Widok
Jednostka ciepła
Dzień dobry,
Ile mniej więcej płacicie za jednostkę ciepła na podzielniku? Niedawno kupiłem mieszkanie, jeszcze nie rozliczałem ogrzewania i nie wiem na co się przygotować :)
Mieszkamy przy ulicy Więckowskiego we 2 osoby, mieszkanie na 1 piętrze z 4, 64m2. Podzielniki Brunata.
Dzięki za pomoc
Ile mniej więcej płacicie za jednostkę ciepła na podzielniku? Niedawno kupiłem mieszkanie, jeszcze nie rozliczałem ogrzewania i nie wiem na co się przygotować :)
Mieszkamy przy ulicy Więckowskiego we 2 osoby, mieszkanie na 1 piętrze z 4, 64m2. Podzielniki Brunata.
Dzięki za pomoc
TO kompletnie nie ma znaczeni ile inni placa - to jest podzielnik a nie licznik ciepla. Mozesz rownie dobrze placic 1 PLZ jak i 1000PLZ. Zalezy od podzielnika, rodzaju ogrzewania, ocieplenia budynku, ulozenia mieszkania w budynku, od temperatury jaka panuje w pomieszczeniu i jeszzce pewnie wielu innych rzeczy.
Ja mieszkam pod SM Chełm i co roku jest po 1200-1500 zł do dopłaty a w mieszkaniu zimno jak diabli. Jak jeden rok grzaliśmy naprawdę to było > 2000 zł do dopłaty, dlatego sprzedajemy tu mieszkanie i wynosimy się gdziekolwiek. Takie rzeczy to się pyta sprzedającego, nie musi ale w dobrym tonie jest pokazać rachunki, niegłupio też sąsiadów spytać, to nie boli. Nie wiem czy na Więckowskiego to też SM Chełm ale droższej spółdzielni to chyba nie ma w całym Gdańsku.
Ja mam metraż 74 . Mam 4 podzielniki. W dwóch pokojach mam 0, w kolejnych około 180. W zeszłym roku mniej więcej też tyle i miałam 400 zł. do zwrotu. To jest przy oszczędzaniu na maksa. Mieszkanie nie jest jakieś super ciepłe. W pierwszym roku kiedy sie wprowadziłam miałam ogromną kwotę do dopłaty około 1500-2000. Liczników nie ściągniesz, bo musi się zgodzić na to większość mieszkańców z bloku, albo klatki nie pamiętam dokładnie.