie robili przyjęcia dla wszystkich tylko obiad dla na najblizszej rodziny.Rodzice młodej i młodego, chrzestni obu i rodzeństwo w sumie 27 osób. Koleżanki i kolegów z pracy prosili tylko na ślub. Było tylko dawane po 1 róży i koperta. Ja podarowałam dodatkowo taką dobrą kawę https://studiokawy.pl/pl/c/Producent/16 Było bardzo fajnie . Nie każdego stać na wystswne przyjecia. Po weselu młoda zaniosla do pracy kawę i cały tort, a młody zaprosił kolegow z pracy do kawiarni na kawę i kieliszek koniaku. Nikt nie był obrażony . Każdy zadowony był Co mieli zaciągać kredyty ,żeby lata spłacać.