Widok

Jaki telefon warto kupić?

Możecie polecić fajny model telefonu dla kobiety? Chcę zrobić żonie prezent ale kompletnie nie wiem jakie modele teraz są modne. Wiem, ze żona lubi robić zdjęcia więc raczej musi mieć dobry aparat. Co polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiedy uda się kupić upatrzony telefon, warto pomyśleć jak go zabezpieczyć...
Nie chodzi mi tu tylko gwarancje od producenta! Mam na myśli odpowiednie etui czy inną ochronę, szczególnie przed upadkiem ;)
Polecam poszukać takie akcesoria tu https://www.4gsm.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym wybrał Xiaomi Redmi 9A. Smartfon w przystępnej cenie, a posiada wszystkie najważniejsze funkcje i cena za nowe nie jest wygórowana.

Myślę, że każdy doradzi ci coś innego, bo każdy ma inne oczekiwania od telefonu. Jeden chce aby robił super zdjęcia, inny żeby miał dużo pamięci. Mi się podoba ten https://insidemobile.pl/huawei-nova-8/. Poszukaj, znajdziesz tu wszystkie parametry telefonów i opinie.

Ostatnio słyszałam sporo dobrego o Alcatel. Wyszli z kilkoma nowymi odsłonami modeli wcześniejszych i ten rok wydaje mi się u nich dość udany. Moja mama ma ten 3L szary i jest mega fajny w użytkowaniu. Nawet ma w sobie dużo za dużo na jej potrzeby, ale wiadomo - lepiej mieć niż nie mieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Teraz bardzo fajne są Samsungi. Moja żona upatrzyła sobie Samsunga Galaxy A21s, więc jak będziemy przedłużać sobie abonament w Play to wymienimy. Polecam!

Alcatel 3X ma oczywiście NFC. Te nowe wersje Alcatel z tego roku chyba wszystkie mają NFC. W obecnym okresie to bardzo przydatne.

Czy ten 3X alcatela ma może NFC? Zależy mi na tej opcji w telefonie.

u mnie bardzo dobrze się sprawdza alcatel 3X 2020, znasz? nie jest drogi a dorównuje innym modelom :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może alcatel 1s 2020? nie jest to drogi telefon, a na prawdę dobry i wydajny.

Pojawił się nowy Alcatel 3X (2020), to jest chyba to, czego szukam. Pojemna z funkcją power bank, więc można ładować telefonem inne urządzenia, poczwórny aparat, nfc, a cena tylko 650 zł

Mam bardzo dużo aplikacji wgranych i wszystko płynnie śmiga. Niestety dużo korzystam z tel, bo mam w nim dwie karty (prywatną i służbową), więc mogę śmiało powiedzieć, że bateria jest mocna, bo wystarczy ładowanie raz dziennie.

Ja też bym wybierał samsung, telefony które są bardzo wytrwałe, wydajne i mają długowiecznie baterie. Moimz daniem samsung galaxy s10 plus totalnie wymiata https://www.play.pl/telefony/samsung/samsung-galaxy-s10-plus/ Sami zobaczcie dlaczego

Jestem jak najbardziej za telefonami Xiaomi. Od około dwóch lat korzystam już z Redmi 4 i nie miałam żadnych problemów, rozglądam się też za nowym modelem i Redmi Note 9 wydaje się bardzo fajna i niedroga (a aparat na duży plus)

I jak sie sprawuje pod względem szybkości działania?

No samsungi potrafią zadowolić człowieka ;) Mnie taką radość sprawia samsung galaxy a10 https://www.play.pl/telefony/samsung/samsung-galaxy-a10/ piękny i funkcjonalny!

Jak dla żony to jakiś ładny, ale niedrogi. Taki żeby był wystarczający na proste aplikacje, bo pewnie też nie jest ona niezwykle wymagająca. DLatego też myślę, że Xiaomi redmi note 8t powinien być wystarczający. Nie zacina się, ma piękny wyświetlacz, działa szybko, więc nie ma co się przejmować brakiej cierpliwości żony (moja jej akurat nie ma)
https://www.play.pl/telefony/xiaomi/xiaomi-redmi-note-8t/ tu link jakbyś chciał więcej detali o tym modelu

Zobaczcie sobie nową odsłonę z tego roku Alcatel 1S. Świetny design, dual sim, android oczywiście 10 i sporo fajnych bajerów. Podoba mi się ilość aparatów z których najmocniejszy ma az 13 Mpix - zdjecia są świetne.

Ja nie rozumiem tego zauroczenia BlackBery, dla mnie te telefony nie są warte wydanej mej złotówki. Zdecydowanie bardziej stawiam na samsung, sam mam Samsung Galaxy s10e w Play i czuje się jakbym miał w ręce mały komputer.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lubię tego nowego BlackBerry, podchodziłam do niego z dystansem, ale jednak sprawdza się świetnie. Jest wydajny, a dzięki klawiaturze mogę wygodnie pisać nawet długie maile.

Te BlackBerry mają nowego androida więc ile bym nie miała aplikacji i rzeczy służbowych na otwierane to i tak wszystko działa płynnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy wyboru smartfona dla kobiety, która lubi fotografować. Uczestnicy omawiają różne marki i modele, takie jak Samsung Galaxy (serie A, S, M), Xiaomi Redmi, iPhone, LG, Huawei, BlackBerry, Alcatel, Sony Xperia i TCL, wskazując na znaczenie aparatu, pojemności baterii, wydajności i ceny. Podkreślają, że wybór telefonu powinien być dostosowany do indywidualnych potrzeb i budżetu, a warto porównywać parametry w porównywarkach oraz czytać recenzje przed zakupem. Wiele osób rekomenduje zakup telefonów w promocjach, z opcją płatności odroczonej (Paypo) lub na abonament u operatorów takich jak Play, Media Expert czy RTV Euro AGD. Zwraca się również uwagę na znaczenie ochrony telefonu poprzez etui i szkło hartowane.
do góry