Widok

Jaki wózek dla dziecka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stanełam przed wyborem wózka dla swojego pierwszego dzidziusia :) Byłam poogladac wozki w Mama i ja w Gdansku i najwygodniej jezdzilo mi sie wózkiem Mutsy 4 rider takim z dwoma kolami mniejszymi i dwoma wiekszymi, na poczatku obstawalam za maxi cosi ale nie jest taki wygodny do jazdy i jakos wykonania mam wrazenie ze za taka cena jest slaba, jakie wy polecacie wozki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uzytkuje X-Landera i jestem zadowolona. maxi Cosi to też niezła firma ;) Fajne modele mają w Chicco Mio, ja tak kupiłam swoją spacerówkę http://www.chiccomio.com.pl/wozki-spacerowe/4061-wozek-spacerowy-xq-kolor-antarctica.html
Spodobały mi sie te spacerówki w Chicco Mio. Jeszcze nie upatrzyłam sobie konkretnej marki wózka, ale już wiem, że pieniądze będą sporym wyznacznikiem.
Jak wózek to tylko X-lander. Uzytkuję osobiście, za namową dwóch koleżanek. Zresztą łatwo na ulicy dopatrzeć się charakterystycznego "x" wśród mam z dziećmi. Cenowo wypadają korzystnie biorac pod uwagę jakość wykonania i wszystkie "bajery".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podłączę się do tematu:)

Czy któraś z Was ma roan maritę i wie, czy jest ona praktyczna do autobusu? Czy jest stabilna i się nie wywróci, czy łatwo nią wjechać do środka?
Samochodu nie mamy i raczej nie zanosi się na to, że szybko mieć będziemy, więc więc chciałabym taki wózek, żeby z nim wygodnie podróżować autobusem:)
roan jest stabilny trzeba pamietac o hamulcu ale też malca bym samego nie zostawiała w wózku jednak różne ci kerowcy prowadzą czasem zdarzy się jakieś niebezpieczne hamowanie czy ostrzejszy zakręt. ogolnie z roanem zrobiliśmy dużo kilometrów i zakupów m.in i sprawdził sie w każdą pogodę gondola taka wielka, że 8mscy spokojnie jeździlśmy jeszcze było duzo zapasu ale mały był już zbyt ciekawy świata a w gondoli nie ma pasów.

Ale teraz juz mi się marzy inny wózeczek gdzie na żywo mogę obejrzeć concodr fusion ale zalezy mi na tym aby nie była to tylko spacerówka a 2 w 1 albo 3w 1?
Uwielbiamy naszego Concorda Fusion :] jest to najlepszy z naszych 5 wózków ;) szkoda, że tak krótko go używaliśmy i właściwie już jest do sprzedania :( Bo Młody nie jeździ nim od końca ubiegłego sezonu letniego (może sporadycznie 2-3 razy od tego czasu)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lipunia, kiedys byly w Mama i Ja.
Ja miałam Roana Maritę,w prawdzie nie korzystam z komunikacji miejskiej,ale wózek jest stabilny i na pewno ciężki,używaliśmy tylko wersji głębokiej.Jak dla mnie za ciężki i hmm jakość materiałów mogłaby być lepsza,najbardziej denerwowalo mnie skrzypienie kół. Mimo tego śliczny wózek jednak ja bym drugi raz go nie kupiła.

z ta gondola w mutsy, ze jest mala to troche przesada- no chyba ze dziecko rodzi sie wieksze niz przecietne,,, ale drugi raz mutsy bym nie kupila- za duzy nawet jak ma sie samochód kombi- bo tylko wtedy jest szansa by przewiexc ten wozek- przed zakupem proponuje wyjsc ze sprzedawca i sprobowac go wlozyc do bagaznika...- ogolnie przereklamowany jest
dziecka samego w autobusie nie zostawiłabym w żadnym wózku;) Ale już nieraz zdarzało mi się łapać wózki zostawione przez mamy, które poszły sobie z dzieckiem gdzieś usiąść, i tego wolałabym uniknąć:)

No właśnie czytałam, że jest dość ciężki, chociaż nie wiem, czy miałoby to dla nas aż takie znaczenie, bo mamy w bloku windę, tylko parę schodków na klatkę schodową do pokonania. Chyba dałabym radę? I chciałabym też żeby można było bez problemu jeździć nim po śniegach (będę rodzić w grudniu) lasach i polnych drogach, bo mamy działkę za miastem i pewnie będziemy tam spędzać dużo czasu, a do tego ten wózek się podobno dobrze nadaje?

