Widok

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność?

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie a nie polecanie innych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
Anuś kochana, a powiedz mi jedną rzecz...

Dlaczego najpierw pisałaś:
"Byłam u pani Inki po raz pierwszy. Trudno mi w tej chwili ocenić sprawdzalność jej wizji, bo na to potrzeba czasu, ale otrzymałam rzeczowe, konkretne informacje. To, co powiedziała, wydaje się być realne i pokrywa się z przepowiedniami bardzo dobrej tarocistki, do której chodzę."

A potem:
"Od lat odwiedzam panią Krystynę z Sopotu. Bardzo życzliwa osoba i doskonała tarocistka."

A jeszcze dalej:
"Odnośnie rachunku prawdopodobieństwa - całkiem często zdarza mi się wybierać te same karty, w tej samej kolejności."
"Używam Arkan Wielkich i Małych."

Hmm...
To... W końcu którą panią polecasz? I skoro ta 'od lat' jest taka dobra to po co poszłaś do innej? Chwila zwątpienia w wiarygodność jej przepowiedni? I po co w ogóle do nich chodzisz skoro medytujesz sobie sama i wychodzą Ci często te same odpowiedzi? ;)

Na te i inne pytania odpowiedzi nigdy nie poznamy ;)))
Ale spokojnie, Ania jest (podejrzewam) kobietą więc to całkiem normalne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cieszę się, ze mogłam coś dla Ciebie zrobić. And now make my day (or night) and just stop preaching. Wszechświata nie udało się nam dotychczas opisać calkowicie za pomocą wzorów i modeli. Co nieco się wymyka, póki co. I całe szczęście, bo coś pozostaje do odkrycia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Jest cała masa naciągaczy, hochsztaplerów i oszustow, którzy wykorzystują ludzkie nieszczęścia i (ludzki) strach przed przyszłością dla swoich celów."
OOOOOO!
Właśnie właśnie właśnie dochodzimy do racjonalnych wniosków ;)

No właśnie nie wiem komu wciskasz kit... Wiem natomiast po co...
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

:)

Masz 160+ IQ więc kombinatoryka to fraszka, powiedz mi, czy mam rację:

Z talii 78 niepowtarzających się kart można wyciągnąć osiem na około 23,5mld kombinacji.
Jeśli dodatkowo chcesz je wyciągnąć w tej samej kolejności, jest to
23,5mld * 8*7*6*5*4*3*2*1 = 23,5mld * 40320 =
=947520000000000?
A więc wyciągnięcie 8 kart w konkretnej kolejności występuje średnio raz na 9,5 * 10^14 prób.

zaokrąglijmy do 10^15 ;)

hmmm

do czego by to porównać...

wszechświat ma 14mld lat
14mld lat to 14 000 000 000 lat = 5110000000000 dni =
122640000000000 godzin ~=
100000000000000 godzin
1000000000000000 = 1/(1/10^15) - czyli kombinacji ułożenia kart jest 10x więcej niż godzin od początku istnienia wszechświata

Co to znaczy?
To znaczy, że żeby wykorzystać wszystkie kombinacje ułożenia kart, trzeba by układać tarota co 6 minut od początku istnienia wszechświata (bagatela 14mld lat) do dziś - mniej więcej ;)

Ale czarodziejce powyżej CZĘSTO! udaje się wyciągnąć te same karty w tej samej kolejności ;)))))))

Made my day...

Oczywiście wciąż znajdą się ludzie, którzy w to wierzą - no skoro wyciąga 2x pod rząd to samo, to przecież musi działać prawda? ;)))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
To kwestia skupienia. Karty Tarota nie sluza do zabawy, ale do medytacji. Tarot odpowiada tylko temu, kto darzy Go szacunkiem. Jest cała masa naciągaczy, hochsztaplerów i oszustow, którzy wykorzystują ludzkie nieszczęścia i strach przed przyszłością dla swoich celów. To nie są tarocisci. I takich ludzi trzeba omijać z daleka. Znalezienie prawdziwego doradcy jest bardzo trudne, bo jest ich naprawdę niewielu.
A komu miałabym ten "kit wciskać"? Sama sobie? :-)
aż 8 kart z 78?!

I dodatkowo "całkiem często zdarza Ci się wybierać te same karty, w tej samej kolejności."

Wow!
Niesamowite!

Ludzie, to działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111oneoneone

78! /( 8! * (78-8)! ) = 23 446 881 315

Z 23.5 mld kombinacji kobieta losuje te same karty w tej samej kolejności!!!!!!!

163IQ powiadasz... ;)
Używam Arkan Wielkich i Małych. Rozkład podstawowy to 8 kart. IQ 163.
Bo masz ubogą talię z 22 kart a wybierasz trzy - zgadłem? ;)))))

"A najbardziej istotna jest właściwa interpretacja. A to potrafią już tylko nieliczni."
No przecież to samo napisałem wyżej.
Tylko nieliczni dysponują na tyle wysoką inteligencją żeby odczytać petenta i wcisnąć kit.
Ale nie jest to trudne, bo IQ petentów jest średnio ze 1.5x niższe niż IQ 'wróżki'.
Rozkład z 6 kart? Ciekawe... Tak, kolejność jest istotna. A najbardziej istotna jest właściwa interpretacja. A to potrafią już tylko nieliczni. Odnośnie rachunku prawdopodobieństwa - całkiem często zdarza mi się wybierać te same karty, w tej samej kolejności. I nie potrzebowałam na to nawet miliona lat:-)
Podpowiem Ci, że prawdopodobieństwo wyciągnięcia 6 konkretnych kart z talii tarota to:
1 / 256 851 595

256 mln minut to ~490 lat

A jeszcze zupełnie pominąłem kolejność tych kart - która jak wiesz jest niezmiernie ważna :)))

Jeszcze coś mądrego do powiedzenia? ;)
Czekaj czekaj, kogo odsyłasz? :D
Szanse na wyciagnięcie konkretnych kart z talii opisują proste wzory. Odsyłam do podręcznika matematyki dla klas gimnazjalnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@katkat

księrza ;P - jakbyś za młodu słuchał w szkole nauczycieli to może dziś nie musiałbyś się słuchać wróżek i jasnowidzów - polemisto wysokich lotów. ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
@katkat
"po jakiego wała rozpisujesz się na sto akapitów"
Bo mogę, bo potrafię, bo mam rację.

"Trzeba mieć sporo wolnego czasu, żeby poswięcać się tematowi który Cię potencjalnie nie interesuje?"
Mam cały wolny czas na świecie uwierz mi, zdążę odpisać każdemu kto od 7-15 podbija kartę w zakładzie :)

"Może masz jakieś pytania, chcesz się dowiedzieć jak taka wizyta wygląda, w efekcie sam odwiedzić Inkę?"
Nie chcę, bo doskonale wiem jak taka wizyta wygląda.
"Wróżbici" - inni niż ci z TV - to zwykle albo oszuści albo osoby bardzo spostrzegawcze o wysokim ilorazie inteligencji.
Wykorzystują tą przewagę nad osobami o inteligencji lekko lub mocniej upośledzonej, dla których wiązanie buta jest wyzwaniem.
Osoby takie nie są zdolne pojąć procesów jakie zachodzą w czasie takiej 'wizyty', po prostu ich percepcja nie sięga tak wysyko.
Ot cała tajemnica.

ps.
'ksierza' piszę się troszkę inaczej
@wdr Twoje wywody niskich lotów- NIE SĄ TEMATEM tej rozmowy. Niech każdy robi to na co ma ochotę, korzysta z wróżek, jasnowidzów, psychiatrów, księrzy, znaków na niebie czy fusów z kawy.

pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Aradash
" Do kościoła pewnie co niedziele chodzisz? ;D"

Śmiem twierdzić że to może być potrzeba zastąpienia kościoła czymś innym niektórzy po prostu potrzebują by ktoś prowadził ich przez życie za rączkę. Aczkolwiek pewnie są i tacy co przez życie idą trzymając się za rękę z Jezusikiem, a w drugiej trzymają Jasnowidzkę.

"NIE MA szans, że w ciągu całego życia (100 lat) 'wróżąc' raz na minutę wyciągniesz takie same karty (z 78?) pod rząd :DDD"

Co nie oznacza wcale że wyciągając różne karty nie można zaaplikować tego samego bełkotu. :P
@ "Wygrana w lotto nie oznacza rozwiązania problemów, a często jest dopiero ich początkiem."

To zależy od tego kto wygrywa, jak ktoś ma problem z ogarnięciem nawet codziennych spraw i musi uciekać się do przesądów, zabobonów, wróżek i jasnowidzek to i wygrana byłaby dla niego niewątpliwie problemem, ale większości ludzi jeszcze daje sobie radę z wygraną ;P

@"Ale nic straconego - osoba o nicku wdr może sama wybrać się do jasnowidza i zapytać o te numery, skoro tak zależy jej na wygranej:-)"

w sumie mógłby gdyby wierzył w gusła i zabobony na szczęście nie mam potrzeby przekonywania się o wszystkich idiotyzmach na własnej skórze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aradash, wyjaśnij mi jedną kwestię, bo nie pojmuję, skoro temat Cię NIE INTERESUJE, to po jakiego wała rozpisujesz się na sto akapitów i wyśmiewasz/krytykujesz ludzi,którzy z tego typu rzeczy korzystają ??? Dla samej satysfakcji? Trzeba mieć sporo wolnego czasu, żeby poswięcać się tematowi który Cię potencjalnie nie interesuje? Może masz jakieś pytania, chcesz się dowiedzieć jak taka wizyta wygląda, w efekcie sam odwiedzić Inkę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"doskonała tarocistka"
wiesz, ze w tarocie jest ograniczona ilość kart i zawsze można podpiąć jakieś wydarzenia/osoby z życia każdego człowieka?

to miałoby sens i byłoby wiarygodne tylko w JEDNYM przypadku:
jeśli za KAŻDYM razem karty układały by się dla Ciebie IDEALNIE tak samo ;)))
Wiesz ile jest możliwości i jakie jest prawdopodobieństwo wyciągnięcia tych samych kart pod rząd? ;)))
Gdybyś wiedziała, to nie zajmowała byś się takimi pierdołami :D

Do kościoła pewnie co niedziele chodzisz? ;D
Bo... nie można wierzyć w magię a nie wierzyć w Boga :D To nielogiczne.
Mało tego - wiara w Boga zakazuje wiary w magię :DDD

Co Ty na to? :D
Pierwsze przykazanie nie dotyczy tylko innych 'bogów'...

Ale muszę przyznać... Karty tarota są ŚWIETNE w jednym przypadku...
Do tworzenia historii postaci w grach fabularnych!
NIE MA szans, że w ciągu całego życia (100 lat) 'wróżąc' raz na minutę wyciągniesz takie same karty (z 78?) pod rząd :DDD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Od lat odwiedzam panią Krystynę z Sopotu. Bardzo życzliwa osoba i doskonała tarocistka.

Inne tematy z forum Inne

Rola bitcoina na rynku krypto (3 odpowiedzi)

Cześć! Chciałbym lepiej zrozumieć rolę bitcoina na współczesnym rynku kryptowalut, ponieważ...

Własna firma (42 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

FOTOGRAFIA (19 odpowiedzi)

Witam interesuję się fotografią. Nie jestem żadnym zawodowcem, nie zarabiam na zdjęciach, ale...

do góry