Widok

Jakie paznokcie? Akryl czy żel?:o)

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
zwaracm się do tych, które mają paznokcie słabe, rozdwajające się itp. Jakie pazurki będziecie zakładały na ślubik, akryl a może żel?
Co polecacie?

pozdrawiam,

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie bede zakładać...
ale polecam żel, wygląda bardziej naturalnie. :-)

meg

no właśnie też tak slyszałam...ale podobno są o wiele słabsze niż akryl...

:o)

Dokładnie, jest słabysz bo mi się strasznie łamały dlatego teraz spróbuję akryl A to że żel wygląda bardziej naturalnie to chyba kwestia wykonania, widziałam akryl który lepiej wyglądał niż żel:)
image
W zeszłym roku miałam żele ale teraz chcę spóbować akryl pomimo tego że mówią żę akryl jest gorszy dla paznokci ale tak naprawde to indywidualna sprawa. Ja robię akryl na 1 miesiąc przed ślubem żeby zobaczyć jak będą się 'trzymać'.
image
a ja tak sobie wymyśliłam,że może jeszcze w tym tygodniu pójdę do salonu by założyli mi na małym palcu u jednej ręki żel a u drugiej akryl :o)
zobaczaczę co się będzie działo ... :O)

dokaładnie tak zrób, gdyz kazdy paznokiec ma różną stukture i inaczej proszek sie na nim trzyma.

u mnie zel cudownie sie sprawdził, nosiłam bardzo długo akryl (2,5 roku) poxniej przeszłam na żel (8 mies)- w jednym i drugim przypadku doskonale sie sprawdził, ale z żele miałam mniej problemu-nie musiała ciagle malowac paznokci i wyglądały one bardzo naturalnie...

Dokladnie kwestia wykonania. Widzialam sliczne paznokcie zelowe... ale tez piekne akrylowe, genialnie zrobione, cieniutkie, wygladajace bardzo naturalnie...
Grunt to znalezc dobra babke od paznokci.
Dzięki za Wasze uwagi :o)
Może polecicie mi jakiś miły gabinet, gdzie zrobią mi takie cudeńka?
Najlepiej we Wrzeszczu :o)

dziękuję

Anulka, ja bym Ci polecała jedwab, czyli fiberglass. Miałam już i akryl, i żel i zawsze coś mi się działo z pazurkami, a teraz (odpukać) nic się nie łamie, nic nie odkleja - są rewelacyjne! I podobno mniej szkodliwe.
image
Czigra, dzięki za info.
Nie słyszałam jeszcze o tym, ale jestem zainteresowana :o) napisz mi proszę coś więcej na temat figerblasów (chyba dobrze napisałam) :o) Interesuje mnie czy są one mocniejsze od "żelków" i co się dzieje po zdjęciu ich z płytką paznokciową ?

dzięki :o)

Kolejny ksztalcacy temat :) Jako kompletny laik mam pytanie - czy nie zdarza sie ze te paznokcie sie odrywaja (nie daj Boze z naturalnym paznokciem - tym co jest pod spodem... brrr...) i to naprawde tak sie super trzyma?? No i moze jakos podalybyscie jakis naprawde dobry salon? A nuz sie uda ;)

[img]image[/img]

Olga, ja mam akryl i jestem bardzo zadowolona. Sprzątam, zmywam i nic się nie dzieje. Na pewno sie nie oderwie najwżej połamie jak zwykły paznokieć , ale to musisz bardzo chcieć! Polecam,bo też mam słabe paznokcie i zawsze krótkie a teraz super długie i mocne ( zakładałam w Gdyni na Świętojańskiej)