Co do skrzypienia to ponoć po naoliwieniu przechodzi?
Ja miałam na poczatku wózek firmy nestor rambler z którego byłam zadowolona lae zamieniłam z powodu wagi (18kg) ale pod kazdym innym wzgledem jest fajny, dobre amortyzatory wygodny dla dziecka fajna wyciągana gondola dobrze ocieplony zima z mozliwoscia sciagniecia ocieplen latem super sprawa dla mam ktore chca kupic dobry wozek a niedrogi :)
Teraz znaczy odkąd Gabryś skończył trzy miesiące mam wózek coneco v3 mustang, wózek 3 w 1 na allegro w zestwaie dodatkowo bujaczek leżaczek. Wózek bardzo pożadnie wykonany wygodny skretne kółka duża gondola synek nosił ciuszki 80 i sie jeszcze mieścił, spacerówka bardzo zgrabna i wbrew pozorom wygodna, fotelik do kompletu bardzo solidny, bujaczek lezaczek w kolorystyce wózka bardzo fajny z 3 zabawkami sam sie buja pod wpływem ruchy dziecka super sprawa i do kompletu jest super pojemna torba z duza iloscia przegródek, wózek nagrodzony laurem konsumenta bodajże w 2011, jestem z niego bardzo zadowolona i jest lekki, stelarz wozka sie sklada tak ze wchodzi nawet do golfa 3 , naprawde polecam :)
Inne modele tej firmy wózków 3w1 sa praktycznie identyczne róznią stelażem...
u nas tez skrzypialo ale tylko chwile bo maz zaraz nasmarowal smarem i bylo cacy przechodzilismy nim od sierpnia do sierpnia potem w gorach z nim bylismy dal rade wszedzie po sniegach tez to ze ciezki to fakt ale mozna sie przyzwyczaic bo dzieki temu jest stabilny i ogolnie wszystkie te z pompowanymi kolami takie sa. potem przezucilismy sie na chwiile na spacerowke i kolejna zima znowu z roanem a teraz juz go sprzedalam i poluje na concorda o ile na zywo mi sie spodoba lub maxi cosi.

właśnie w mama i ja w gdyni go nie bylo babka miala mega zdziwiona mine:)ale musze jeszcze poszukac mam troche czasu:))
a co do roana jeszcze to jak maly wazyl okolo10kg to potrafilam po spacerze ze spacerowka i kolami wtargac go na pietro bo szkoda mi bylo ze spal i zeby go nie obudzic:))
takze mozna sobie poradzic jak sie chce:)
lipunia, ja go kiedys ogladalam w Gdansku w Mama i Ja, byla wersja 3 w 1, ostatecznie zamowilismy 2 w 1 na allegro (duzo lepsze ceny). no i to bylo jakies poltora roku temu.

znajoma miala gondole Marite i bardzo odradzala, jak najszybciej przesiadali sie w spacerowke. wozek po jednym dziecku nadawal sie do wyrzucenia. oczywiscie moze trafila im sie taka sztuka.
A co w niej było nie tak, enjoy? Myślałam o jakimś używanym wózku, więc chciałabym wiedzieć, na co zwracać uwagę...
moja marita spokojnie by jeszcze ze dwoje dzieci lub wiecej powozila ale mi sie juz znudzila i nie wiem czy bede jeszcze chciala dzieci dlatego chce miec inny wozek. ja sprzedalam za nie duze pieniadze bo m az tak ne zalezalo na kasie a chcialam szybko sprzedac bo nie bylo gdzie trzymac:) mysle ze osobaktora kupila bedzie zadowolona i pewnie jeszcze odsprzeda komus innemu. ja w kazdej rzeczy moze Twojej kolezance trafil sie jakis feralny model ale zawsze ma gwarancje na wszytsko. ja tez kupilam z netu bylo wsio ok.
Enyoj a pamiietasz z jakiej str kupilas bo z gondola to nie ma za duzo opcji?a wozilas dziecko w aucie w tej gondoli?
Lipunia - jakiego Concorda chcesz? bo ja się nie mogę zebrać żeby założyć wątek sprzedażowy ;) mamy Concord Fusion Xenon :] takiego jak tu http://detsky-bazar.slovenskainzercia.sk/kociky/inzerat/958522-concord-fusion-ponuka-bratislava-iv/ :] jedyny minus to popękana folia na budce - ale to typowe w tym modelu i w niczym nie przeszkadza (podklejałam od dołu przezroczystą taśmą klejącą i było ok - byle nie odstawało)

nawet mam porobione fotki :P ale jakoś nie mogę się zebrać i chyba szkoda mi go ;) ale i tak stoi tyle m-cy nie używany (pomijając teraz 2 m-ce u Chrzestnej), że trzeba go opchnąć :]
a ja mam Hartana Topline S - jak dla mnie bezkonkurencyjny
kiedy wybierałam wózek dla Olgi, to weszłam do sklepu po zupełnie inny, a spodobał mi się właśnie Hartan
bardzo porządnie wykonany, a zarazem lekki stylistycznie, obszerna budka, którą można zasłonić całe dziecko w spacerówce, budka zamyka się cicho, jest w połowie rozpinana i mamy ochronę przed słońcem zamiast parasolki;
miałam do kompletu miękką gondolę soft, która super się sprawdziła w zimne dni (otulała Małą dokładnie), do tego można ją przerobić na otulacz do spacerówki dla starszego dziecka;
wózek jest bardzo intuicyjny w obsłudze, ma przekładaną rączkę, rozkładane na płasko siedzisko spacerówki; amortyzacja na wszystkie 4 koła, z regulacją, siedzisko spacerówki można montować w obu kierunkach jazdy, podnóżek regulowany - długość i kąt położenia, ma wmontowane w stelaż na stałe adaptery do fotelika MaxiCosi

moim zdaniem idealny wózek dla jesiennego/zimowego Maleństwa
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Ale z tego co widziałam w specyfikacji, wagowo podobny do Roan Marity:) Chyba po prostu te stabilniejsze, lepiej amortyzowane wózki takie już są...
do góry