Widok

Jaworowe Wzgórze ktoś mieszka/buduje się??

Inwestycje i deweloperzy Jaworowe Wzgórze Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
chciałabym uzyskać info jak tam się mieszka :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też mieszkam i raz zdarzyło się małe ciśnienie wody. Problem jest w gminie z wodą i to prawda, ale dotyczy on głównie osiedla Harmony. Suchy Dwór podpięty jest pod przepompownie na Suchym Dworze, stąd u nas tak dużych problemów nie ma. Śmierdzieć to absolutnienigdy nie śmierdziało i nie wiem skąd te plotki...
Korki są paskudne i tutaj niestety będę się kłócić, mamy dość spory problem z przepustowością estakady która non stop jest zakorkowana, niezależnie od tego jaki jest dzień tygodnia, bo i w niedziele zdarzają się korki pod górę.

Samo osiedle moim zdaniem jest super, jest stosunkowo blisko wszędzie, spokojnie i cicho. Komunikacja niestety jest słaba, autobusy jeżdżą kiepsko, więc jeśli trzeba wracać do domu autobusem to nietstey zajmuje to sporo czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jak ktoś doświadczył negocjacji z jw spartan?
Co się udało wynegocjować? Ile co?
Przed wybraniem się do nich chciałbym zasięgnąć informacji od Was

W 100% popieram te negatywne opinie, więcej napisze po odbiorze domu już niebawem na kukułczej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cenowo to niestety nie ale daja cos w "gratisie"jesli chodzi o prace dodatkowe mysmy wybrali zabudowe podasza Moim zdaniem to na obecne ceny to ciezko ich przebic tym bardziej ,ze nie jest to blokowisko a osiedle o niskiej zabudowie jak ktos szuka duzego mieszkania i ma dzieci to jest odpowiedni wybor.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ceny podnieśli, było 379tys a teraz wołają 399tys, to już normalnie w budownictwie jest wariacja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zapewniam że jedni i drudzy sa siebie warci. masakra.... tylko ładnie wygląda z zewnątrz proszę pomieszkać kilka lat...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spartan domy robi dokładnie tak samo... Kasa tylko kasa musi się zgadzać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten fachowiec chętnie weźmie swoją kasę a zupełnie nie jest w stanie przewidzieć usterek, które wyjdą po kilku miesiącach ani też nie przewidzi, jak zachowa się developer a zachowa się mając was w d...., sporo napisze ale nie zrobi zupełnie nic, zwali winę na wszystko inne byleby nie ponosić odpowiedzialności. Proszę poczekać i jestem pewien, że się sprawdzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten fachowiec wyłapał najważniejsze usterki i zostały one poprawione przez dewelopera przed przekazaniem kluczy. Nikt nie jest w stanie przewidzieć tego co wyjdzie,dlatego w prawie mamy instytucję gwarancji i rękojmi.Mieszkam pól roku,dom odebrałam w maju 2018.Babole wychodzą cały czas, drobne ale ciągle coś znajdujemy.W umowie mamy zapis o tym ,że w ciągu 3dni od znalezienia wady składamy pisemną reklamację i tak czynimy.Deweloper Spartan Domy w miarę sukcesywnie eliminuje te "byki".

Czego nie można niestety powiedzieć o JW Spartan - 2 lata już mieszkam a nadal mi nie poprawiono tego, co było wypisane w warunkowym protokole odbioru.

Trzeba dobrze przemyśleć tam zakup , w planach jest budowa drogi do Dębogórza i na osiedle Harmony i to już niebawem, będzie to niezły skrót i ruch zapewne duży
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem ciekaw jak uzytkowanie nowej drogi wplynie na komfort mieszkania w inwestycji 85m Jaworowe wzgorze... czy nie bedzie za glosno?

Proszę mi wytłumaczyć co się tam stało z cenami, pare lat temu nie zdecydowałam się na dom za 800 tyś a teraz byłam i ten sam projekt kosztuje 1300 tyś!:/ 500 tyś w 4 lata to chyba trochę za dużo.

W budowlance ceny materiałów poszły w górę. Plus mają dużo chętnych, co widać po tym jak powciskali domy na maxa jeden przy drugim, tak że wszyscy z sąsiadami patrzymy sobie w oczy siadząc w naszych salonach. Niestety kupowałam dom na prestiżowym osiedlu które takowym przestało być a ceny nadal prestiżowe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak wygląda odbiór u Spartan Domy, to nie jest tak, że klucze otrzymuje się w dniu odbioru, a wszelkie niedociągnięcia spisuje się na protokole odbioru jako uwagi?

Jestem zachwycony osiedlem Jaworowe Wzgórze, tak blisko Gdyni i morza i ceny bardzo przystępne, jak chodzi o apartamenty 85m2.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Klucze otrzymuje się po poprawkach wpisanych w protokole na które deweloper ma bodajże 14 dni .Spartan idzie na rękę i jak komuś się spieszy można odebrać dom bez odbioru zewnętrznego czego nie polecam bo potem te poprawki zewnętrzne ciągną się w nieskończoność.Wszelkie usterki które wychodzą w trakcie zgłaszam pisemnie jako reklamację zgodnie z umową w ciągu 3dni od zaistnienia lub zauważenia usterki.

Co się stało z cenami?Ktoś chyba wyjechał z kraju i wrócił po pięciu latach. Pięć lat temu za 100zł miałam zakupy na 4 dni a teraz na dwa....drogo jest i drożeje i jak słyszę że mieszkania stanieją bo nie mogą być aż tak drogie to ogarnia mnie pusty śmiech. W okolicach dużych miast to niemożliwe .

Proszę poczekać jak pół Rumi, Pucka Dębogórza, osiedla Harmony będzie jeździć Państwu zaraz za płotem. Nie wiem jak można kupić nieruchomość za takie pieniądze nie patrząc co będzie za płotem.Teraz ładna polna droga ale za 2 lata ruchliwa ulica Paska. Nie wspomnę o hałdzie popiołu który będą też wywozić. Wtedy pojawią się ogłoszenia sprzedam mieszkanie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taaa czekam na tą drogę ,w naszym kraju można wiele obiecywać a robi się jak ktoś z góry ma w tym interes.Nie ma co się martwić na zapas.Chociaz mieszkania na ulicy Kukułczej akurat wspolczuję ,narypali tam domów,bliźniaków jeden na drugim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry