Widok

Jechałem tramwajem

Boże Ty mój co za przeżycie
polecam każdemu
nie w tym rzecz jednak
mianowicie
jako prawy obywatel skasowałem bilet
budząc się dzisiaj zacząłem dzień od lektury owego biletu
jest tam wiele ważnych informacji
na końcu jest napisane "zachować do kontroli"
i tu rodzi się pytanie
jak długo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Chciałabym mieć TAKIE problemy, zwłaszcza w niedzielne przedpołudnie ;)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"i tu rodzi się pytanie
jak długo?"

Odpowiedź jest prosta. Do kontroli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
> Odpowiedź jest prosta.

Nie dla lewaka ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dobry Wujku Cross
może nie doprecyzowałem swej wypowiedzi
przejazd był poprzedniego dnia
jednak chodzi mi o kontrolę US
CBŚ ewentualnie NIK.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdy takie literki zaczną Cię kontrolować, to lepiej nawet się nie przyznawaj, że kiedykolwiek miałeś bilet, mów, że jeździsz na gapę!;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Według kodeksu cywilnego roszczenia pieniężne przedawniaja się po trzech latach :) A mandat rzekomy może przyjść z dużym opóźnieniem:)
Na tym bilecie jest również informacja, że należy go skasować niezwłocznie po wejściu do środka komunikacji. Widziałem jakiś czas temu sytuację, gdy kobieta weszła do tramwaju, usiadł na pierwszym siedzeniu przy kasowniku, i rozmawiając przez telefon szukała biletu. Znalazła, skasowała, usiadła i dostała mandat:D
Kontroler podszedł i powiedział, że wsiadła i usiadła, a dopiero gdy go zobaczyła, to skasowała bilet.
Kobieta się tłumaczyła, kłóciła i więcej tłumaczyła... udało jej się tylko wymusić, aby kontroler napisał notatkę opisującą sytuację. Gdy wysiadła kontrolerzy zaczęli dyskutować, że nawet jak zdobędzie nagranie z kamery i jakimś cudem przekona odpowiednie osoby, że planowała skasować, co jest raczej mało prawdopodobne, to i tak zapłaci kilkadziesiąt złotych opłaty manipulacyjnej;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Aby zrozumieć słowo "niezwłocznie" trzeba posłużyć się wykładnią Pani Beatki, samozwańczego prawnika, pseudonim Klempa.
Najpewniej ci, którzy są autorami tej notki na bilecie są grupą kolesi. Wtedy "niezwłocznie" mozna sobie rozciągnąć tak długo, jak się chce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
I chciałbym zobaczyć, jak wyjaśniasz to kanarowi:D
Wystarczy, ze grzebnę kanarowi trzy pokolenia wstecz, na pewno coś sie znajdzie. Poza tym przekonam go, ze mimo, ze nie skasowałem biletu, to jestem w tym tramwaju z woli Suwerena, a to tłumaczy przecież wszystko. Ponadto bilety były drukowane za czasów rządów poprzedniego skompromitowanego Prezesa Zajezdni, ktory dzis reprezentuje Tramwaje Całej Europy.

A tak w ogóle to bilety są zbyt kolorowe, moznaby rzec tęczowe, co oznacza ze kasując ten bilet wspierałbym środowiska, które sa odpowiedzialne za ostatnia próbę wykolejenia pustego tramwaju tuż przed zjazdem na bazę.
Idiota
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (205 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry