Widok

Jakie książki dla 2-latka i więcej???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
polećcie jakieś fajne czytadła dla dzieci. Chodzi mi głównie o takie umoralniające, pouczające, z jakimś morałem, uczące zachowań itp. Znacie/stosujecie jakieś książeczki tego typu??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
seria Kubus puchatek z klubu ksiazki kubusia puchatka :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
http://www.kkkp.pl/

lub kkd.pl
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Umoralniające to oczywiście seria z Tupciem Chrupciem, świetna. Do mojego dziecka trafiał też "Kamyczek", mamy ksiązeczkę o brzydkim zachowaniu przy stole, za każdym razem jak nabroił przy jedzeniu, to potem znajdowałam go w kąciku studiującego pilnie książeczkę :D

Nie umoralniające, ale arcyciekawe, nasz ostani hicior - seria 1001 drobiazgów Ali Mitgutsch. Stach jest zafascynowany obrazkami, każe nam siedzieć pół dnia, pakuje się nam na kolana, nie wolno się odzywać, a on komentuje każdy szczegół ilustracji.
a Martynki są fajne?
Mój synek uwielbia Martynki.

Oprócz tego mega hit:
"Basia i.... " wszystkie części.
http://ryms.pl/ksiazka_szczegoly/814/basia-i-opiekunka.html
Moje dziecię kocha ponad wszystko Franklina! Czytamy codziennie przed snem koniecznie 3 części, inaczej nie zaśnie:) Moim zdaniem Franklin jest super :)
zapraszam na stronę http://www.trendysmyk.pl - polecam książeczki na spostrzegawczość "Miasteczko Mamoko"
świetna seria to także np. "Wiosna na ulicy czereśniowej" i pozostałe pory roku. Dla mojej 2-latki póki co ciekawsza niż "Miasteczko Mamoko", które też wydaje mi się super pozycją :)
Dla dwulatka to za wcześniej ale pamiętaj na przyszłość,że wydawnictwo Zakamarki ma super fajne ksiażki z głębokim morałem.Mój synek już jako 2 latek uwielbiał np.ksiązeczkę Ulfa Starka ''Cynamon i Trusia'/no może to akurat nie ma głebokich treści...ale jest zabawne/' z wierszykami o róznych częściach ciała.Np.wierszyk ''Pępek''-Mój pępek to taka nieduża,otwarta szeroko buzia.Lecz prawie nic się w niej nie mieści,nie wciśniesz nawet czereśni....''.Albo wierszyk Pupa:''A gdybyśmy pupy nie mieli to na czym byśmy siedzieli? Niech mi ktoś mądry odpowie bo chyba nie na głowie...?I pewnie nie na brzuchu,może na lewym uchu...?''A dla dwulatka to fajna jest tez ''świnka Peppa'',można co jakiś czas w kioskach kupić takie wydanie książkowe z całej serii.
Mamoko jest bardzo fajne, tez mamy, ale niestety bez moralu ;):)
corce spodobala sie Niegrzeczna Malpka, tez lubi Trusie i Cynamona
teraz szykujemys ie do nocnika i spodobala jej sie ksiazka o basi i nocniczku

Córcia co prawda nie ma jeszcze dwóch latek, ale zdecydowanym hitem są u nas:
Rok w lesie
Rok w krainie czarów
Misia Marysia
Jadzia Pętelka
Seria o króliczku
Ulica Czereśniowa

No i już powoli zaczynamy czytać komiksy: https://egmont.pl/Komiksy/Klasyka-komiksu-familijnego,64846852,k.html Szczególnie podobają jej się te Kaczora Donalda :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry