Widok

Jakie paznokcie? Akryl czy żel?:o)

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
zwaracm się do tych, które mają paznokcie słabe, rozdwajające się itp. Jakie pazurki będziecie zakładały na ślubik, akryl a może żel?
Co polecacie?

pozdrawiam,

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie bede zakładać...
ale polecam żel, wygląda bardziej naturalnie. :-)

meg

W zeszłym roku miałam żele ale teraz chcę spóbować akryl pomimo tego że mówią żę akryl jest gorszy dla paznokci ale tak naprawde to indywidualna sprawa. Ja robię akryl na 1 miesiąc przed ślubem żeby zobaczyć jak będą się 'trzymać'.
image
no właśnie też tak slyszałam...ale podobno są o wiele słabsze niż akryl...

:o)

Dokładnie, jest słabysz bo mi się strasznie łamały dlatego teraz spróbuję akryl A to że żel wygląda bardziej naturalnie to chyba kwestia wykonania, widziałam akryl który lepiej wyglądał niż żel:)
image
a ja tak sobie wymyśliłam,że może jeszcze w tym tygodniu pójdę do salonu by założyli mi na małym palcu u jednej ręki żel a u drugiej akryl :o)
zobaczaczę co się będzie działo ... :O)

dokaładnie tak zrób, gdyz kazdy paznokiec ma różną stukture i inaczej proszek sie na nim trzyma.

u mnie zel cudownie sie sprawdził, nosiłam bardzo długo akryl (2,5 roku) poxniej przeszłam na żel (8 mies)- w jednym i drugim przypadku doskonale sie sprawdził, ale z żele miałam mniej problemu-nie musiała ciagle malowac paznokci i wyglądały one bardzo naturalnie...

Dokladnie kwestia wykonania. Widzialam sliczne paznokcie zelowe... ale tez piekne akrylowe, genialnie zrobione, cieniutkie, wygladajace bardzo naturalnie...
Grunt to znalezc dobra babke od paznokci.
Dzięki za Wasze uwagi :o)
Może polecicie mi jakiś miły gabinet, gdzie zrobią mi takie cudeńka?
Najlepiej we Wrzeszczu :o)

dziękuję

Anulka, ja bym Ci polecała jedwab, czyli fiberglass. Miałam już i akryl, i żel i zawsze coś mi się działo z pazurkami, a teraz (odpukać) nic się nie łamie, nic nie odkleja - są rewelacyjne! I podobno mniej szkodliwe.
Czigra, dzięki za info.
Nie słyszałam jeszcze o tym, ale jestem zainteresowana :o) napisz mi proszę coś więcej na temat figerblasów (chyba dobrze napisałam) :o) Interesuje mnie czy są one mocniejsze od "żelków" i co się dzieje po zdjęciu ich z płytką paznokciową ?

dzięki :o)

Kolejny ksztalcacy temat :) Jako kompletny laik mam pytanie - czy nie zdarza sie ze te paznokcie sie odrywaja (nie daj Boze z naturalnym paznokciem - tym co jest pod spodem... brrr...) i to naprawde tak sie super trzyma?? No i moze jakos podalybyscie jakis naprawde dobry salon? A nuz sie uda ;)

Olga, ja mam akryl i jestem bardzo zadowolona. Sprzątam, zmywam i nic się nie dzieje. Na pewno sie nie oderwie najwżej połamie jak zwykły paznokieć , ale to musisz bardzo chcieć! Polecam,bo też mam słabe paznokcie i zawsze krótkie a teraz super długie i mocne ( zakładałam w Gdyni na Świętojańskiej)

O to jest dobry temat-paznokcie??Znacie moze jakiś salonik w ololicy Wrzeszcza,Zaspy, Przymorza gdzie robią dobrze tzn żeby paznokieć wygladał naturalnie ???
Jezeli masz slabe paznokcie to zelu nie polecam , zel mozna klasc jak swoje paznokcie masz dosc mocne. Akrylik polecam a jak nie wiesz gdzie dobrze zrobic to mapisz do mnie podam namiary Pozdrawiam
Anulka, żel i akryl czasem się łamały, a z jedwabiem absolutnie nic się nie dzieje. Babeczka zakładała mi go na mojej naturalnej długości (tzn. na krótkich) i paznokcie rosły sobie w swoim tempie, chronione warstwą jedwabiu, aż urosły ładne i długie. Jedwab jest cieniutki, nie rzuca się w oczy i podobno nie jest szkodliwy, ale nie wiem jak wygląda płytka po ściągnięciu. Pewnie najlepiej by było pozwolić mu zrosnąć stopniowo (tak robiłam z żelem), niż piłować - wiadomo, że wtedy płytce też się przy okazji dostanie za swoje:)
Ktoś pytał o salony w okolicach Przymorza - jest podobno na Kołobrzeskiej, niedaleko Alfa Centrum taki duży fryzjer + kosmetyczka + paznokcie i tam robią na 100% jedwab. Pracuje tam Monika, która robiła mi ładnie żel, a teraz zajmuje się jedwabiem.
Czigra poprosze Cie o namiar na te salon ja sie nazywa?

yenefeer@wp.pl

ja też polecam tipsy z masą fiberglass (jedwab). noszę takie od 2 lat i jestem zadowolona. wyglądają bardzo naturalnie i są mocniejsze niż żel. Nie trzeba też mocno spiłowywać płytki paznokcia. Wyglądają bardzo naturalnie i są ciennkie. Ważne aby osoba która zakłada tipsy umiała dobrze spiłować paznokcia, aby nie wyszły grubasy bo nie wyglądają wtedy ładnie.

a jaki jest koszt tego jedwabiu?
tam gdzie ja robię kosztują 85zł. Cena jest taka sama jak np. gdzie indziej za akryl, ale moim zdaniem jest o wiele lepszy. mam porównanie: jak wyjechała na wakacje dziewczyna, która robi mi paznokcie to poszłam wymienić jednego na akryl. Był gruby i brzydki a jak zaczął paznokieć odrastać do miałam takiego jakby garba :-))

do góry