Widok

Jedzenie Koszerne

Witam mam pewien problem mój narzeczony jest muzułmaninem i zastanawiam się czy jakaś restauracja na terenie Gdańska jest wstanie przygotować jedzenie w takim stylu. Nie chodzi mi o dania ale o formę przygotowania mięsa. Jeśli ktoś posiada jakieś informacje była bym wdzięczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najprościej chyba będzie zapytać narzeczonego, kogoś z jego rodziny lub jeśli on i jego rodzina tu nie mieszka to znajomych mieszkających w okolicach Gdańska. Do tej pory gdzieś się zaopatrują przecież.
Zobacz: http://www.banjaluka.pl/
Narzeczony i jego rodzina nie mieszkają w Polsce przyjdą tylko na wesele. I bardzo chciałabym jako przyszła żona robić mu niespodziankę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak dla scislosci, potrawy koszerne sa dla Zydow, a dla muzulmanow jest halal.
Wiem, ze w Polsce jest bardzo trudno znalezc mieso halal. Mozesz popytac w jakis restauracjach/fast foofach ktore sa prowadzone przez ludzi z bliskiego wschodu. Oni powinni wiedziec, czy jest mozliwosc zakupu miesa halal w Trojmiescie. Ale jesli tak to raczej bedzie importowane (mrozone), bo o ile sie nie myle w Polsce jest zakaz rytualnego uboju. Wiem, ze mieso halal jest przywozone do fabryk z zagranicy, przerabiane na jakies tam pasztety itp i potem eksportowane dalej jako wyroby halal.
Albo zadzwon do meczetu w Gdansku. Tam pewnie wiedza co i jak w trojmiescie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy chodzi Ci o mięso z rytualnego uboju?.....Sama jestem ciekawa,która restauracja używa tego rodzaju mięsa i się do tego przyznaje. Proszę o pełną listę takich miejsc,myślę,że nie tylko Ty,ale jeszcze parę instytucji będzie nią zainteresowanych...Z sądem na czele,bo w Polsce na szczęście jeszcze ciągle ubój rytualny jest nielegalny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Marta, przeciez napisalam ze jesli maja to tylko importowane. Czytaj ze zrozumieniem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry