Widok

Jedzenie ze szkolnej stołówki.

Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Czy orientuje się ktoś, w której szkole/przedszkoluna terenie Gdańska można wykupić sobie obiady, nie będąc rodzicem, ani uczniem tej placówki ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tematów szkolnych już wyskoczyłam, bo nie uczę się już od dosyć dawna, ale myślę, że najlepiej pytać u źródła. Obdzwoń sekretariaty szkół niedaleko miejsca swojego zamieszkania i popytaj. Powinni bez problemu udzielić odpowiedzi na takie pytanie.

Wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne, z dwóch względów:
1. W placówkach publicznych obiady są dofinansowane z budżetu gminy. Cena dla ucznia to coś rzędu 3,50 - 4,00 zł. Żadna intendentka/księgowa nie będzie nadstawiać odwłoka i "podpinać" Cię pod osoby uprawnione. A z kolei po cenie "rynkowej" raczej nie mogą sprzedać Ci obiadu, bo mieliby kłopot z zaksięgowaniem takiego przychodu. W końcu szkoła nie świadczy usług gastronomicznych ;)
Może w placówkach prywatnych, gdzie posiłki biorą z cateringu, dałoby się to załatwić. Ale (uwierz mi), co drugi dzień musiałbyś zjeść w domu porządny drugi obiad. No... chyba, że komuś z dzieciństwa pozostała miłość do np. ryżu z jabłkami ;)
2. Element bardziej istotny: chyba w żadnej szkole nie pozwolą szlajać się po korytarzu czy stołówce osobom zupełnie z zewnątrz. Nie widzę najmniejszego powodu, zeby któraś szkoła chciała sobie fundować taki kłopot (w Twojej osobie)... nic z tego nie mając.

Inne tematy z forum Śródmieście

Kamienna Grobla (5 odpowiedzi)

Kamienna Grobla powstanie przy nabrzeżach Motławy na Dolnym Mieście. Do ścisłego Śródmieścia...

telefon do 1000zł (125 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Marina Bay Gdynia (12 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...

do góry