image
O to jest dobry temat-paznokcie??Znacie moze jakiś salonik w ololicy Wrzeszcza,Zaspy, Przymorza gdzie robią dobrze tzn żeby paznokieć wygladał naturalnie ???
Jezeli masz slabe paznokcie to zelu nie polecam , zel mozna klasc jak swoje paznokcie masz dosc mocne. Akrylik polecam a jak nie wiesz gdzie dobrze zrobic to mapisz do mnie podam namiary Pozdrawiam
Anulka, żel i akryl czasem się łamały, a z jedwabiem absolutnie nic się nie dzieje. Babeczka zakładała mi go na mojej naturalnej długości (tzn. na krótkich) i paznokcie rosły sobie w swoim tempie, chronione warstwą jedwabiu, aż urosły ładne i długie. Jedwab jest cieniutki, nie rzuca się w oczy i podobno nie jest szkodliwy, ale nie wiem jak wygląda płytka po ściągnięciu. Pewnie najlepiej by było pozwolić mu zrosnąć stopniowo (tak robiłam z żelem), niż piłować - wiadomo, że wtedy płytce też się przy okazji dostanie za swoje:)
Ktoś pytał o salony w okolicach Przymorza - jest podobno na Kołobrzeskiej, niedaleko Alfa Centrum taki duży fryzjer + kosmetyczka + paznokcie i tam robią na 100% jedwab. Pracuje tam Monika, która robiła mi ładnie żel, a teraz zajmuje się jedwabiem.
image
Czigra poprosze Cie o namiar na te salon ja sie nazywa?

yenefeer@wp.pl

ja też polecam tipsy z masą fiberglass (jedwab). noszę takie od 2 lat i jestem zadowolona. wyglądają bardzo naturalnie i są mocniejsze niż żel. Nie trzeba też mocno spiłowywać płytki paznokcia. Wyglądają bardzo naturalnie i są ciennkie. Ważne aby osoba która zakłada tipsy umiała dobrze spiłować paznokcia, aby nie wyszły grubasy bo nie wyglądają wtedy ładnie.

image
[/url]
[/img]
a jaki jest koszt tego jedwabiu?
tam gdzie ja robię kosztują 85zł. Cena jest taka sama jak np. gdzie indziej za akryl, ale moim zdaniem jest o wiele lepszy. mam porównanie: jak wyjechała na wakacje dziewczyna, która robi mi paznokcie to poszłam wymienić jednego na akryl. Był gruby i brzydki a jak zaczął paznokieć odrastać do miałam takiego jakby garba :-))

image
[/url]
[/img]
a na czym dokładnie to polega? nakłada sie to jak akryl? może głupio pytam ale nie mam pojęcia
nakleja ci na pazkokcia tipsa, i go opiłowuje to naturalnego kształtu. Potem nakleja włókienko - jedwab na pazkokcia. później całego pazkokcia zalewa delikatnie taką masą w konsystencji ala kleju (resiną) i jak to zasycha - czyli utwardza paznokcia to opiłowuje płytkę jeszcze i poleruje. Paznokieć wygląda jak Twój. Jest gładki i naturalnego koloru. :-))

image
[/url]
[/img]
andzia czy moge prosic o namiary :) ? ....y a co to znaczy "dobrze spilowac paznokcia" brrrry ;) ja tez narazie nie posilkowalam sie sztucznymi paznokciami ;) wiec nie wiem

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Andzia a gdzie ci nakladaja ten jedwab?
Andzia. napisał(a):

> tam gdzie ja robię kosztują 85zł. Cena jest taka sama jak np.
> gdzie indziej za akryl, ale moim zdaniem jest o wiele lepszy.
> mam porównanie: jak wyjechała na wakacje dziewczyna, która robi
> mi paznokcie to poszłam wymienić jednego na akryl. Był gruby i
> brzydki a jak zaczął paznokieć odrastać do miałam takiego jakby
> garba :-))
>
>

A gdzie chodzisz?
Ja jestem totalny dezorient w sprawach sztucznych paznokci i znalazłam takie coś (dla takich podobnych jak ja, a może takich nie ma?):

# Tipsy - plastikowe płytki, które nakłada się na zmatowione uprzednio paznokcie (w połowie ich długości) i pokrywa akrylem, fiberglassem (specjalną utwardzającą substancją) lub żelem z żywicy syntetycznej utwardzanym dodatkowo za pomocą lampy ultrafioletowej. Cena: 100-150 zł, uzupełnienie 60-150 zł
# Za pomocą szablonu - czyli kartonika, którego brzeg podsuwa się pod krawędź paznokcia. Potem na paznokieć i szablon nakłada się kolejne warstwy akrylu lub żelu (rzadziej paski jedwabiu). Gdy paznokieć jest uformowany, szablon się usuwa. Akryl zastyga sam, żel utwardza się lampą (jedwab sprayem). Cena: 200-220 zł, uzupełnienie: 100-170 zł.
# Sztuczne paznokcie - plastikowe nakładki, które przykleja się specjalnym klejem na całą płytkę. Do kupienia razem z klejem w drogeriach. Nie są trwałe, wytrzymują zazwyczaj kilka dni, łatwo odpadają. Cena: 20-50 zł
Witch napisał(a):

> Ja jestem totalny dezorient w sprawach sztucznych paznokci i
> znalazłam takie coś (dla takich podobnych jak ja, a może takich
> nie ma?):
>

hehe, sa, sa... :-)
nigdy w zyciu nie robilam tipsow, akryli i innych takich, jak chcialam miec dlubigie paznokcie, ktore zreszta lubie to hodowalam sobie wlasne - z roznym skutkiem, ale zazwyczaj udawalo sie :-))
do slubu tez planuje miec wlasne, juz zapuszczam, na wypadek gdyby ktoremus zachcialo sie zlamac przez te 3 miesiace.
Kiedys kupilam takie naklejane, jak dla mnie to nie wyglada zbyt estetycznie, troche ordynarnie, zreszta pierwszy odkleiml sie juz nastepnego dnia w pracy i musialam sciagnac wszystkie. zalamana bylam tym, co zostalo z plytki paznokcia.
Co do akryli - mam podobne zdanie, po prostu nie podobaja mi sie takie grube pazurki :-)

Chyba lepiej krótkie spiłowane na prosto pazurki pociagnięte przezroczystym lakierem niż sztuczne:(
A jeszcze jedno...kiedyś obgryzałam pazurki i potem nie mogłam zapuścić, ale koleżanka doradziła mi odżywkę Nail Tek i teraz mam piękne paznokcie, które nie łamią się. Mam french, co tydzien piłuje i maluję i nie pamiętam kiedy coś się złamało. Odżywke nakłada się codziennie przez 7 dni, potem zmywa i od nowa. Kupiłam ją za Gdańskiem! Jest chyba tylko jednen dystrybutor, ale warto poszukać. Droga, ale świetna!
A polecacie francuzki manicure? Moze to zabawne, ale nigdy jeszcze nie robilam nic z paznokciami oprocz zwyklego malowania lakierem:) zaraz znow ktos nas wysmieje, ze zaczynamy watek "moj pierwsy raz", ale co tam...
:) mi french wydaje sie dobry na biznesy, do pracy itd, i taki formalny, surowy i odicjalny, a na ślub chciałabym coś bardziej romantycznego :)

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
Mi fancuski wydaje sie bardziej naturalny...Ale to tez trzeba miec pazokcje odpowiedniego ksztaltu i dlugosci, prawda?
Mi sie podoba francuski i wydaje mi sie odpowiedni na kazda okazje ale jak macie jakies inne propozycje to piszcie.
Witch, co romantycznego, bo mi sie od razu skojarzyly serduszka? hahahha
HOPS - bo to interesujący link :) może ktoś wklei jakieś ładne pazurki?

image
[/url]
[/img]
ja robie zel...a pani ktora bedzie mi je nakladac ma pomyslec o jakims ładnym wzorku specjalnie dla mnie...
Chyba na temat pazurków wiem już wszystko ...he, he.. :o))

ale u mnie sprawa nie jest taka prosta...noszę szkła kontaktowe i kiedyś, bardzo dawno temu jak akryle dopiero wchodziły na rynek koleżanka zrobiła mi taki "cacka" na paznokciach :o)
Wieczorem był płacz i histeria bo nie umiałam zdjąć soczewek mając takie długie pazurki...co chwilę "kłułam" się w oko, straszny ból :o(

Dlatego by na ślub mieć piękne pazurki i muszę pogadać z Panią z salonu by zrobiła mi nie za długie np. akrylki ciut wystające nad palcem :o)

mam nadzieję,że będzie ok :o)

napewno bedzie pieknie Anulka :o))))

czesc ąnulka:)hello meg:) Ja tez mam zamiar zrobić sobie paznokcie w długosci lekko wychodzacej poza opuszek palca ,dlatego ze jak zrobię dłuższe to będzie klapa bo pewnie będe się żle czuła bo na codzień nie noszę szponów hehehe no ale zobaczymy:)hmmm tylko ile czasu wczesniej zainwestowac w pazurki ,poradzcie cos ???

image
image
image
ja uważam ze pare dni przed, tylko Pani musi ci je dobrze wypiłowac przy skórkach, aby nie było wybrzuszenia... i aby wygladały naturalnie, a nie jak szpony... ;)))

a ja bede miała swoje, krótko spiłowane, ładnie wypiłowane i pomalowane i tez bedzie pieknie... :o)))

meg:) każdy ma inny pomysł;) heheh a moje krótkie sa spiłowane i się rozdwajaja i łamią i ...wrrr wkurzaja mnie łykam witaminki i narazie zero efektów;( Ale znajde ja na nie sposób:)

image
image
image
sabra, zrob sobie pazurki przynajmniej z jakies 2 m-ce wczeniej- bedziesz miala czas na przyzwycajenie sie. A poza tym przewaznie za pierwszym razem nakladaja takie nakladki na koncowke paznokcia i zalewaja akrylem czy innym "swinstewkiem" a potem, wraz z uplywem czasu, gdy spilowuja przy kolejnych wizytach pod spodem zostaje juz tylko twoja plytka paznokcia i dopiero wtedy paznokiec wyglada ladnie, bo jest cienszy.
etna, to o czym mówisz to sa tipsy.... (te nakładki) a akryl i żel formuje sie na podkładce lakierowanej (papierku)... zgadza się mozna zrobic wczesniej, jesli ktos chce długo nosic akryl, jeśli nie to na pare dni przed wystarczy, tylko pamietac o miejscach przy skórkach, musza byc dobrze wypiłowane...

ale ja sie dzis czepiam... ;))) sorki moje forumki...
całuski,
meg

hmm etna .. :) ja sobie planuje w maju zrobic no i je ponosze jakis czas :)

image
image
image
A ja planuję zrobić chyba akrylik na koiec kwietnia - na obronę mojej pracki - wtedy będzie "french" bo od jakiegoś czasu mi moje pazurzaste się łamią i rozdwajają jak szalone, a przed obroną to chyba bym poobgryzała ... a na ślub chlapnę na jakiś kolor perłowy po całości i może pierdykne jakis wzorek? a może i nie....

jakby ktoś zaposiadał ładne fotki pazurków to pliiiizzzz na melika :)

image
[/url]
[/img]
meg! wiem o czym mowie, nie o tipsach, tylko o nakladkach, ktore na poczatku nadaja ksztalt paznokciom, naklada sie je dosc czesto za pierwszym razem...
no to dziewczyny piszcie co to za nakładki !!!!!Bo ja pierwszy raz te pazurki robię :)

image
image
image
sabra! jak chcesz to wysle ci na maila tel. do dziewczyny ktora slicznie robi akryl, wypytasz ja o wszystko. Robi z bardzo dobrych materialow i napewno zrobi ci tak jak chcesz.
poprosze o meilika !!!!:)a gdzie ona robi te paznokcie?

image
image
image
teraz jezdzi po domach
Etna :o)
ja również proszę o przesłanie maila z namiarem Pani od paznokci :o)

dzięki
Ania

sabra, anulka, juz wyslalam :) Ale reklame uprawiam ;)
dzięki:) hello gdzie jest mmegi!!!!!!!!!

image
image
image
dzięki etna :o)

meg! zgadza sie- na paperek tez mozna ale to jest gorsza metoda- opinia experta, nie moja ;)
poza tym obojetnie jaka metoda naloza ten akryl (na papierek czy na inna nakladke) jezeli bedzie nawet troszke przedluzac paznokiec to patrzac od spodu bedzie widac gdzie konczy sie naturalny paznokiec. Moze to komus nie bedzie przeszkadzalo ale mi osobiscie to sie strasznie nie podobalo, a od czasu jak juz paznokiec odrosl to jestem bardzo zadowolona i polecam akryl z cala odpowiedzialnoscia :)

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

do góry