Widok

Jaworowe Wzgórze ktoś mieszka/buduje się??

chciałabym uzyskać info jak tam się mieszka :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewniam że jedni i drudzy sa siebie warci. masakra.... tylko ładnie wygląda z zewnątrz proszę pomieszkać kilka lat...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

I ceny podnieśli, było 379tys a teraz wołają 399tys, to już normalnie w budownictwie jest wariacja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cenowo to niestety nie ale daja cos w "gratisie"jesli chodzi o prace dodatkowe mysmy wybrali zabudowe podasza Moim zdaniem to na obecne ceny to ciezko ich przebic tym bardziej ,ze nie jest to blokowisko a osiedle o niskiej zabudowie jak ktos szuka duzego mieszkania i ma dzieci to jest odpowiedni wybor.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W 100% popieram te negatywne opinie, więcej napisze po odbiorze domu już niebawem na kukułczej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jak ktoś doświadczył negocjacji z jw spartan?
Co się udało wynegocjować? Ile co?
Przed wybraniem się do nich chciałbym zasięgnąć informacji od Was

Ja też mieszkam i raz zdarzyło się małe ciśnienie wody. Problem jest w gminie z wodą i to prawda, ale dotyczy on głównie osiedla Harmony. Suchy Dwór podpięty jest pod przepompownie na Suchym Dworze, stąd u nas tak dużych problemów nie ma. Śmierdzieć to absolutnienigdy nie śmierdziało i nie wiem skąd te plotki...
Korki są paskudne i tutaj niestety będę się kłócić, mamy dość spory problem z przepustowością estakady która non stop jest zakorkowana, niezależnie od tego jaki jest dzień tygodnia, bo i w niedziele zdarzają się korki pod górę.

Samo osiedle moim zdaniem jest super, jest stosunkowo blisko wszędzie, spokojnie i cicho. Komunikacja niestety jest słaba, autobusy jeżdżą kiepsko, więc jeśli trzeba wracać do domu autobusem to nietstey zajmuje to sporo czasu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

84m akurat nie sprzedaje spartan domy który jest na sowiej tylko jwspartan. Spartandomy sprzedają 110m i to prawda oni nie gryzą a z tego co widzę co mieszkania sprzedają się na pniu :) nie wiem jak jwspartana ale spartandomy mega fajny deweloper i ja bardzo polecam współpracę, bez stresów fajne podejście a dom naprawdę solidnie wybudowany :)

Cenowo nie zejdą bo nie ma z czego.Rozsądna jakość za tą cenę.Ceny raczej idą w górę wszystko i tak im sprzedaje się na bieżąco nie muszą nikogo namawiać do zakupu.Myślę że najlepiej udać się do dewelopera i dowiedzieć się co można w gratisie dostać.Internet nie da takiej odpowiedzi jak samo źródło.Biuro przy ulicy Sowiej jest czynne do 17 .Nikt tam nie gryzie.

To napisz czego można się spodziewać z ich strony jako gratis, nikt nie uzyskał od nich żadnego rabatu cenowego?

Fundusz remontowy należy założyć .4 rodziny zawiązują wspólnotę.Częścią wspólną jest dach.Gwarancja na dach jest na iles tam lat.Liczymy koszt naprawy dachu na dzisiaj dzielimy koszt przez lata i przez 4 radziny i tyle płacimy co roku uwzględniając inflację.W umowie podpisujemy że fundusz jest niezbywalny i przynależy do mieszkania czyli sprzedajemy go wraz z mieszkaniem ,więc pieniadze nie znikają wraz z byłym właścicielem.Można to rozciągnąć i na przyszły remont elewacji.Wprowadzając się nikt o tym nie myśli ,z kasą też ciężko a warto o tym pomyśleć.W każdym bloku płaci się na taki fundusz i jest to normalne.Jestesmy dorośli nie wymagajmy żeby deweloper założył nam wspólnotę i administrował bydynkiem bo to firma deweloperska.

Z ceny raczej nie,dorzucają coś w gratisie.

Mieszkam i nie mam takich problemów.Mam wrażenie że ludzie sieją jakąś propagandę że niskie cisnienie,nie zauważyłam a lato jest upalne ogródki podlewane,że śmierdzi od Dębogórza nie zauważyłam a wieje na Suchym Dworze codziennie,że korki ,owszem zdarza się postać 10 minut zjeżdżając z estakady ale to jest pikuś w porównaniu np z Gdańskiem,gdzie wyjazd z Matarni w kierunku Wejherowa zajmuje 40 minut,że hałas ,chyba naturalne na placu budowy od 8 do 16tej,liczyłam się z tym,woda po kolana? Jakby każdy zrobił odwodnienie po bożemu nie byłoby takiego problemu ale krążą wśrod mieszkańców legendy że odwodnienie jest nielegalne co jest kompletną bzdurą,stosowne informacje w Urzędzie Gminy można uzyskać.Mieszka się tu super w super cenie jak za taką lokalizację.W promieniu 5km mamy wszystko co potrzebne do życia sklepy,przedszkola szkoly,urzędy,myjnie nad morze rzut beretem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam pytanie, czy jest możliwość jakiejś negocjacji ceny z deweloperem, chodzi mi o te budynki apartamenty 84m2 gdzie w jednym budynku będą 4 rodziny

No chyba mieszkacie w takim razie z innej strony Kukulczej, bo nie uwierzę, że budowa od 6 do 20 nawet w soboty i święta wam nie przeszkadza. Ja już nie mogę jej znieść tak walą zanim zdążę otworzyć oczy. Żeby odpocząć od tych hałasów muszę wyjeżdżać z własnego domu. Także przepraszam, ale nie wierzę

410zł dokładnie tyle zapłaciłam za odbiór bliźniaka przy Żurawiej zewnętrznej firmie.Pan był wnikliwy i właściwie zdziwiony tak małą ilością usterek.Spartan domy polecam.Współpraca przebiegała przez cały okres budowy świetnie.

witam Magda z tej strony zamiast się wypytywać komentować lepiej do fachowca sprawdzi doradzi i na pewno będziecie zadowoleni ja i moi znajomi tak zrobiliśmy koszt takiej ekspertyzy to ok 500zł a wszyscy jesteśmy zadowoleni .

To bzdura że na ulicy Kukułczej chodzi się po pas w wodzie. Należy mieć trochę wyrozumiałości dla firmy Spartan. Przecież Panowie Marek i Mateusz informowali że będzie budowa. W przyszłości będzie to piękne osiedle - już powoli to widać. Lepszego dewelopera jak Pan Marek nie znajdziecie. Współpraca z Nimi jest bardzo dobra, o co Ich się poprosi to pomogą i doradzą. Budują na medal. Mieszkamy tu 2 lata i jest OK.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No tak, ale jeśli kupuję dom za ponad milion ( bo tyle muszę oddać bankowi) to raczej interesuje mnie co będzie za płotem - tym bardziej, że działka sąsiadująca należy do tegoż dewelopera. A ten przedstawia foldery i zapewnia mnie, że za płotem będzie ogród - zaś po drugiej stronie działki będzie stał dom jednorodzinny. No to ok. Będzie przestrzeń, pasuje mi to - kupuję. A potem ten sam deweloper nagle buduje mi tuż prxy płocie mur - ścianę, która zasłania widok z każdego okna i każdej części ogrodu, nawet niebo - bo budynek jest budowany o niemal metr wyżej niż moja działka. Więc poza murem i ogromnymi oknami ukazującym wnętrze budynku nie widzę nic. Ogromna ściana i poczucie, że postawili ci blok mieszkalny za oknem. To ja się pytam - czy to ze mną jest coś nie tak, czy jednak deweloper swoim słowem wytarł sobie mordę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i jeszcze jedno - na suchym jak i w całej gminie jest ogromny problem z niskim ciśnieniem wody - za dużo ludzi się wprowadziło, peko widać nie nadąża, sezon podlewania ogródków więc o kąpieli w ciepłej wodzie i mocnym strumieniu zapomnijcie, chyba że w niestandardowych godzinach, ale w sumie ja dziś o 11 się kąpałam ( godzina niestandardowa, wszyscy w pracy). szamponu z włosów splukac nie mogłam. W godzinach 19-23 codziennie kąpiel również niemal niemożliwa. W zeszłym roku nie było to aż tak odczuwalne, w tym jest niestety bardzo bardzo źle. Oczywiście to wina nie dewelopera ale miejcue ludzie świadomość że mamy codziennie takie problemy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaworowe dzieli się na 2 części - tych po stronie przedszkola tj Spartan domy i tam mieszkańcy są zadowoleni, oraz na Kukułcza i okolice tj jw Spartan i tutaj już nie jest tak różowo, w sumie każdy sąsiad z którym rozmawiam żałuję kupna. Pan Mateusz będzie twoim sprzedawcą marzeń do czasu podpisania aktu, natomiast po zostajesz sam z nadal nie dokończonymi poprawkami ( nie odbierajcie u nich mieszkania, dopóki nie będzie każdy szczegół grał!), Kiepskim wykonaniem, niedostarczoną dokumentacja i gwarancjami, z brakiem dostępu do placu zabaw, drogą rozjeżdżaną milion razy dziennie przez ciężki sprzęt budowlany ( polecam wydobyć się po deszczu taka droga z wózkiem z domu - nie możliwe, dziury a wnich kałuże po pas), z odpowiedzią na twojego maila w którym była prośba o ustosunkowanie się jak się ma to, co budują do tego, co obiecywali że będzie stało - wychodzimy na wprost nowym klientom , a w praktyce to oznacza : odwal się babo, kasa musi się zgadzać, ty już nam zapłaciłaś więc mamy gdzieś to, że miałaś mieć co innego w sąsiedztwie, obietnice obowiązywały tylko do czasu przelewu na nasze konto. No niestety takie realia. Ile nerwów straciłam przez tych kombinatorów, cwaniaków, kłamców ( tak, tak o nich mówią mieszkańcy, którzy mieli z nimi do czynienia) to szkoda słów..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0