Volvo S80 przebieg 160 tys. wymiana oleju w aut. skrzyni biegów. Po wymianie jeździłem głównie po mieście. Po czasie wybrałem się w trasę. Po przejechaniu 80 km z prędkością ok. 130km/h - komunikat - zwolnij gorący olej w silniku. Ze skrzynią biegów nigdy nie miałem problemów działała super, więc mocno się zdziwiłem. Nie przekraczając 120 km/h jakoś jechałem. Przyjechałem do sosnowskiego skontrolować olej. Usłyszałem o koniecznym remoncie itd. poprosiłem o sprawdzenie oleju. Wyznaczyli termin na następny tydzień. Przyjechałem zostawiłem samochód, po kilku godzinach odbiór. Usłyszałem że wszystko jest w porządku, olej jest prawidłowy itd. i rachunek za to 150 zł. Okazało się, że skrzynia biegów była zalana olejem na max. - 2,5 litra za dużo, dlatego się grzał. Wymieniłem to co mi wlali, olej na właściwym poziomie i jest OK! Ta diagnoza za 150 zł to myślę że samochód nawet nie wjechał do warsztatu, brak słów (...), żeby nie sprawdzili poziomu oleju - a skasowali mnie jeszcze dodatkowo na 150 zł, a wymiana dynamiczna ponad 1600 zł. Przez tą usługę spore dodatkowe koszty. Wolę sam wymienić kilka razy statycznie olej, jest super i wiem co mam.