Widok
dokaładnie tak zrób, gdyz kazdy paznokiec ma różną stukture i inaczej proszek sie na nim trzyma.
u mnie zel cudownie sie sprawdził, nosiłam bardzo długo akryl (2,5 roku) poxniej przeszłam na żel (8 mies)- w jednym i drugim przypadku doskonale sie sprawdził, ale z żele miałam mniej problemu-nie musiała ciagle malowac paznokci i wyglądały one bardzo naturalnie...
u mnie zel cudownie sie sprawdził, nosiłam bardzo długo akryl (2,5 roku) poxniej przeszłam na żel (8 mies)- w jednym i drugim przypadku doskonale sie sprawdził, ale z żele miałam mniej problemu-nie musiała ciagle malowac paznokci i wyglądały one bardzo naturalnie...
Anulka, żel i akryl czasem się łamały, a z jedwabiem absolutnie nic się nie dzieje. Babeczka zakładała mi go na mojej naturalnej długości (tzn. na krótkich) i paznokcie rosły sobie w swoim tempie, chronione warstwą jedwabiu, aż urosły ładne i długie. Jedwab jest cieniutki, nie rzuca się w oczy i podobno nie jest szkodliwy, ale nie wiem jak wygląda płytka po ściągnięciu. Pewnie najlepiej by było pozwolić mu zrosnąć stopniowo (tak robiłam z żelem), niż piłować - wiadomo, że wtedy płytce też się przy okazji dostanie za swoje:)
Ktoś pytał o salony w okolicach Przymorza - jest podobno na Kołobrzeskiej, niedaleko Alfa Centrum taki duży fryzjer + kosmetyczka + paznokcie i tam robią na 100% jedwab. Pracuje tam Monika, która robiła mi ładnie żel, a teraz zajmuje się jedwabiem.
Ktoś pytał o salony w okolicach Przymorza - jest podobno na Kołobrzeskiej, niedaleko Alfa Centrum taki duży fryzjer + kosmetyczka + paznokcie i tam robią na 100% jedwab. Pracuje tam Monika, która robiła mi ładnie żel, a teraz zajmuje się jedwabiem.
ja też polecam tipsy z masą fiberglass (jedwab). noszę takie od 2 lat i jestem zadowolona. wyglądają bardzo naturalnie i są mocniejsze niż żel. Nie trzeba też mocno spiłowywać płytki paznokcia. Wyglądają bardzo naturalnie i są ciennkie. Ważne aby osoba która zakłada tipsy umiała dobrze spiłować paznokcia, aby nie wyszły grubasy bo nie wyglądają wtedy ładnie.
tam gdzie ja robię kosztują 85zł. Cena jest taka sama jak np. gdzie indziej za akryl, ale moim zdaniem jest o wiele lepszy. mam porównanie: jak wyjechała na wakacje dziewczyna, która robi mi paznokcie to poszłam wymienić jednego na akryl. Był gruby i brzydki a jak zaczął paznokieć odrastać do miałam takiego jakby garba :-))