Widok

Jaki rock shox??

Chciałbym poradzić się was który amortyzator byście kupili:
http://lemonbike.eu/product_info.php?cPath=26_40&products_id=733
http://lemonbike.eu/product_info.php?cPath=26_40&products_id=721

Jak się odczuwa zmniejszoną wagę amortyzatora? – przód nie traci przyczepności pod stromymi podjazdami?
Obecnie mam Rock Shox J2 ale zaczyna się sypać.
Amortyzator musi być po hamulce V, użytkowanie do naszych lokalnych zawodów XC i maratony. Budżet do 1300zł.

Dzięki z góry
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rebe kup, albo foxa używke.

www.trek.gd.pl
Wiesz może jak tam jest z blokadą - skoku duży luz pozostaje??
za 1300 sprzedam Ci mojego foxa F80x, rocznik 07, przebieg 3500km, po serwisie kompletnym, bialo-kremowy, bardzo zadbany
pod V-ki ! ty masz disca
Nie nie.. TORY to nie kupuj ;] jak juz masz ten budzet 1300zł :))

Tora jest masywna.. dziła fajnie tylko przez pol roku :D potem w sumie tez.. ale nie powiem jak bardzo zle :D

PZDR ;]
Krzyżak napisał(a):
> za 1300 sprzedam Ci mojego foxa F80x, rocznik 07, przebieg
> 3500km, po serwisie kompletnym, bialo-kremowy, bardzo zadbany

Krzyżak a ten Fox jest pod V-ki??
ech faktycznie, nie doczytalem, fox jest tylko pod tarcze, ale zastanow sie, bo pewnie i tak na tarcze przejdziesz lada momnet :)
Przejdę na pewno ale nie w tej części sezonu bo z tarczami od razu nowe koła kupie :D
Kup rebę. Po blokadzie skok masz taki jak sobie ustawisz floot gatem. Zakres jest od bardzo twardej blokady do prawie miękkiej. Jest to taki zawór bezpieczeństwa którym ustawiasz siłę potrzebną do "poruszenia" widelca podczas blokady. Do tego masz płynny i czuły amortyzator z szybko dostępnym serwisem. Choć to i tak jest on bezproblemowy. Reba Reba!
ta, jak miałem reby to nikt nie chciał kupić, teraz nagle wszyscy chcę reby :/
tak jak teraz nikt nie chce pike'ów :(
Witam,a co myślicie o Rock shox Recon.Jest dobry czy taki sobie?Byłem dzisiaj u Żuchlina i sprzedawca bardzo polecał.Chodzi mi o wersję U-turn 130mm,za 1200 zł,pod v-ki.
to jest dokladnie to samo co reba tylko ma wiecej skoku :)
Szak napisał(a):

> to jest dokladnie to samo co reba tylko ma wiecej skoku :)

nono, chyba masz na myśli Revelation, a nie Recona. Recony mają skok taki sam, jak Reby; nie mają komory negatywnej (tym bardziej w spreżynowym U-turnie ;-) i różnią się wyraźnie wagą (niektóre wersje mają nawet stalową sterówkę)

Generalnie za 1200 to żadna okazja, lepiej dołożyć do Reby. Chyba że wątkotwórcy zależy na u-turnie - ale wtedy można pomóc MK-bikowi upłynnić djuka SL - co prawda staroć, ale zdecydowanie ładniejszy od Recona ;-)

pzodr
Generalnie nie szukam U-turna,ale patrząc u Żuchlina na amory pod v-ki z większym skokiem był tylko ten Recon.Sprzedawca zza lady podał mi stronkę na której znalazłem firmę która zaopatruje Żuchlina, Cyklo,I ten sklep na Abrahama w Gdyni.Co prawda wybór był,ale brak cennika.Marzyłby sie jakiś dobry SID,ale one pewnie ponad 2 koła. Oto strona:www.harfaharryson.com.pl.Pozdr
Na allegro ostatnio widziałem SID'a za 1499zł może jeszcze jest.

Dzięki za swoje opinie kupuje REBE :D
Tak,ale ten SID ma tylko 80mm skoku,a ja potrzebuję najlepiej 130,140mm.W sumie z tego co piszecie to Reba jest ok.
taaa, reba, reba :-)
trek 9000 napisał(a):

> Tak,ale ten SID ma tylko 80mm skoku,a ja potrzebuję najlepiej
> 130,140mm

zdecyduj się - chcesz amor 130-140mm skoku, czy rachityczne chuchro do ścigania? :-) Sida znajdziesz z 63mm skoku, a nie 2x tyle :-)
Ja bym na Twoim miejscu dogadał się z Krzyżakiem i kupił tego Fox'a F80X. Skoro amor zaczyna Ci się dopiero sypać, to spokojnie teraz możesz sobie kupić amora, a do czasu, gdy Ci się posypie do końca, dozbierasz sobie na nowe koła pod tarcze i zmontujesz z tego bardzo konkretny zestaw.
A jak chcesz to mam czarny sztywny widelec, na którym pewnie będziesz niedościgniony na podjazdach i na pewno wytrzyma Ci wiele:P
pozdROWER:)
a ile przejechales na starym amorku, az zaczal sie sypac ? co konkretnie sie sypie? luzy, wycieki itd ? nadłamane golenie ?
Ziarno napisał(a):

> a ile przejechales na starym amorku, aż zaczal sie sypac ? co
> konkretnie sie sypie? luzy, wycieki itd ? nadłamane golenie ?

Blokada skoku zaczyna się sypać.
Dwa razy byłem w dwóch różnych serwisach i za każdym razem po trzech wyścigach lub treningach zaczyna się to samo - brak blokady. Za każdym razem go reklamuje że wcale nie naprawili ale serwis tylko rozkłada ręce.

Pozatym czas na zmianę, coś lżejszego - już zamówiłem REBE :D
REBA rzadzi :-) jak mialbym teraz kupowac, to wlasnie tego sprzeta !
ja mam RS DUka'a RAce i tez byly problemy z blokada skoku i okazalo sie ze sa mini wycieki oleju (praktycznie niezauwazalne - po dolewkach wszystko wracalo do normy), po wymianie uszczelek i czegos jeszcze (MK biku w sopocie) jest na razie oki...tyle ze moj RS ma dopiero 2 lata jakies 10tys.km na koncie....
Może u mnie też z tym jest problem?, ale kit z J2.
Podjadę zapytam się jeszcze raz czy coś zrobią z tym w ramach gwarancji i go sprzedam.
a ja bym wziął scareba:D

http://chomikuj.pl/Bolek0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mozesz zawsze kupic uzywanego sid'a, ja tak zrobilem i za 800 mam calkiem przyzwoity amor rocznik 07, bez zadnych wad ukrytych, jestem bardzo zadowolony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gru, odpowiedziałeś na post sprzed 2 lat ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam Recona Air za 850 zł. z allegro i jestem zadowolony.
Po sezonie nic się nie dzieje no i regulacja łatwiejsza niż w Rebie (brak drugiej komory).
Za 1100-1200 kupiłbym rebe chociaż różne opinie chodzą a niej

East Time As Finishing

Opinia została zablokowana przez moderatora
Ja mam rock shox sida powietrznego do sprzedaży za 400 złoty używanego bez blokady ale sprawny i odrazu do założenia do roweru.Kontakt do mnie to marcin-kolarz-gdansk@o2.pl
http://www.youtube.com/watch?v=pBYJ-CColPk&NR=1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hi

sypeLevyTes

Inne tematy z forum Rowery

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry