Widok

Jaki rozmiar kombinezonu???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad rozmiarem kombinzeonu dla córeczki. Obecnie nosi ubrania 80cm (niektóre 74 są dobre). Ma ok. 78cm wzrostu, przy wadze ok.8,3kg.

Mamy kombinezon Coccodrillo w rozmiarze 80, ale nie jestem pewna czy na jesień i zimę nie będzie za mały. Kombinezon chyba powinien być nieco luźniejszy, żeby można było założyć grubszy sweterek itp.

Kupiłam go w okazyjnej cenie, więc jeśli lepszy byłby większy to może lepiej go sprzedać.

Dziękuję za pomoc;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No, właśnie ja mam ten sam problem co Kwiatek... mój klocek waży za to już z 10kg, w tej chwili nosi już przeważnie na 80cm a jest z listopada. Zakup odkładam na jak najpóźniej się da, ale pewnie i tak z jednego wyrośnie, bo pogoda u nas długo paskudna;/ Liczę, że trzy kombinezony zaliczymy, może jeden zostanie na przyszły rok.
Pola ma 26 mies. Wzrost 89, waga 11,5. Ten 86 będzie nosić tej zimy.
"rz" - to długa historia

Wszystko zależne od firmy, w reserved na 80cm jest ok, a z tchibo ten 74/80 byłby za mały ( spodnie )
Kuba nosi ubranka 80/86 ,kupilam kombinezon z crocodrillo tez okazyjnej cenie w maju na rozm.80 i przymierzalam go Kubie ok.tygodnia i jest za duzy,mam nadzieje ze na zime jednak bedzie dobry,dla mnie tam rozm.sa zawyzone;/
Moja córa o tej samej wadze, tylko 2cm wyższa na zimę ma kupiony 86/92 z tchibo. Jest za duży w chwili obecnej, ale mniejszy na pewno na zimę byłby za mały
Rzaba a ile Twoja córeczka ma teraz? pewnie ok.2 latek?
Czyli jest szansa, że ta 80 będzie ok dla mojej małej:) ona jest raczej szczuplejsza, bo ma ok.8,3kg, więc może nie będzie konieczności kupowania rozmiaru 86.
Rozmiarowka coccodrillo to dla mnie zagadka. Mam kombinezon rozm. 86 kupiony na zeszła zimę, ale był o wiele za duży. Będzie dobry w tym roku, gdy Pola nosi ubrania 92/98.
"rz" - to długa historia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry