Widok

Jazda lewym pasem

Jadąc lewym pasem gość z prawego wciska się przedemnie co skutkowało ostrzejsze chamowaniem po rozmowie z nim twierdzi że za szybko jechałem a ja uważam, że nie ustąpił pierwszeństwa i kto ma racje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obaj macie rację i... dużo szczęścia.
Jeśli do tego w przyszłości, każdy z Was, przed podobnym manewrem, będzie miał w pamięci "rysę" ze zdarzenia i odpowiedni kod reakcji to tylko się cieszyć.
Ważne, że nic Wam się nie stało. To jest COŚ więc "rąsia" na zgodę i szerokości bo warto żyć i warto śmigać autem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

pierwszenstwo ma osoba znajdujaca sie na pasie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

". Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony."
Art 22 § 4 ustawy prawo o ruchu drogowym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A prawko masz? Bo chyba normalne, ze powinien ustąpić. I się nie kłócić wgl :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja trochę z innej beczki , jak są roboty drogowe i znak "miło by było gdybyście jechali na suwak" i w tej sytuacji gość po chamsku wpier..dziela mi się przed maskę to czy mogę z czystym sumieniem wstrzymać się na sekundę z wciśnięciem pedału hamulca , szczególnie gdy jadę autem, któremu wizyta w ASO na czyjś koszt nie zaszkodzi ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uwielbiam jazdę na suwak. Nigdy, nikomu nie wpitzielam się przed maskę i chętnie wpuszczam tych, którzy kumają prawidłowy ruch suwaka.
Ps
Śmieszą mnie tzw. Cwaniaki, z obu pasów - jedni pienią się byle nie wpuścić a drudzy kombinują zamiast jechać do końca pasa.
Mentalność Polaków... ale nie wszystkich i Tych pozdrawiam. Na pohybel burakom i róbmy swoje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc
o i tu panie lekki powiew normalnosci, a moze jest nas wiecej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jaki polecacie skup aut powypadkowych? (33 odpowiedzi)

Witam, Wczoraj wracając z pracy wpadłem w poślizg i uszkodziłem auto. Nie opłaca się go już...

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (147 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

do góry