Widok

Jakie są perspektywy życia w Rumi,Redzie

Mieszkam w centralnej Polsce i chcę to zmienić ponieważ lubię morze moje pytanie do mieszkańców tych miejscowości jak tam się żyje , jak funkcjonuje sektor prywatny jakie są potrzeby mieszkańców co można tam robić , w co można zainwestować i czy to ma jakiś sens
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rumia żyje się tu naprawdę dobrze.To ze względu na to że miasto jest młode, rozwijające się (z roku na rok coraz więcej mieszkańców). Mówi się że jest to sypialnia Trójmiasta co ja pod tym się podpisuje:-) Można spokojnie nazwać Rumie wielkomiasteczkowem. Jest przeznaczone dla ludzi którzy cenią sobie spokój przy czym wielkomiejskość maja tuż za progiem. Ze względu na położenie nie można narzekać na nudy, w szczególności w sezonie letnim. Transport ludzi jest na wysokim poziomie. Pod względami handlowymi jest bardzo dobrze dzięki dwóm dużym galerią handlowym.Dużo jest miejsc rekreacyjnych. Mieszka się naprawdę dobrze.
Do wad można zapisać brak rozrywek w samym mieście(chociaż nie jest to wielkim problemem ze względu na bliskość Trójmiasta) oraz dworzec kolejowy który jest katastrofą !!!! Podobnie jest z Redą. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Qrcze właśnie kupiłem mieszkanie w Rumii i się okazało, że wycięli sporo kursów SKM. Jak sobie teraz ludzie radzą z dojazdami co kończą pracę o 24 o.O? I poimrezować w tygodniu już nie da... zero buntu w Małym Trójmieście z tego powodu?
Kazdy ma samochod, a jak nie to taxi wzywa ;)

Inne tematy z forum Rumia

Osiedle Archipelag (10 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Formeli 17 (70 odpowiedzi)

Rumia jest integralną częścią małego Trójmiasta Kaszubskiego, od lat jednym z najważniejszych...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

do góry